Virtueel geheugen aanpassen op Windows 10 oktober 2020-update (Een beknopte handleiding)

In het Windows-systeem wordt virtueel geheugen gebruikt in plaats van het fysieke RAM-geheugen wanneer er onvoldoende bruikbare ruimte is. Virtueel geheugen combineert het RAM-geheugen van uw computer met tijdelijke ruimte op uw harde schijf, het wisselbestand, wisselbestand of wisselbestand. Wanneer RAM niet genoeg is om taakvensters te voltooien, verplaatst u gegevens naar het wisselbestand en maakt u RAM vrij zodat uw computer zijn taak kan voltooien. En voorkom problemen zoals het vertragen van de machine, Blue Screen of Death (BSOD), Low Memory-probleem, App Crash Etc.

Uw computer heeft twee soorten geheugen: de harde schijf of solid-state drive, die wordt gebruikt voor uw besturingssysteem, foto’s, muziek en documenten, en RAM (Random Access Memory) dat wordt gebruikt voor het opslaan van programmaspecifieke gegevens. De harde schijf is perfect voor langdurige opslag, terwijl RAM veel sneller en vluchtiger is en fungeert als werkgebied voor de programma’s en bestanden die u open hebt staan.

Elke keer dat u meer toepassingen opent dan het RAM-geheugen op uw pc aankan, worden de programma’s die al in het RAM-geheugen aanwezig zijn, automatisch overgebracht naar de Pagefile. Dit proces wordt technisch paging genoemd. Omdat het Pagefile als secundair RAM-geheugen werkt, wordt het vaak ook wel virtueel geheugen Windows 10 genoemd.

Virtueel geheugen vergroten in Windows 10

Windows 10 beheert alleen virtueel geheugen zelf, maar soms moet u het toegewezen geheugen wijzigen. Er wordt altijd gezegd dat het virtuele geheugen moet worden aangepast tot een grootte die binnen de toegestane limiet ligt. Hier Fallow Om handmatig virtueel geheugen aan te passen voor Windows 10.

Druk eerst op de combinatie van Win + R-toetsen om het dialoogvenster Uitvoeren te openen. Typ hier sysdm.cpl erop en klik vervolgens op de knop OK. Dit opent “Systeem eigenschappen” van uw computer. Ga naar het tabblad Geavanceerd en klik op de optie Instellingen. Die is beschikbaar onder het gedeelte “Prestaties”. Ga nu in het venster “Prestatie-opties” naar het tabblad Geavanceerd en klik op de knop Wijzigen onder het gedeelte “Virtueel geheugen”.

U ziet het venster Virtueel geheugen op uw computerscherm. Hier moet u de optie “Paginabestandsgrootte automatisch beheren voor alle schijven” boven aan dezelfde vensters uitschakelen. Selecteer een van de stationsletters waarin u de paging wilt maken bestand en klik vervolgens op Aangepast formaat. Voer vervolgens aangepaste velden in de velden “Initial size (MB)” en “Maximum size (MB)” in.

Hoe de paginabestandsgrootte te berekenen

Om de paginabestandsgrootte te berekenen, wordt altijd de aanbevolen hoeveelheid (zie bovenstaande afbeelding) van het totale systeemgeheugen gebruikt. De maximale grootte is drie (1,5) x de oorspronkelijke grootte. Dus laten we zeggen dat je 4 GB (1 GB = 1.024 MB x 4 = 4.096 MB) geheugen hebt. De maximale grootte zou 1,5 x 4.096 = 6144 MB zijn.

Nadat u de waarde voor de begingrootte (MB) en de “Maximale grootte (MB)” hebt ingesteld en op set klikt, klikt u nu op de knop OK en vervolgens op de knop Toepassen om de wijzigingen op te slaan. Dit zal u vragen om Windows opnieuw te starten. U moet uw computer opnieuw opstarten om deze wijzigingen toe te passen. ”

Dit is de beste en eenvoudige manier om het virtuele geheugen in Windows 10 te vergroten.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like