Vizio V-Series 4K UHD TV review: zelfs instap-tv’s zijn nu goed

v505 left

Vizio’s V-serie smart TV (het $ 300, 50-inch model V505-H19 wordt hier beoordeeld) is de tweede 50-inch tv die ik onlangs heb geëvalueerd, de andere is de iets goedkopere ($ 280) Konka U50.

Beide zijn oneindig superieur aan alles wat je vijf jaar geleden in deze prijsklasse had kunnen vinden. Dat gezegd hebbende, biedt de Vizio een iets betere verwerking, achtergrondverlichting, algemeen beeld en ervaring. Maar het mist de handige Bluetooth-connectiviteit van de Konka.

Specificaties en ontwerp

De V505-H19 is een apparaat met een dunne bezel waarvan het strakke, maar stijlvolle uiterlijk zijn lage prijs verloochent. Het 50-inch paneel levert 10-bits kleuren, een verversingssnelheid van 60 Hz en een resolutie van 3840 x 2160 (4K UHD). Het heeft een full-array LED-achtergrondverlichting, dus het is niet zone-dimbaar. Dat betekent dat het van achteren wordt verlicht met meerdere lampjes, maar dat de lampjes niet worden gedimd of uitgeschakeld om lichtuitval te verminderen.

De V505-H19 is erg licht voor een 50-inch tv met slechts 21,5 pond. Ik had geen problemen om de tv rond te slingeren om de voeten erop te zetten, hem rond te schuiven om bij de kabelaansluitingen te komen, enzovoort. Dat betekent ook dat er weinig belasting wordt uitgeoefend op het 200 mm x 200 mm VESA-montagepunt, de montage of uw muur.

Vizio weet dat er veel oudere apparatuur in dit marktsegment is, dus de poortselectie omvat composiet video-ingang en RCA analoge audio-ingang/uitgang. Er is ook optisch digitaal (Toslink), coax voor kabel-/satelliet-tv of een over-the-air antenne, evenals drie HDMI 2.1-poorten (2160p @ 60Hz, met één ondersteunende ARC-uitgang). Er is een USB-poort aanwezig voor het afspelen van massamedia (thumbdrives, enz.).

v505 poortdetail

Er is geen Bluetooth, maar de wifi is dual-band 802.11n, wat gemakkelijk snel genoeg is om de meeste inhoud te streamen. Als dat niet het geval is, is er ook een ethernetpoort.

Rekwisieten voor Vizio voor het opnemen van ondersteuning voor HDR10+ naast Dolby Vision, HDR10 en HLG. Niet alle tv’s doen dat, en niet alleen tv’s voor deze prijs. De tv kan ook DTS-surround en Dolby Atmos aan, biedt een gamemodus met lage latentie en ondersteunt zowel Apple AirPlay 2 als Chromecast. De tv is ook compatibel met Alexa, Google Assistant en Siri-spraakbesturing.

Interface en afstandsbediening

Inhoudelijk is Vizio’s SmartCast Home net zo compleet als de tv-gebruikersinterfaces, met alle gebruikelijke streamingproviders, evenals samengestelde gratis inhoud. SmartCast is ook gemakkelijk te gebruiken en kan desgewenst worden bediend met de SmartCast-app op uw smartphone of tablet. Mijn enige klacht, een duidelijk minder belangrijke in deze tijd, is dat het volledig afhankelijk is van een internetverbinding en niet wanneer je breedbandverbinding uitvalt. Je kunt de tv nog steeds gebruiken, maar met beperkte functionaliteit.

Aan de andere kant, een herhaalde snelle shoutout (ik heb dit ook opgemerkt in de Vizio OLED-recensie) naar het bedrijf voor het repareren van de Media Player-app. Het is nog steeds een eenvoudige DOS-achtige bestandsbrowser, maar nu is het responsief, speelt alle media af die ik erop gooi en crasht niet.

v505 afstandsbediening

De afstandsbediening is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, hoewel ik speciale transportbedieningen op prijs zou hebben gesteld om het afspelen van media een beetje gemakkelijker te maken. Toch ligt hij lekker in de hand en is hij groot genoeg om niet voor altijd tussen de bankkussens te verdwijnen. Ik praat niet met tv’s buiten het testen, maar het ontbreken van een microfoon in de afstandsbediening kan sommigen storen. Hé, wat kan ik zeggen? Het is instapniveau en daarvoor gebruik je de SmartCast-telefoonapp, evenals de andere ondersteunde protocollen (Siri, enz.).

Prestatie

Zoals ik in de intro al zei, doet de V505-H19 me nogal denken aan de 50-inch Konka U5-serie die ik zojuist heb getest. Het is een dooddoener wat betreft de lichte blauwe kleurscheefheid en achtergrondverlichting; het heeft echter iets minder last van moiré, glinstering en andere artefacten bij het verwerken van gedetailleerde bewegende delen.

De V505-H19 biedt iets meer kleurverzadiging, maar vanwege het zware blauwe gehalte van de achtergrondverlichting/filtertechnologie, worden rode tinten enigszins oranje; groen, licht limoen. Heel weinig, moet ik zeggen. Veel gebruikers merken het misschien niet eens. Nogmaals, hetzelfde als de Konka.

Vergeet ook de reclame over Dynamic Motion Rate 120. Als je de beschrijving goed leest, staat er nergens vloeiende actie of geen trilling. Er is geen enkele vorm van bewegingscompensatie – hetzelfde als bij de Konka. Dat gezegd hebbende, is het binnen zijn 60Hz/geen compensatielimieten beter dan sommige die ik heb gezien. En scènes die het judder-effect, snelle pannen en grote items die snel over het scherm bewegen, produceren, zijn relatief zeldzaam.

v505 voorkant

Hoewel de V505-H19 de meest populaire HDR-formaten ondersteunt, heeft hij niet echt het contrast om er veel mee te doen. Zwart is iets beter dan bij de Konka, maar het is nog steeds array-achtergrondverlichting zonder lokaal dimmen. We hebben het meer over houtskoolgrijs dan over zwart. Kortom, het verwerkt HDR, maar geeft het niet het drama dat technologie kan overbrengen met contrastrijke en duurdere tv’s.

Als het op geluid aankomt, is de V505-H19 oké voor casual, af en toe luisteren, maar ik vond het irritant modderig. Als ik jou was, zou ik op korte termijn iets meer sonore aansluiten. Merk op dat na een firmware-update het geluid verdween en niet meer verscheen totdat ik overschakelde naar de gratis samengestelde inhoud. Als je hetzelfde fenomeen ervaart, is dat de truc.

Het weglaten van Bluetooth is niet onverwacht voor deze prijs, net als bij de veel duurdere OLED van het bedrijf, verergert de afwezigheid van Bluetooth-ondersteuning het zwakke geluidsprobleem enigszins. Als je privé via een koptelefoon wilt luisteren, moet je een aparte Bluetooth-zender kopen ($ 30 en hoger) of andere afspraken maken, hoewel je je telefoon en de SmartCast-app kunt gebruiken om met een koptelefoon te luisteren. Dat is geen ideale oplossing in mijn boek.

Gevolgtrekking

De V505-H19 is een uitstekende instap-tv met een iets beter algemeen beeld dan de Konka waarmee ik hem heb vergeleken. Als je het vergelijkt met duurdere 50-inchers, herzie dan uitstekend tot fatsoenlijk.

Toch is het instapniveau niet de pijnlijke, kleurloze kijkervaring die het nog maar een paar jaar geleden was. Inderdaad, de $ 300 V505-H19 steekt gunstig af bij $ 1.500 sets in onze eerste verzameling in 2015.

0 Shares:
You May Also Like