Vizio’s 240Hz M-serie gaming-tv gaat deze maand in de verkoop

Vizio M-Series Quantum X and gamer with headset

Vizio wil gamers verleiden met een nieuwe 50-inch quantum-dot-tv met een native 120 Hz verversingssnelheid bij 4K en – nog betere – ondersteuning voor 240 Hz pc-gaming bij 1080p.

Vizio toonde de 50-inch M-serie Quantum X als onderdeel van zijn “zomershowcase” van 2023 tv’s en soundbars, waaronder de vernieuwde M-serie, V-serie en D-serie tv’s; de toevoeging van Wi-Fi 6E-ondersteuning voor de M- en V-series; en twee nieuwe soundbars, waaronder de M-serie Elevate met draaibare drivers en een voordelige alles-in-één Dolby Atmos-soundbar.

Vizio M-serie Quantum X

Vizio heeft de 50-inch M-serie Quantum X al op CES in januari verwijderd, maar onthult nu de prijzen en beschikbaarheid voor de set, evenals een paar extra schermformaten.

Vizio zegt dat de 50-inch M-serie Quantum X deze maand zal worden verzonden voor $ 629,99, terwijl de zojuist aangekondigde 65- en 75-inch modellen respectievelijk $ 849,99 en $ 1.199,99 zullen kosten.

Het grote nieuws over de 50-inch versie van de Quantum X is de verversingssnelheid: tot 240 frames per seconde bij 1080p, goed voor ultravloeiende pc-gamingprestaties, samen met 120Hz bij 4K-ondersteuning.

Vizio M-serie Quantum X

Vizio

Alle modellen in de M-Series Quantum X-lijn bieden tot 1.000 nits helderheid en AMD FreeSync Premium VRR, met minder dan 8 ms input lag. De 50-inch Quantum X zal 16 lokale dimzones hebben, terwijl de 65-inch en 75-inch modellen respectievelijk 30 en 32 dimzones zullen hebben. Vizio zegt ook dat zijn Quantum X-sets tot 78 procent van de Rec. 2020 kleurruimte.

Een ander belangrijk kenmerk van Vizio’s M-serie Quantum X-tv’s is dat ze Wi-Fi 6E ondersteunen, de nieuwe draadloze standaard waarmee Wi-Fi-apparaten kunnen werken in het relatief onbevolkte 6GHz-spectrum, waardoor een veel grotere snelheid en bandbreedte mogelijk is dan op de drukke 2,4- en 5GHz-banden. Vizio’s andere 2023 M-serie tv’s en V-serie sets krijgen ook Wi-Fi 6E-ondersteuning.

Vizio M-serie Quantum 6

Vizio’s M-serie Quantum 6-lijn voor 2023 komt in 43-, 55-, 65-, 70- en 75-inch formaten, compleet met full-array LED-achtergrondverlichting (geen lokaal dimmen echter), AMD FreeSync VRR en Dolby Vision en HDR10+, samen met de eerder genoemde Wi-Fi 6E-ondersteuning.

De vernieuwde Quantum 6-lijn uit de M-serie wordt deze maand geleverd voor prijzen variërend van $ 349,99 voor het 43-inch model tot $ 949,99 voor de 75-inch set.

Vizio V-serie en D-serie

Ondertussen voegen de nieuwe, niet-quantum dot V-serie tv’s van Vision dit jaar AMD FreeSync toe over de hele lijn (voorheen kregen alleen grotere V6-serie sets de AMD FreeSync-behandeling), samen met de mogelijkheid om rechtstreeks te koppelen met Bluetooth-headsets. Zoek naar de V-serie die deze maand wordt verzonden, variërend van $ 289,99 voor het 43-inch model tot $ 779,99 voor de 75-inch set.

De D-serie met alleen 1080p voegt ook AMD FreeSync toe aan de hele reeks sets, samen met ondersteuning voor Bluetooth-headsets. Wi-Fi voor de D-serie zal dual-band Wi-Fi 5 zijn in plaats van Wi-Fi 6E. De prijzen voor de nieuwe D-serie beginnen bij $ 159,99 voor het 24-inch model, oplopend tot $ 249,99 voor het 43-inch model.

Vizio M-serie Elevate-soundbar

Wat de soundbar betreft, wordt de eerder aangekondigde M-serie Elevate van Vizio deze maand verzonden voor $ 799,99, of $ 200 minder dan de P-serie Elevate uit 2020.

Net als de originele Elevate heeft de nieuwe Elevate uit de M-serie drivers aan de linker- en rechterkant die automatisch naar de opwaartse positie kunnen draaien voor Dolby Atmos- en DTS:X-hoogte-effecten. Maar terwijl de eerste Elevate een geperforeerde schaal had, heeft de nieuwe versie een solide, met stof bekleed ontwerp.

Vizio M-Series Elevate

Vizio

De M-Series Elevate heeft ook een nieuw ontwerp voor de draaibare drivers, die nu linker- en rechterpoorten zijn die uit de uiteinden van de zijbalk gluren wanneer de roterende drivers naar boven wijzen. De poortbuizen hebben LED-accentlichten die in meerdere kleuren kunnen gloeien; de LED’s kunnen ook volledig worden uitgeschakeld.

Twee HDMI-poorten bevinden zich aan de achterkant, waaronder één HDMI-ingang die 4K Dolby Vision-doorvoer ondersteunt en een HDMI-eARC-verbinding. Je kunt ook de geluidsinstellingen aanpassen met behulp van een menu op het scherm wanneer de soundbar is aangesloten op “select” Vizio TV’s via HDMI, vergelijkbaar met “Roku TV Ready” soundbars en luidsprekers.

Hoewel de M-Series Elevate Bluetooth 5.0 ondersteunt, ondersteunt het geen wifi, wat betekent dat er geen castingservices zoals AirPlay 2 of Chromecast zijn. De P-serie Elevate ondersteunt wel wifi.

Vizio M-serie 2.1 alles-in-één soundbar

Naast de M-serie Elevate heeft Vizio de wraps van een andere nieuwe soundbar gehaald: een 2.1-kanaals alles-in-één model uit de M-serie met zowel Dolby Atmos- als DTS:X-ondersteuning, gevirtualiseerd via DTS Virtual:X.

Vizio M-Series alles-in-één soundbar

Vizio

De M213ad-KA wordt geleverd met in totaal 6 drivers, waaronder een paar 3-inch woofers, evenals twee HDMI-poorten (een HDMI-ingang en HDMI-eARC), 4K Dolby Vision-doorvoer en Bluetooth 5.2.

Net als bij de M-serie Elevate heb je toegang tot schermmenu’s voor de audio-instellingen van de M213ad-KA wanneer de soundbar is aangesloten op een ondersteunde Vizio-tv.

De nieuwe alles-in-één soundbar wordt verkocht voor $ 199,99, en net als bij de andere nieuwe tv’s en soundbars van Vizio, wordt deze deze maand verzonden.

Biedt Vizio nieuwe OLED-, 8K- of mini-LED-tv’s aan voor 2023?

Terwijl tv-fabrikanten zoals Hisense, Samsung en TCL als eerste in 8K-tv’s zijn gesprongen, heeft Vizio een afwachtende houding aangenomen en is het bedrijf dit jaar niet van koers veranderd.

Tijdens een pers-only briefing vorige maand, zeggen Vizio-execs dat ze 8K “blijven evalueren”, maar vinden dat er “niet veel inhoud is” voor dat resolutieniveau.

Ook in de “blijven evalueren” emmer zijn technologieën zoals mini-LED-achtergrondverlichting en ATSC 3.0, ook wel bekend als “NextGen” TV.

Ondertussen onthulde Vizio geen nieuw aanbod voor zijn top-of-the-line P-serie, en gaf het ook geen hints over de toekomst van zijn OLED-sets.

.

0 Shares:
You May Also Like