Volledige recensie op Microsoft Windows 10 besturingssysteem

Windows 10 is een revolutionaire software die door Microsoft is geïntroduceerd in de erfenis van de Windows NT-familie. Het is een besturingssysteem van de volgende generatie dat door Microsoft is geïntroduceerd na het succes van Windows 8.1. Het Microsoft Windows 10-besturingssysteem heeft zoveel nieuws te bieden dat het echt moeilijk is om alles in één bericht te comprimeren, maar voor onze trouwe lezers zullen we proberen dat te doen.

Microsoft Windows 10

Microsoft heeft op 15 juli 2015 een nieuwe Windows 10 geïntroduceerd, maar deze software was op 29 juli 2015 beschikbaar voor gebruikers. Deze software is een van de meest spraakmakende Microsoft-updates geweest, omdat ze met dit bijgewerkte Windows-systeem hun oude methode hebben gewijzigd om na verloop van tijd een nieuw Windows-systeem te introduceren. Nu zal Microsoft de nieuwe updates aanbieden in het Microsoft Update Window, net als de andere besturingssystemen zoals iOS en Android. Dat betekent dat Microsoft-gebruikers hun Windows-systeem niet elke keer dat een nieuwe update wordt gemaakt volledig opnieuw hoeven te installeren, ze hoeven alleen maar updates te downloaden die beschikbaar zijn op hun computersysteem.

Voor hun gebruikers heeft Microsoft twee interessante updates ontworpen die hun gebruikers kunnen downloaden vanuit hun updatevenster. De eerste update wordt uitgebracht na een half jaar waarin belangrijke features zijn opgenomen en verwijderd uit de software. Het is een update waarbij nieuwe interfaces, features en functies in de software zijn opgenomen. Kortom, het is als de lancering van een nieuwe Windows elke zes maanden.

In Windows 10 heeft Microsoft speciale aandacht besteed aan de beveiliging en veiligheidsfuncties. Daarom bieden ze in hun tweede update regelmatig twee of een keer per maand beveiliging en bugfixes voor het hele systeem. Microsoft heeft de tweede dinsdag van elke maand gewijd aan een patch-fix dinsdag waar ze beveiligingsupdates aanbieden. Microsoft neemt de beveiligingsfuncties behoorlijk serieus, daarom wachten ze niet elke dinsdag om de beveiligingsbugs voor je bij te werken. Als ze een bug vinden die onmiddellijk moet worden verholpen, kunnen ze je onmiddellijk een update geven.

Vanwege deze twee functievensters is 10 veel trending geweest en wint het aan populariteit onder zijn gebruikers.

Windows 10-versies tot nu toe

Om de zes maanden brengt Microsoft regelmatig een nieuwe functie-update uit met een aantal nieuwe functieverbeteringen hier de Windows 10-versies die tot nu toe zijn geïntroduceerd.

Windows 10 versie 1507 (eerste release)

Dit is de eerste versie van het nieuwe besturingssysteem, dat Microsoft in juli 2015 uitbracht met ingebouwde Cortana spraakresponsieve digitale assistent, nieuwe Microsoft-edge, snel opstarten, uitgebreid software- en apparaatecosysteem, gratis upgrade, vertrouwde interface met het menu Start , Betere gamefuncties, Inclusief muziek-, nieuws- en video-apps en meer.

Windows 10 versie 1511 (november-update)

Dit is de eerste grote update voor de nieuwste Windows 10, die het bedrijf in november 2015 uitbracht. Deze versie staat ook wel bekend als de Windows 10 november-update.

Windows 10 versie 1607 (jubileumupdate)

De tweede grote update voor Windows 10, Microsoft uitgebracht op 2 augustus 2016. Deze update staat ook bekend als de Windows 10 Jubileumupdate en het bedrijf besloot het versienummer “1607” te behouden.

Windows 10 versie 1703 (update voor makers)

Microsoft heeft de derde grote update voor het besturingssysteem uitgebracht, Windows 10 Creators Update. En hoewel het beschikbaar is vanaf 11 april 2017, heeft Microsoft besloten deze versie “1703” te noemen.

Windows 10 versie 1709 (herfstmakersupdate)

De tweede grote update voor het jaar 2017 en de vierde grote release genaamd Windows 10 Fall Creators Update die beschikbaar is op 17 oktober 2017, wordt nog steeds versie “1709” genoemd en geeft het jaar en de maand aan waarin de update is voltooid.

Windows 10 versie 1803 (update april 2018)

Update voor Windows 10 april 2018 (versie 1803) is de vijfde grote release en de eerste update van twee die in 2018 worden uitgerold en die vanaf 30 april 2018 beschikbaar is.

Windows 10 versie 1809 (update oktober 2018)

Update voor Windows 10 oktober 2018 (versie 1809) is de zesde grote release en de tweede halfjaarlijkse update die beschikbaar is vanaf 2 oktober 2018.

Windows 10 versie 1903 (update van mei 2019)

Update voor Windows 10 mei 2019 (versie 1903) is de zevende grote release en de eerste halfjaarlijkse update die beschikbaar is vanaf 8 april 2019.

Windows 10 versie 1909 (update november 2019)

Deze keer heeft Microsoft besloten deze update uit te brengen als een optionele update die kernbestanden van versie 1903 deelt en zich richt op het oplossen van bugs, het verbeteren van de prestaties en het introduceren van kleine nieuwe functies voor de bestaande Windows 10 mei 2019-update die al beschikbaar is.

Windows 10 versie 2004 (update mei 2020)

Update voor Windows 10 mei 2020 (versie 2004) is de achtste grote release en de eerste halfjaarlijkse update die beschikbaar is vanaf 27 mei 2020, met een nieuwe Cortana-app, Cloud Reset, Windows Subsystem for Linux 2, verbeteringen aan Windows Search en

Windows 10 versie 20H2 (update oktober 2020)

Windows 10 versie 20H2 officieel uitgebracht op 20/10/2020 met opnieuw ontworpen startmenu, nieuwe, meer aanraakvriendelijke taakbalk, mogelijkheid om de verversingssnelheid voor een scherm aan te passen, Chromium-gebaseerde Microsoft Edge als standaardbrowser en meer. Microsoft zegt dat deze update veel verbeteringen bevat die de algehele gebruikerservaring zouden moeten verbeteren

Windows 10-functies

Microsoft verandert voortdurend de functies van Windows 10 om het gebruiksvriendelijker en efficiënter te maken. Elke nieuwe update wordt geleverd met nieuwe functies en functies. Maar de meest interessante en interactieve functies van Windows 10 zijn:

Windows 10 Startmenu

Een nieuwe iteratie van het Start-menu wordt gebruikt op het Windows 10-bureaublad, met een lijst met plaatsen en andere opties aan de linkerkant en tegels die toepassingen vertegenwoordigen aan de rechterkant. Het startmenu kan eenvoudig door u worden vergroot of verkleind, aangezien het standaard beschikbaar is in de tabletmodus, maar u kunt dat eenvoudig aanpassen.

Taakweergave-weergave

Het is een nieuwe virtuele taakmodus die is geïnstalleerd op het bureaublad van Windows 10, waarmee u eenvoudig kunt navigeren tussen verschillende taakvensters en een gemakkelijke workflow kunt creëren. Nu werd het heel gemakkelijk voor u om van het ene venster naar het andere te gaan in deze Windows 10.

Universele app

Eerder kon de universele app alleen in de modus Volledig scherm worden bekeken. Maar dankzij de nieuwe Windows 10 kun je het universele app-scherm nu in meerdere variaties bekijken, net als andere apps erin.

Snap-assistent

Nu kunt u eenvoudig de vensters van uw programma’s kwadranten door ze naar de hoek van uw scherm te slepen. Wanneer een venster aan één kant van het scherm wordt vastgeklikt, verschijnt Taakweergave en wordt de gebruiker gevraagd een tweede venster te kiezen om de ongebruikte kant van het scherm te vullen. Deze functie van Windows 10 staat bekend als snap assist en het is ook een van de meest besproken functies van de software. In het nieuwe Windows 10 is ook het Windows-systeem gewijzigd.

Actiecentrum

Door de oude charms-functie te vervangen, wordt een nieuw actiecentrum geïntroduceerd in venster 10 dat gemakkelijk toegankelijk is vanuit het systeemvak of gemakkelijk vanuit de linkerhoek kan worden gesleept. De belangrijkste functie van de functie is om meldingen en schakelaars weer te geven.

Dit zijn slechts enkele functies die een prominent onderdeel zijn van Windows 10, maar bij elke nieuwe systeemupdate die Microsoft elke zes maanden uitbrengt, kun je nieuwe functies en functies in Windows 10 verwachten.

Wat is er nieuw laatste Windows 10 versie 20H2

Onlangs is Microsoft Windows 10 in oktober 2020 door het bedrijf geüpgraded. Er zijn weinig nieuwe functies toegevoegd aan het platform om de gebruikerservaring robuuster te maken. Als u al Windows 10 op uw pc gebruikt, kunt u eenvoudig gratis upgraden naar de nieuwste Windows 10 versie 20H2, ook wel oktober 2020-update genoemd.

Open de app Instellingen, gevolgd door Update en beveiliging, u ziet “Functie-update naar Windows 10, versie 20H2”. om de update van Windows 10 oktober 2020 op de juiste manier te krijgen.

Hier kunnen enkele van de nieuwe interessante functies die in de nieuwste Windows 10 1903 zijn geïntroduceerd, worden bijgewerkt.

Met het nieuwste Windows 10-startmenu toont het eenkleurige, themabewuste tegels die hun kleurenschema aanpassen aan het door de gebruiker gekozen thema.

Op Chromium gebaseerde Microsoft Edge vervangt de klassieke UWP Edge en is nu de standaard webbrowser op Windows 10, vooraf geïnstalleerd op alle apparaten die met de oktober-update of nieuwer worden geleverd.

De Alt+Tab-functionaliteit om te schakelen tussen apps krijgt ook een nieuwe lay-out

En ten slotte wordt al uw informatie die u in de systeemapplet van het Configuratiescherm vindt, gemigreerd naar de pagina ‘Over’-instellingen onder Instellingen > Systeem > Over.

U kunt nu de vernieuwingsfrequentie van uw beeldscherm wijzigen via Instellingen > Systeem > Beeldscherm > Geavanceerde beeldscherminstellingen.

Het Microsoft Windows 10-besturingssysteem is veiliger, robuuster, betrouwbaarder en efficiënter geworden na de toevoeging van nieuwe functies en verbeteringen in de afgelopen jaren. Er zijn tal van dynamische functies in Windows opgenomen die uw frustratieniveau zullen verminderen en u tijd besparen. De ontwerpverbetering is een van de meest gevraagde en essentiële verbeteringen die door Microsoft zijn aangebracht. Welnu, er is altijd ruimte voor verbetering, maar over het algemeen is het nieuwe Microsoft Windows 10 een progressieve stap die het bedrijf heeft gezet om de efficiëntie van hun platform nog meer te verbeteren.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like