Voer het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit op Windows 10 versie 21H2 !!!

Sommige Times Windows-gebruikers merken misschien dat het systeem niet soepel werkt, er verschijnen onnodige fouten en het systeem wordt continu bevroren. Zelfs geïnstalleerde componenten werken niet goed of Windows heeft problemen tijdens het opstarten. Deze zijn allemaal mogelijk dat Windows-systeembestanden zijn beschadigd geraakt, vermist of zelfs veranderd door een software-installatie ergens langs de lijn. Windows bevat een opdrachthulpprogramma sfc / scannow die systeembestanden scant, verifieert en herstelt door te herstellen vanaf een gecachte kopie in de map %WinDir% \system32\dllcache.

Wat is het hulpprogramma voor systeembestandscontrole?

Het uitvoeren van het hulpprogramma Systeembestandscontrole scant alle beveiligde systeembestanden op corruptie. En het probeert het te repareren door een kopie in de cache van elk beschadigd bestand te kopiëren van de %WinDir% \system32\dllcache map. Dit hulpprogramma was voor het eerst beschikbaar in Windows 98 en latere versies van Windows XP, Windows Vista, Windows 7, 8.1 en Windows 10 heeft deze functie.

In Windows 10 de Systeembestandscontrole is geïntegreerd met Bescherming van Windows-bronnen. Die zowel registersleutels en mappen als kritieke systeembestanden beschermt. Als er wijzigingen worden gedetecteerd in een beveiligd systeembestand, wordt het gewijzigde bestand hersteld vanaf een gecachte kopie in de Windows-map zelf.

Wanneer u worstelt met de buggy-prestaties van uw vensters. U moet eerst de Systeembestandscontrole Tool voordat u andere oplossingen toepast.

Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit op Windows 10

U kunt dit hulpprogramma uitvoeren op normale vensters, of als vensters niet soepel werken. Krijgt u verschillende problemen bij het opstarten, dan kunt u Windows in de veilige modus starten. of als Windows niet kan starten, kunt u Toegang krijgen tot Geavanceerde opstartopties om de SFC-hulpprogramma.

Om dit hulpprogramma in normale Windows uit te voeren, moet u de opdrachtprompt openen in de beheerdersmodus.

    In het startmenu zoektype CMD selecteert u de opdrachtprompt uit de zoekresultaten. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Uitvoeren als beheerder. Wanneer de opdrachtprompt verschijnt, typt u sfc /scannow commando en druk op Enter

U ziet de tekst: Beginnen met systeemscan. Dit proces duurt enige tijd.

De sfc /scannow commando scant alle beveiligde systeembestanden en vervangt beschadigde bestanden door een kopie in de cache die zich in een gecomprimeerde map op .

Hier de %WinDir% tijdelijke aanduiding staat voor de map van het Windows-besturingssysteem. Bijvoorbeeld C:\Windows.

Opmerking Tijdens het scanproces Als u wordt gevraagd om de Windows-schijf te plaatsen, doet u dit. Corrupte bestanden moeten worden vervangen door nieuwe.

Systeembestandscontrole Scanresultaten

Wacht tot het scanproces is voltooid. Zodra de scan is voltooid, ziet u een van de volgende berichten:

Windows Resource Protection heeft geen integriteitsschendingen gevonden: Dit geeft aan dat uw systeem geen ontbrekende of beschadigde bestanden bevat.Als u de melding krijgt dat Windows Resource Protection de gevraagde bewerking niet kan uitvoeren: Dit bericht betekent dat er een probleem was tijdens de scan en dat een offline scan vereist is.Windows Resource Protection heeft corrupte bestanden gevonden en met succes gerepareerd. Details zijn opgenomen in het CBS.Log %WinDir%\Logs\CBS\CBS.log: U krijgt deze melding wanneer SFC het probleem heeft kunnen oplossen. Nu kunt u verder gaan of u kunt de logboeken bekijken voor meer details.Windows Resource Protection vond corrupte bestanden, maar kon sommige ervan niet repareren. Details zijn opgenomen in het CBS.Log %WinDir%\Logs\CBS\CBS.log: In dit geval moet u de beschadigde bestanden handmatig herstellen.

Snelle tip: misschien wilt u de opdracht ongeveer drie keer uitvoeren om alle problemen op te lossen.

Nadat het proces is voltooid, start u eenvoudig de vensters opnieuw om de wijzigingen door te voeren die de systeembestandscontrole heeft aangebracht.

Voer DISM uit om SFC in te schakelen om zijn taak te voltooien

Als Systeembestandscontrole Resultaten Windows Resource Protection heeft corrupte bestanden gevonden, maar kon sommige ervan niet herstellen Voer de DISM-opdracht uit Dat is de reden dat u de systeemkopie moet repareren en SFC zijn werk moet laten doen.

De details van een SFC-scanresultaten bekijken

Om de details te zien van een systeembestandscontrole die is opgeslagen in het CBS.Log-bestand. U moet een leesbare kopie maken op uw bureaublad:

Open de opdrachtprompt als beheerder Typ nu de volgende opdracht en druk op de enter-toets.

findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfclogs.txt"

Hiermee wordt een sfclogs-tekstdocument op het bureaublad gemaakt. Open nu de sfclogs.txt op het bureaublad met Kladblok. Het bestand bevat alle details van de gescande systeembestanden en informatie over bestanden die niet konden worden gerepareerd.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like