Vilo verstoort de routermarkt met een mesh-netwerk van $ 20 per node

vilo mesh router

Vilo is misschien geen bekende naam in thuisnetwerken, maar met $ 20 per node is het nieuwe Vilo Mesh Wi-Fi-systeem de goedkoopste kit die we ooit hebben gezien.

Is er een vangst? Een kleintje: Vilo’s dual-band (2,4- en 5GHz) systeem is gebaseerd op oudere Wi-Fi 5 (ook bekend als 802.11ac) technologie die voor het eerst op de markt kwam in 2013, en niet de nieuwere (en veel snellere) Wi-Fi 6 of wifi 6e. Zowel Wi-Fi 6 als Wi-Fi 6e zijn gebaseerd op 802.11ax-technologie, maar de laatste levert nog meer bandbreedte door extra radiospectrum aan te boren in het minder drukke 6GHz-bereik.

Vilo wedt dat in plaats van veel geld te investeren in ultramoderne hardware tegen hoge kosten, veel mensen genoegen zullen nemen met iets dat veel beter is dan wat ze hebben voor veel minder geld: $ 20 ($ 27,98 met verzending) voor een router met een capaciteit van 1.500 vierkante voet, en $ 20 ($ 27,98 met verzending) voor elk extra knooppunt dat nog eens 1.500 vierkante voet zal toevoegen. Je kunt ook een Vilo three-pack kopen. Verwijder niet-productlink die geschikt is om een ​​huis van 4.500 vierkante meter met wifi-dekking te bedekken voor slechts $ 69,98 (inclusief verzendkosten).

De kleine, witte (2,7 x 2,7 x 5,9 inch) nodes zijn ontworpen om onschadelijk te zijn, maar elk is uitgerust met drie gigabit ethernetpoorten, mocht je de bekabelde infrastructuur in je muren hebben om hiervan te profiteren. Echter. Het systeem ondersteunt beamforming, bandsturing en MU-MIMO (multi-user, multiple input/multiple output) om meerdere clients tegelijk te ondersteunen (Vilo zegt dat elk knooppunt tot 65 apparaten kan ondersteunen).

Je hebt nog steeds een breedbandgateway of -modem nodig om verbinding te maken met de service van je ISP, en welke Vilo-node je ook op dat apparaat aansluit, wordt de router van je netwerk. Je gebruikt de Vilo-app (waarvoor Android 8 of iOS 9.0 of hoger vereist is) om je mesh-netwerk te configureren en te besturen, inclusief het opzetten van een gastnetwerk en het inschakelen van ouderlijk toezicht, functies die zonder extra kosten zijn inbegrepen.

Vilo zegt dat zijn mesh-netwerk een theoretische maximale bandbreedte van 300 Mbps zal leveren op zijn 2,4 GHz-netwerk en 867 Mbps op zijn 5 GHz-netwerk. Dat is zeker snel genoeg voor het streamen van video en het heen en weer pendelen van bestanden, hoewel er geen speciaal data-backhaulkanaal is omdat sommige meer geavanceerde routers – zelfs oudere 802.11ac-modellen – ondersteunen.

Dat is een gunstige vergelijking met concurrerende apparaten zoals Eero, waarvan de Prime Day-verkoop voor een systeem met drie knooppunten $ 181 was – meer dan het dubbele van de prijs van de Vilo. Orbi’s eigen tri-band mesh wifi-systeem three-pack kost $ 291 (die derde band is bestemd voor data-backhaul). Het Eero three-pack kost normaal $ 279 bij Amazon, dus het is iets om te overwegen om dichter bij $ 200 te besparen. Natuurlijk, beide concurrerende mesh-oplossingen bieden veel meer bandbreedte dan Vilo, maar Vilo’s gokt erop dat voor het geld de beloofde kant-en-klare prijs-prestatieverhouding je zal overtuigen.

0 Shares:
You May Also Like