Voice Match, hotword-gevoeligheid en meer komen naar Google Assistent-speakers van derden

google nest mini

Google zal binnenkort beginnen met het uitrollen van Google Assistent-functies zoals Voice Match, gevoeligheidsinstellingen voor hotwords en de mogelijkheid om een ​​standaardluidspreker in te stellen voor meer slimme luidsprekers en schermen van derden.

Dat is het woord van Google, dat zei dat het vanaf deze week updates voor Google Assistant-compatibele luidsprekers en schermen van externe fabrikanten zal gaan uitrollen.

Een van de nieuwe functies die eigenaren van slimme luidsprekers met Google Assistent van derden kunnen verwachten, is Voice Match, waarmee de Google Assistent gepersonaliseerde zoekresultaten kan weergeven door uw stem te identificeren.

Je kunt Voice Match gebruiken om maximaal zes spraakprofielen te koppelen aan één speaker of scherm met Google Assistent. Google heeft het trainingsproces voor Voice Match enkele weken geleden verfijnd (wat slechts een paar minuten duurt).

Ook binnenkort beschikbaar voor Google Assistent-apparaten van derden is ondersteuning voor de nieuwe hotword-gevoeligheidsinstelling in de Google Home-app, waarmee je de gevoeligheid van een bepaald door Google Assistent aangedreven apparaat kunt aanpassen als het gaat om het horen van de “Hey Google” en ” OK Google” wekwoorden. U kunt bijvoorbeeld de gevoeligheid van hotwords verhogen voor een luidspreker in een rumoerige kamer of de gevoeligheid verlagen voor een apparaat in een stille omgeving. Dit is met name handig voor mensen die apparaten met Google Assistent in meer dan één kamer hebben gebruikt, omdat het ervoor zorgt dat de dichtstbijzijnde apparaten horen en reageren.

Last but not least kun je binnenkort een Google-speaker van derden aanwijzen als ‘preferred’-speaker, wat betekent dat je (bijvoorbeeld) als je een Spotify-afspeellijst op je Google Nest Mini aanvraagt, je de muziek kunt instellen op standaard afspelen op een andere (vermoedelijk hogere kwaliteit) luidspreker.

De Google-blogpost specificeerde niet welke apparaten van derden in het bijzonder de functie-updates zullen krijgen, maar een Google-vertegenwoordiger verduidelijkte later dat de slimme luidsprekers van Sonos en Bose een van de eersten zullen zijn.

Het is ook vermeldenswaard dat sommige van de functies die in de blogpost van Google worden beschreven, al zijn uitgerold naar sommige Google Assistent-apparaten van derden. Sonos slimme luidsprekers kregen bijvoorbeeld eerder dit jaar de voorkeursluidsprekerfunctionaliteit.

0 Shares:
You May Also Like