Vizio pronkt met een handige soundbar op CES met automatisch roterende opwaartse stuurprogramma’s

vizio elevate soundbar

Nu een handig idee: haal het meeste uit de opzwepende drivers van een soundbar door ze in een andere richting te draaien wanneer ze niet worden gebruikt om hoogte-aanwijzingen te leveren in meeslepende soundtracks.

Dat is de geweldige eigenschap van Vizio’s nieuwe Elevate Sound Bar, die automatisch de voorste upfiring-drivers – gebruikt voor Dolby Atmos- en DTS:X-hoogtegeluidseffecten – naar het horizontale vlak kan draaien wanneer de soundbar wordt gebruikt in de “directe” stereomodus. Best slim.

Te zien op CES samen met de rest van Vizio’s 2020-soundbar-line-up, heeft de 5.1.4-kanaals Elevate Sound Bar in totaal 18 drivers, waaronder zijn 8-inch draadloze subwoofer en draadloze surround-luidsprekers met hun eigen upfiring drivers (deze don’ t roteren zoals niet nodig zou zijn).

Vizio introduceert ook nieuwe mid-range soundbars uit de M-serie met Dolby Atmos- en DTS:X-ondersteuning, samen met een speciale tweeter, woofer en passieve radiator voor zowel het linker- als het rechterkanaal.

vizio m-serie 2020

Naast de 5.1- en 5.1.2-configuraties van de M-serie is er ook een 2.0 alles-in-één-versie met 3D-geluid dankzij DTS Virtual:X-ondersteuning. (Overigens wordt DTS Virtual:X ondersteund in de 2020-soundbars van Vizio.)

Vizio’s V-serie soundbars op instapniveau komen in 2.1- en 5.1-kanaalsmodellen, met draadloze subwoofers, een full-range driver plus een basreflexpoort voor de linker- en rechterkanalen, en (wederom) DTS Virtual:X 3D geluid.

vizio v-serie 2020

De draadloze surround-speakers die bij de 5.1-kanaals M- en V-serie soundbars worden geleverd, zijn ontworpen met lagere profielen dan in voorgaande jaren, waardoor ze gemakkelijker in je woonkamer te plaatsen zijn.

Zowel de Elevate als de meeste Vizio-soundbars uit de M-serie hebben HDMI 2.1-ingangen, compleet met eARC-ondersteuning, wat betekent dat je verliesvrije Dolby TrueHD- en DTS-HD Master Audio-audio kunt doorgeven via een met eARC uitgeruste tv. De budget V-serie en alles-in-één M-serie soundbars zullen worden opgezadeld met standaard ARC-poorten, die geen verliesvrije audio ondersteunen.

De “premium” soundbars van Vizio voor 2020 worden geleverd met afstandsbedieningen met achtergrondverlichting, wat een welkome toevoeging is, terwijl je met alle nieuwste soundbars van Vizio een slimme luidspreker (zoals een Amazon Echo Dot of een Google Nest Mini) via Bluetooth of een speciale Audio-ingang. Als er een slimme luidspreker is aangesloten, verlagen de nieuwe soundbars van Vizio automatisch het volume wanneer u met uw digitale assistent praat en verhogen ze het volume weer zodra u klaar bent met chatten.

Ander nieuws: Vizio heeft zijn intrede op de OLED-tv-markt aangekondigd (klik op die link voor onze berichtgeving). Vizio heeft nog geen prijzen of beschikbaarheid aangekondigd voor een van zijn 2020-producten.

0 Shares:
You May Also Like