Vizio test ‘Jump Ads’ tijdens live tv-shows op zijn smart-tv’s

Vizio Jump Ads

De volgende keer dat u een live Fox-show op een Vizio-tv bekijkt, ziet u mogelijk een ‘interactieve’ advertentie-overlay die door de tv zelf wordt geleverd.

Vizio kondigde vorige week aan dat het “Jump Ads” zal gaan vertonen tijdens bepaalde lineaire (ook wel live) tv-shows. Het Jump Ads-programma, dat momenteel in bèta is, is ontworpen om kijkers naar ‘ondersteunende’ apps op Vizio’s SmartCast-platform te leiden die streaming-afleveringen hosten van de show die ze live bekijken.

Fox is het eerste netwerk dat de nieuwe Jump-advertenties van Vizio test en voert momenteel de overlays uit aan het einde van de première-aflevering van “Welcome to Flatch”.

De banneradvertentie staat onder aan het scherm, met een promo ‘Stream the First 7 Episodes’ en een bericht met de tekst ‘Watch Welcome to Flatch on FOXNOW’. In de rechterbenedenhoek van het scherm bevinden zich de knoppen ‘Nu kijken’ en ‘Negeren’.

In antwoord op een vraag van TechHive zei een vertegenwoordiger van Vizio dat Jump-advertenties een “kijkoplossing zijn … bedoeld om problemen zoals het ontdekken van inhoud en navigatie op te lossen.”

Op de vraag of de advertenties voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt, zoals het verkopen van producten of andere tv-programma’s, zei de vertegenwoordiger: “Als het gaat om adverteerders buiten de programmeerwereld, volgt VIZIO nog steeds een content-first benadering. In plaats van advertenties [for a product]dit betekent exclusieve content en kijkmogelijkheden specifiek voor die kijker en gepresenteerd door een merk.”

De nieuwe Jump-advertenties worden mogelijk gemaakt door Automatic Content Recognition, of ACR, een populaire (bij fabrikanten van slimme tv’s) en controversiële (bij kijkers) technologie die de pixels op een tv-scherm scant om te bepalen welk programma wordt bekeken.

In het geval van Jump Ads zegt Vizio dat het ACR gebruikt om te detecteren wanneer een deelnemend programma wordt bekeken, terwijl “aanvullende gepatenteerde Vizio-software” de advertentie-overlay op het juiste moment weergeeft.

Vizio is niet de enige fabrikant van smart-tv’s die ACR gebruikt; in feite doen de meeste dat, deels om gegevens over kijkgewoonten te verzamelen en te verkopen, maar ook om de gebruikersinterface van een tv te personaliseren. We hebben eerder opgemerkt dat Roku-tv’s ACR-technologie gebruiken om gebruikers te laten zien waar ze afleveringen van live tv-programma’s kunnen streamen, vergelijkbaar met het Jump Ads-experiment van Vizio (zij het zonder de live-overlays).

Bij de meeste tv-fabrikanten die ACR gebruiken, kunnen gebruikers de technologie uitschakelen. Voor Vizio SmartCast-tv’s is de procedure om op de menuknop op de afstandsbediening te drukken en vervolgens te selecteren: Systeem > Reset & Beheerhoogtepunt Gegevens bekijken, druk op de pijl naar rechts om de instelling uit te schakelen. Als u de instelling voor het bekijken van gegevens uitschakelt, worden de Jump-advertenties uitgeschakeld, bevestigde Vizio.

Hoewel de Jump-advertenties van Vizio redelijk onschuldig lijken, is de kwestie van smart-tv’s die advertenties weergeven bovenop live tv-programma’s altijd een pijnpunt voor kijkers.

Eerder dit jaar was er een korte ophef toen Roku-gebruikers advertentie-overlays zagen voor willekeurige producten bovenop live tv-shows, waaronder ten minste één NFL-voetbalwedstrijd. Roku gaf uiteindelijk de schuld aan een bug, die zich niet lijkt te hebben voorgedaan.

0 Shares:
You May Also Like