Virtuele Netflix-, HBO Max-, Disney+-, Amazon-, Hulu- en YouTube-watchparty’s hosten

twoseven primary3

Vanwege het coronavirus en sociale afstand zijn traditionele videokijkfeesten nu van tafel, maar je kunt nog steeds veilig films en tv-programma’s bekijken met dierbaren. Dankzij de inspanningen van een paar geweldige ontwikkelaars, kun je films en tv-programma’s perfect synchroon streamen door een eenvoudige browserextensie op je laptop of desktopcomputer te installeren.

Van de opties die er zijn, valt TwoSeven op als mijn favoriet in het stel. Deze add-on is de meest veelzijdige, met ondersteuning voor Netflix, Amazon, HBO, Hulu, Disney+, YouTube, Vimeo, andere webgebaseerde streamingsites (zoals Crunchyroll) en zelfs bestanden die lokaal op een computer zijn opgeslagen. Je kunt het zowel in Firefox als Chrome gebruiken, en de interface heeft zelfs een ingebouwde audio- en videochat om reacties in realtime te delen. Het voelt zo dichtbij als je kunt komen bij een persoonlijke bijeenkomst.

Hier leest u hoe u het installeert en uw virtuele feest begint.

Stap 1: Installeer de extensie in Chrome of Firefox

chroom

twoseven chromeadd

Zoek de TwoSeven-extensie in de Chrome Web Store. Klik op de knop en vervolgens in het dialoogvenster dat verschijnt. Na een succesvolle installatie verschijnt er een nieuw tabblad met de TwoSeven changelog.

Firefox

twoseven firefoxadd

Spring naar de TwoSeven-extensie in Firefox’ verzameling add-ons. Klik op de knop en vervolgens in het dialoogvenster dat verschijnt. Na een succesvolle installatie verschijnt er een nieuw tabblad met de TwoSeven changelog.

Bij het installeren van deze extensie zal hij toestemming vragen om alle websites die je bezoekt te scannen, om video’s te vinden die voor jou en je vrienden in een kijkruimte kunnen worden geplaatst.

Chrome geeft standaard geen extensies toegang tot Private Windows, maar Firefox biedt de optie nadat de installatie is voltooid. Sla die stap over als u uw browser in de incognitomodus gebruikt voor gevoelige websites (bankieren, overheidsdiensten, enz.).

Los daarvan stelt twoseven.xyz dat het geen inloggegevens verzamelt voor streamingdiensten. Ga voor meer informatie naar de veelgestelde vragen van het team.

Stap 2: Maak een TwoSeven-account aan

Om een ​​kijkruimte te hosten of eraan deel te nemen, moet u een TwoSeven-account hebben. U kunt dit doen door rechtstreeks naar de twoseven.xyz-website te gaan of door in uw browser op het pictogram van de extensie te klikken en te kiezen.

Zorg ervoor dat u uw e-mailadres verifieert nadat u een account heeft gemaakt, anders kunt u niet inloggen.

Stap 3: Host of word lid van een kijkruimte

Een kamer hosten:

Ga naar de website waarvan je een stream wilt synchroniseren. Als een login vereist is voor toegang tot inhoud, moeten alle leden in de kamer zijn ingelogd om TwoSeven te laten werken.

Laad de pagina voor de video die u wilt bekijken en klik vervolgens op het pictogram van de TwoSeven-extensie in uw browser. Het vervolgkeuzemenu toont een lijst van wat de add-on denkt dat die film of tv-aflevering is.

twoseven clip

Kies de optie met de juiste tijdsduur, en de extensie opent een nieuw browsertabblad met uw selectie in de wachtrij in een door twoseven.xyz gehoste ruimte.

twoseven kamer

Vanaf hier kun je spelen met instellingen en voorkeuren, die je bovenaan het venster in de rechterbovenhoek vindt. Degenen die de aandacht waard zijn, zijn:

Nachtmodus: verandert het thema in een donker kleurenschema Theatermodus: breidt de video uit om het grootste deel van de breedte van de pagina in beslag te nemen; chat loopt in een zijbalk aan de rechterkant, terwijl de video van de deelnemer naar een strook onder aan het scherm valt. Toevoegen aan kamer: als je vrienden bent geworden met andere gebruikers, stuur je ze uitnodigingen voor de kamer vanuit deze vervolgkeuzelijst. De link wordt als e-mail verzonden. Link kopiëren: Als u op de knop klikt, wordt de link naar de kamer gekopieerd. Mensen kunnen deelnemen aan de ruimte door de link te openen in een browser waarop de extensie is geïnstalleerd. Een TwoSeven-account is vereist. Wie bestuurt de kamer: als je de standaardinstelling laat staan, kan iedereen in de kamer gesynchroniseerd afspelen regelen. Als u dit inschakelt, wordt de controle beperkt tot alleen u als groepsleider.

Om algemene instellingen aan te passen (zoals standaard kamerinstellingen, video-instellingen en uw profielinformatie), klikt u op uw avatar in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteert u vervolgens .

Om deel te nemen aan een kamer:

De link voor de kijkruimte komt rechtstreeks van uw gastheer of via een door TwoSeven gegenereerde e-mailuitnodiging. Open het een nieuw browsertabblad of venster om de kamer te laden.

twoseven e-mailuitnodiging

Instellingen die beschikbaar zijn als kamerdeelnemer zijn minder in aantal dan voor de gastheer, maar misschien wil je met deze sleutel spelen:

Nachtmodus: verandert het thema in een donker kleurenschema Theatermodus: breidt de video uit om het grootste deel van de breedte van de pagina in beslag te nemen; chat loopt in een zijbalk aan de rechterkant, terwijl de video van de deelnemer naar een strook onder aan het scherm valt. Link kopiëren: Als u op de knop klikt, wordt de link naar de kamer gekopieerd. Mensen kunnen deelnemen aan de ruimte door de link te openen in een browser waarop de extensie is geïnstalleerd. Een TwoSeven-account is vereist.

Stap 4: Bekijk de video en zie alle anderen terwijl je dat doet!

Het bekijken van video is nu net zo eenvoudig als het indrukken van de knop. Afhankelijk van de instellingen van de ruimte kunnen deelnemers de video vrij voor iedereen starten en stoppen, of de gastheer kan de volledige controle behouden.

Wanneer een host de controle over het afspelen heeft vergrendeld, kunnen andere groepsleden de video nog steeds starten en stoppen, maar niet synchroon met de rest van de groep. Om opnieuw te synchroniseren, zoek je een uitroepteken omringd door pijlen boven de rechterbovenhoek van de video en klik je op dat pictogram.

twoseven niet synchroon2

Voor een ervaring die het dichtst bij een echt kijkfeestje komt, schakel je audio- en/of videochat in het TwoSeven-venster in door op de kleine camera- en microfoonpictogrammen aan de rechterkant van het scherm te klikken. (Standaard worden ze automatisch uitgeschakeld wanneer je een kamer betreedt.) Verleen de extensie toestemming voor toegang tot de microfoon en videocamera van je computer. Er is geen apart programma zoals Skype, Hangouts of Zoom nodig om de reacties van iedereen in realtime te horen en te zien.

Een tekstchatvenster en emoji-reacties zijn opties om gedachten en gevoelens te delen, als audio- en videochatten niet mogelijk zijn.

twoseven videochat

Tips en suggesties

Als uw groep groter is dan twee personen, vergrendel dan de afspeelknoppen om chaos bij het afspelen te minimaliseren. Als audiochat actief is, laat u alle deelnemers een koptelefoon gebruiken om naar de kamer te luisteren (of zorg ervoor dat iedereen eraan kan denken zichzelf te dempen als ze niet praten). Anders komt er een echo door van meerdere luidsprekers die de audio oppikken en deze vervolgens via alle microfoons terugsturen. In onze tests werkte de audio- en videochat van TwoSeven het beste voor kleine groepen – ongeveer vier personen of minder. Voor grotere kijkfeesten kwamen we glitches tegen, dus je kunt beter een apart programma zoals Skype, Hangouts of Zoom gebruiken voor audio- en videocommunicatie. (Vooral Zoom heeft een geweldige lay-out in stijl voor de videofeed van elke persoon, dus het is gemakkelijk om iedereen tegelijk te zien.) Cookies van derden moeten zijn ingeschakeld om Netflix, HBO Max, Amazon, Hulu en Disney+ te laten werken. (De meeste mensen hoeven deze instelling niet te controleren, maar als deze services niet werken, moet u dit uw eerste stap voor probleemoplossing maken.)

0 Shares:
You May Also Like