Volledige dekking met AI-detectie

indoor cam 2k pt 1 copy

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Haarscherpe video Pannen en kantelen met bewegingsregistratieIntelligente geluids- en bewegingsdetectie met waarschuwingen

nadelen

2K-video verbruikt veel uplink-bandbreedte. AI aan boord identificeert soortgelijke gebeurtenissen soms anders

Ons oordeel

De Eufy Indoor Cam 2K Pan en Tilt levert dekking in de hele kamer en geavanceerde AI-detectie voor een onverslaanbare prijs.

Eufy Security heeft onlangs een paar voordelig geprijsde camera’s uitgebracht die zijn misleid met geavanceerde AI-functies: de Indoor Cam 2K, die we onlangs hebben beoordeeld, en de Indoor Cam 2K Pan en Tilt.

Zoals je uit de namen zou kunnen afleiden, is het belangrijkste verschil tussen de twee dat de Indoor Cam 2K een vaste kijkhoek heeft en de Indoor Cam 2K Pan en Tilt 360 graden horizontaal kan draaien en 96 graden verticaal kan draaien. Verder hebben ze vrijwel identieke specificaties en functies, waaronder een gezichtsveld van 125 graden (zonder pannen, in het laatste geval), 2K-resolutie, automatisch nachtzicht, 8x zoom en tweerichtingsaudio.

Net als de Indoor Cam 2K, wordt de Indoor Cam 2K Pan en Tilt geleverd met bewegings- en geluidsdetectie, het vermogen om onderscheid te maken tussen mensen en huisdieren, en het kan het geluid van een huilende baby herkennen. Het ondersteunt ook Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit, inclusief HomeKit Secure Video, waarmee opgenomen videoclips op een lokale HomePod, iPad of Apple TV kunnen worden geanalyseerd, evenals gecodeerde video-opslag in iCloud. HomeKit-ondersteuning komt nadat de camera half juli is verzonden.

De camera ondersteunt tot 128 GB aan lokale opslag via een microSD-kaart (kaart wordt niet meegeleverd). Eufy biedt ook twee voortschrijdende cloudopslagplannen van 20 dagen. Het basisplan biedt opslagruimte voor $ 3 per maand of $ 30 per jaar per camera, wat de beste keuze is voor maximaal drie camera’s. Voor vier of meer camera’s bent u beter af met het Premier-abonnement, dat u een bulkkorting geeft voor maximaal 10 camera’s voor $ 10 per maand of $ 100 per jaar. Een derde optie is om clips op te slaan op een NAS-apparaat (Network Attached Storage) van derden via Real Time Streaming Protocol. De bijbehorende Eufy Security-app bevat een installatiehandleiding voor deze methode, maar u moet mogelijk een licentie van de fabrikant van uw NAS-box aanschaffen om bewakingscamerabeelden op te nemen.

binnencamera 2k pt 2 kopie

Installatie en gebruik

Je bedient de pan-en-tilt camera met de Eufy Security app. Het leidt u door het proces van het koppelen van de camera aan uw telefoon en het verbinden met uw Wi-Fi-netwerk. U hoeft alleen de QR-code op het apparaat te scannen en uw netwerkaanmeldingsgegevens in te voeren.

De camera verschijnt op het apparaatscherm van de app met de naam die je hem tijdens de installatie hebt gegeven en een screenshot van de huidige weergave. Als u hier op de afspeelknop drukt, wordt de live feed geopend. De lay-out is grotendeels hetzelfde als bij Indoor Cam 2K – livestream bovenaan, camerabediening onderaan – met uitzondering van de grote draaiknop in het midden. Als u op een van de vier windstreken drukt, draait de camera in die richting. Hij reageert snel en beweegt soepel. Je kunt de pan-en-tilt kalibreren en de rotatiesnelheid aanpassen op een schaal van 1-5 in de instellingen.

U kunt niet alleen zelf het pannen en kantelen regelen, maar u kunt de camera ook instellen om te vergrendelen op elk bewegend object dat wordt gedetecteerd door bewegingsregistratie in te schakelen. Dit werkte goed in mijn tests, waarbij de camera een familielid of huisdier in de schaduw hield en ze overal volgde waar ze gingen. In een realistisch scenario zou dit u in staat stellen de bewegingen van een indringer te volgen, waardoor de dode hoeken die door een camera met een vaste hoek worden gecreëerd, worden geëlimineerd.

eufy-app live

Nadat ik Eufy’s AI-detectie eerder had ervaren, wist ik hoe nauwkeurig het kon zijn, en deze keer stelde het niet teleur. Mensen werden geïdentificeerd als mensen, en mijn hond en katten als huisdieren. Gedetecteerde geluiden en bewegingen die niet in deze categorieën vielen, werden gelabeld als algemene beweging en geluid.

Elke melding bevat een groot screenshot van de triggerende persoon/het huisdier waarop u kunt tikken om de vastgelegde videoclip te openen. Als u niet wilt verdrinken in een stroom van deze waarschuwingen, zijn er verschillende manieren om ze te beheren. U kunt de gevoeligheid van zowel bewegings- als geluidsdetectie aanpassen om minder van alle waarschuwingen te ontvangen, of u kunt alleen de soorten geluid en beweging selecteren die u wilt controleren. U kunt er ook voor kiezen om alleen waarschuwingen te ontvangen voor die gebeurtenissen waarover u meer wilt weten, de intervaltijd tussen twee gebeurtenismeldingen wijzigen en de inhoud kiezen die u in de meldingen wilt opnemen en hoe deze worden afgeleverd (alleen tekst; eerst tekst, dan miniatuur; of tekst en thumbnail samen).

Een van mijn favoriete functies van de Indoor Cam 2K is ook inbegrepen bij het pan/tilt-model: met Pet Command kun je automatisch vooraf opgenomen commando’s geven wanneer de camera je huisdier in een bepaald gebied detecteert. Om deze functie te gebruiken, moet u een activiteitszone instellen door een gebied te maskeren waarvan u wilt dat de camera op beweging controleert. Vervolgens neemt u het audiocommando op dat u wilt dat de camera afspeelt wanneer het uw huisdier in dat gebied detecteert. Ik creëerde een activiteitenzone rond het grootste deel van mijn woonkamer en nam een ​​”Bed!” commando om te spelen wanneer mijn hond van zijn bedpad afdwaalde. Omdat de opname in mijn stem was en niet ingeblikt, reageerde hij alsof ik bij hem in de kamer was.

eufy app-meldingen

U hebt toegang tot al uw door gebeurtenissen geactiveerde clips vanaf een tabblad op het apparaatscherm. Ze zijn de meest recente eerst gerangschikt en u kunt de clip downloaden, delen, verwijderen of doneren om de prestaties van de camera te verbeteren. Je kunt ook door livestream-beelden bladeren met behulp van een scrollende tijdlijn op het live-feedscherm.

Vonnis

De Indoor Cam 2K Pan en Tilt biedt, net als zijn metgezel Indoor Cam 2K, een groot aantal beveiligingsfuncties voor een onverslaanbare prijs. Het is het meest geschikt voor grote ruimtes waar je met de pan-en-tilt- en motion-tracking veel terrein kunt bestrijken, en de haarscherpe resolutie en intelligente waarschuwingen zouden zowel beginnende camerabezitters als ervaren thuisbeveiligingsprofessionals tevreden moeten stellen.

0 Shares:
You May Also Like