Vizio’s 5.1.4-kanaals Elevate-soundbar met roterende drivers staat op het punt te worden verzonden

vizio elevate soundbar

Vizio’s nieuwe vlaggenschip-soundbar, de Elevate, maakte grote indruk op CES afgelopen januari dankzij een unieke functie: opzwepende drivers die, wanneer ze niet worden gebruikt voor hoogte-aanwijzingen, naar voren kunnen draaien om traditionele stereo of 5.1-audio te versterken. Nu weten we hoeveel de Elevate gaat kosten en wanneer hij aankomt.

Volgens Vizio kost de Elevate $ 1.000 wanneer deze dit najaar wordt verzonden, precies rond de tijd dat de eerste OLED-tv’s van Vizio in de uitverkoop gaan.

Zoals we tijdens CES hebben geleerd, zal de 5.1.4-kanaals Elevate worden uitgerust met in totaal 18 drivers, waaronder een 8-inch draadloze subwoofer, draadloze surround-luidsprekers en afzonderlijke tweeters en dubbele woofers voor elk kanaal in de belangrijkste soundbar-eenheid.

De Elevate is uitgerust met vier opwaartse drivers – twee in de hoofdbehuizing en nog eens twee in de surround-luidsprekers – die het geluid van het plafond weerkaatsen en de hoogte-signalen leveren die worden gebruikt voor meeslepende Dolby Atmos- en DTS:X-soundtracks.

Wat de Elevate onderscheidt van concurrerende soundbars, is dat de twee upfiring-luidsprekers aan de voorkant kunnen worden ingesteld om automatisch naar voren te draaien wanneer ze niet in gebruik zijn voor hoogte-aanwijzingen, waardoor een voller geluid met een breder geluidsbeeld mogelijk is wanneer u naar stereo of traditioneel 5.1-kanaals geluid. Dat gezegd hebbende, als je stereo of 5.1-audio geüpmixt naar 5.1.4-geluid wilt horen, kun je ervoor kiezen om de voorste upfiring-drivers van de Elevate naar boven gericht te houden.

De Elevate wordt geleverd met drie HDMI-poorten, waaronder twee HDMI-ingangen die 4K Dolby Vision-doorvoer ondersteunen en een HDMI-ARC-poort die eARC ondersteunt, een “verbeterde” versie van ARC (audio-retourkanaal) die verliesvrije Dolby TrueHD en DTS aankan -HD Master Audio-indelingen.

Naast de Elevate heeft Vizio ook prijzen en beschikbaarheid aangekondigd voor zijn andere soundbars die nieuw zijn voor 2020.

vizio v-serie soundbar 2

Vizio’s V-Series soundbars op instapniveau komen in twee smaken: een 5.1-kanaals model dat op 5 juli aankomt voor $ 250, en een 2.1-versie voor $ 180 die nu wordt verzonden.

Beide soundbars uit de V-serie ondersteunen DTS Virtual:X, een virtueel 3D-audioformaat dat hoogte-aanwijzingen kan simuleren zonder stuurprogramma’s op te winden. Het 5.1-kanaals model beschikt ook over een Dual Stereo Mode die stereo-inhoud in alle zes kanalen pompt, terwijl een Front Surround Mode de audio alleen naar de voorste drivers stuurt.

Beide soundbars uit de V-serie zullen worden uitgerust met een driver met volledig bereik voor elk kanaal in de belangrijkste soundbar-eenheid, samen met basreflexpoorten en draadloze subwoofers. Elke soundbar is uitgerust met een enkele HDMI-ARC-poort (helaas geen eARC-ondersteuning), samen met optische en analoge audio-ingangen.

vizio m-serie soundbar

Ondertussen is de $ 150 M-serie “alles-in-één” een 2.1-kanaals soundbar met dubbele ingebouwde subwoofers, een tweeter en een woofer voor zowel linker- als rechteraudiokanalen, en een hoekig ontwerp.

De $ 150 M-Series soundbar, die op 26 juli in de verkoop gaat, ondersteunt DTS Virtual:X en wordt ook geleverd met een HDMI-ingang naast de HDMI-eARC-poort.

Zowel de Elevate als de 5.1-kanaals V-serie soundbar worden geleverd met opnieuw ontworpen afstandsbedieningen met achtergrondverlichting, terwijl je met alle nieuwe soundbars van Vizio een slimme luidspreker (zoals een Amazon Echo Dot of een Google Nest Mini) via Bluetooth of een speciale analoge invoer.

0 Shares:
You May Also Like