Videositemap – wat het is en hoe u er een kunt maken

Video Sitemap

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/adamhayes/" target="_self" rel="noopener">Adam Hayes</a>‘  data-lazy- data-et-multi-view=

Adam is hoofd content bij Wyzowl. Adam leidt een getalenteerd, onverschrokken team van schrijvers en houdt van video, groeimarketing, merkverhalen vertellen en naar zichzelf verwijzen in de derde persoon.

Als je een website hebt, is het ten zeerste aan te raden om een ​​sitemap te hebben. Sitemaps kunnen eenvoudig worden geïnterpreteerd door geautomatiseerde crawlrobots van zoekmachines, waardoor ze het thema van uw website kunnen bepalen en eventuele crawlfouten kunnen worden geëlimineerd. Sitemaps zorgen ervoor dat al uw webinhoud wordt gescand en dat de structuur van uw site volledig en nauwkeurig wordt weergegeven.

Een videositemap gaat nog een stap verder met dit concept: het stelt u in staat om de crawlers van zoekmachines op de hoogte te stellen van alle video-inhoud die u op uw site heeft. Omdat video-inhoud inherent geen trefwoorden of tekstinhoud bevat (althans niet in een scanbare indeling), zijn videositemaps een zeer effectieve manier om uw video’s in de zoekresultaten op te nemen.

Als u een videositemap gebruikt, worden uw video’s ook weergegeven in Google Video, een speciaal videogedeelte op de Google-website. Dit zal je SEO een boost geven, verkeer naar je site trekken en ervoor zorgen dat je video’s door meer mensen worden opgemerkt, vooral degenen die liever een video bekijken dan lange webpagina’s lezen.

Waarom zijn videositemaps anders dan gewone sitemaps?

Videositemaps bevatten metadata over elke video die je op je site hebt, zodat Google deze video’s nauwkeurig in zoekresultaten kan presenteren. De gegevens die u in de videositemap plaatst, moeten overeenkomen met de daadwerkelijke inhoud van de video zodat Google deze kan gebruiken. Metadata van videositemaps omvatten zaken als de lengte van de video, een titel en een korte beschrijving van de video-inhoud.

Waarom heb ik een videositemap nodig?

Hoewel er geen garantie is dat de details in een videositemap volledig worden gebruikt door zoekmachines, kan het echt helpen om uw aanwezigheid in de zoekresultaten te vergroten als dat wel het geval is. Houd er ook rekening mee dat een video altijd zal opvallen tussen een zee van op tekst gebaseerde resultaten, en dit alleen al kan meer paginaweergaven opleveren.

Statistieken van Marketingweek suggereren dat video’s verschijnen in ongeveer 70% van de top 100 vermeldingen op Google. Als u investeert in video-inhoud van hoge kwaliteit, is het logisch om ervoor te zorgen dat mensen deze gemakkelijk kunnen vinden, en het loont de moeite om de kracht van sitemaps te benutten om de best mogelijke ROI te garanderen.

Hoe maak ik een videositemap?

Videositemaps kunnen worden gemaakt door videometadata toe te voegen aan uw bestaande sitemap. Dit kan met de hand, maar er zijn eenvoudigere manieren. Met verschillende online generatoren kunt u een videositemap maken, waaronder de videositemapgenerator op XML-Sitemaps.com. Het script detecteert alle video-inhoud op uw site (op voorwaarde dat deze in een ondersteunde indeling is) en voert binnen enkele seconden een sitemap uit. Volledige specificaties zijn te vinden op de XML-Sitemaps.com blog.

Als je wilt, kun je ook mRSS, een herziening van het RSS-protocol, gebruiken om een ​​video-sitemap te maken. In tegenstelling tot gewone RSS heeft mRSS meer flexibiliteit voor het opnemen van details over multimediabestanden.

Houd er rekening mee dat Google alleen videositemaps accepteert met minder dan 50.000 video-items en dat uw sitemap kleiner moet zijn dan 50 MB. Tenzij je een grote video-hostingsite zoals Vimeo of YouTube hebt, is het onwaarschijnlijk dat je daar last van hebt.

Nadat uw sitemap is gemaakt, kunt u de gratis website van Google Webmaster Tools gebruiken om deze op dezelfde manier in te dienen als bij een normale sitemap. Op voorwaarde dat je goede video-inhoud hebt en je sitemap correct is opgemaakt, zou je echt voordeel moeten gaan zien van het geven van deze extra hulp aan de crawlers van Google bij het lokaliseren van je video-inhoud. Bezoek onze blog voor meer tips, handleidingen en inspiratie voor alles wat met video te maken heeft.

0 Shares:
You May Also Like