Videomarketing gebruiken voor non-profitorganisaties (11 tips)

How-to-use-video-marketing-for-nonprofits

Non-profitorganisaties hebben nog nooit zo hard moeten werken om de aandacht van hun publiek te trekken. Het tegengif? Videomarketing!

Als ze correct worden uitgevoerd, kunnen video’s informatie verstrekken, verhalen vertellen en tot actie aanzetten – waardoor het een geweldig hulpmiddel is voor non-profitorganisaties om het bewustzijn te vergroten, interesse op te wekken en donaties te stimuleren.

11 tips voor videomarketing voor non-profitorganisaties

Hier volgen enkele praktische tips voor videomarketing voor non-profitorganisaties om u te helpen uw marketingdoelen te bereiken en het goede werk van uw organisatie te delen.

Identificeer het doel van je video

Voordat u begint met opnemen, moet u bepalen wat u met uw video wilt bereiken. Bent u op zoek naar verkeer naar uw website? Je sociale aanhang vergroten? Mensen kaartjes laten kopen voor een liefdadigheidsevenement?

Een dierenreddingsdienst kan bijvoorbeeld een video maken om een ​​thuis te vinden voor een specifieke hond. Een andere video van dezelfde reddingsactie zou donaties kunnen aanmoedigen om medische kosten te dekken voor de operatie van een andere hond.

Deze twee video’s hebben verschillende doelen en vereisen een andere aanpak. Door het doel van de video te bepalen, wordt de video effectiever.

Als je het leven van een hond wilt veranderen, wacht Jace op je. Hij is bang voor vreemden en heeft een medelevende, geduldige adoptant nodig die hem kan helpen een meer zelfverzekerde hond te worden. Hij is niet op onze hoofdadoptievloer. Vraag ons team hoe u hem kunt ontmoeten. Bel (425) 649-7563. #adopteren pic.twitter.com/rsrROtZH7I

— Seattle Humane (@SeattleHumane) 19 oktober 2019

Deze video van de Seattle Humane Society toont een hond genaamd Jace. De redding zorgde ervoor dat de video Jace’s persoonlijkheid liet zien, met als doel om deze specifieke hond geadopteerd te krijgen, niet om geld in te zamelen voor de redding.

Gebruik visuals om een ​​verhaal te vertellen

Met storytelling kunnen non-profitorganisaties op emotioneel niveau contact maken met hun publiek. Een goed verhaal kan de kijker tot actie aanzetten. Non-profitorganisaties hebben een verscheidenheid aan potentiële verhalen te vertellen, waaronder een kijkje achter de schermen bij vrijwilligers, personeel of reddingsacties.

In deze video vertelt Feeding America het verhaal van een moeder die moeite heeft om eten op tafel te zetten voor haar kinderen. Brittany’s verhaal laat het publiek zich inleven en trekt aan hun hart, waardoor ze effectief naar de website van de non-profitorganisatie worden geleid om te leren hoe ze gezinnen zoals die in de video kunnen helpen.

Leer uw publiek over uw doel

Een video is een boeiende manier om de missie van uw non-profitorganisatie met de wereld te delen. Het is het perfecte format om uit te leggen waar uw non-profitorganisatie over gaat en om de mensen te introduceren die het mogelijk maken. U kunt het belang uitleggen van wat uw organisatie doet en de impact die het maakt. Het is een goede gelegenheid om uw publiek te laten zien waarom uw non-profitorganisatie ondersteuning nodig heeft.

Direct Relief heeft bijvoorbeeld een YouTube-video die rechtstreeks is ingesloten op hun Over-pagina. De video is gekoppeld aan de kopie op de website, zodat het publiek meer te weten kan komen over het doel van de non-profitorganisatie in hun gewenste formaat.

Haal het meeste uit de eerste paar seconden

Video’s moeten binnen enkele seconden de aandacht van de kijker trekken. Op YouTube worden elke dag naar schatting 5 miljard video’s bekeken. Er is veel concurrentie om de tijd en interesse van uw publiek. Gebruik een haak, vraag of teaser om meteen de aandacht van je publiek te trekken.

Zeeschildpadden bestaan ​​al 100 miljoen jaar, ze kunnen ons veel vertellen over waar deze planeet is geweest en waar we heen gaan. En met zoveel meer te leren, begint onze reis in de Stille Oceaan. #TurtleTuesday pic.twitter.com/JKFiwjfw7A

— Conservation Intl (@ConservationOrg) 22 oktober 2019

Conservation International gebruikt een openingszin om het publiek meteen te boeien: “Een ongelooflijke reis van bedreigde zeeschildpadden” betrekt de kijker bij de belofte van een geweldig verhaal.

Houd de video beknopt

Zorg ervoor dat u alle belangrijke afhaalrestaurants bedekt zonder opvullers. De aandacht van je publiek vasthouden is belangrijk. Hoewel je niet geobsedeerd hoeft te zijn door de lengte van de video, moet je je ervan bewust zijn dat je publiek genoeg afleiding heeft, dus je verhaal moet boeiend genoeg zijn om ze te laten kijken. De beste manier om dit te doen, is door je te concentreren op statistieken over audiobetrokkenheid, zoals kijktijd, vind-ik-leuks, reacties, gedeelde berichten, enz.

The Wild Animal Sanctuary heeft onlangs deze video gedeeld van een paar van hun tijgers die ontspannen in hun leefgebied. De video duurt amper twee minuten. Nog langer, en de kijker zou zijn interesse kunnen verliezen.

Probeer live video’s voor betrokkenheid

Gebruik Facebook Live-, Instagram- of Twitter-livestreams om campagnes of video’s van evenementen te delen terwijl ze plaatsvinden. Live video is informeel en een geweldige manier om contact te maken met uw publiek. Het laat mensen meedoen en zich onderdeel van de organisatie voelen, ook als ze niet naar het evenement kunnen komen.

Het Wereld Natuur Fonds organiseerde bijvoorbeeld een Twitter-livestream met experts op het gebied van milieugezondheid. De non-profitorganisatie promootte de livestream van tevoren om deelname aan te moedigen en mensen in staat te stellen zich vooraf te registreren.

Voeg ondertitels toe aan je video

Wanneer mensen door hun sociale media-feeds scrollen, kijken ze vaak video’s zonder geluid. In feite wordt maar liefst 85 procent van de Facebook-video bekeken zonder geluid. Als je video niet is ondertiteld, kan je publiek er zo langs scrollen. Door ondertiteling toe te voegen, kan uw publiek met of zonder volume kijken.

St. Jude Children’s Research Hospital gebruikt ondertitels in hun marketingvideo. Als een toegevoegde bonus gebruiken ze de naam van een zanger, Leon Bridges, in het eerste frame om de kijker te haken.

Zorg voor een duidelijke en overtuigende CTA

Laat uw publiek niet raden wat u wilt dat ze vervolgens doen. Je video moet een duidelijke call-to-action (CTA) hebben. Dit kan zijn uw website bezoeken, doneren aan uw goede doel of contact opnemen met uw organisatie.

Wat uw CTA ook is, deze moet glashelder zijn. Geef precies aan wat de volgende stap is voor de kijker. Deze korte video van het Rode Kruis geeft bijvoorbeeld duidelijk weer wat het van het publiek wil: ga naar hun website voor meer informatie over de herstelinspanningen van orkaan Dorian.

Gebruik de juiste hashtags

Hashtags zijn een belangrijk onderdeel van het delen van een video. Ze vertellen je publiek niet alleen waar de video over gaat, maar ze maken je inhoud ook doorzoekbaar op sociale-mediaplatforms zoals YouTube, Twitter, TikTok en Instagram. Je kunt zelfs profiteren van trending hashtags om je video voor zoveel mogelijk mensen te krijgen. Zorg er wel voor dat de trending hashtag relevant is voor je video.

De video van het Wounded Warrior Project hierboven demonstreert uitstekend gebruik van trending hashtags om hun zaak onder de aandacht te brengen. De video werd gedeeld onder de hashtags #WorldMentalHealthDay en #MentalHealth.

Als u insluiting voor uw video inschakelt, zorgt u ervoor dat mensen uw inhoud gemakkelijk kunnen delen. Je video’s kunnen worden gedeeld via sociale media zonder in te sluiten, maar het inschakelen van deze functie stimuleert inkomende marketinglinks. Dit komt omdat mensen de video rechtstreeks aan hun eigen website of berichten kunnen toevoegen, wat de SEO op de pagina kan helpen.

The Trevor Project heeft bijvoorbeeld de video hierboven op hun website. In plaats van het exclusief op hun website te hosten, wordt de video gehost op YouTube, waar het publiek een link kan kopiëren om deze in te sluiten. De 21 minuten durende, Academy Award-winnende film kan door anderen worden gedeeld op hun websites in plaats van alleen op de website van The Trevor Project.

Verspreid en deel via sociale media en e-mail

U kunt een indrukwekkende video maken voor uw non-profitorganisatie, maar niemand zal deze bekijken als ze er niets van weten. Zorg ervoor dat je het op al je sociale-mediakanalen plaatst en vraag kijkers om het te delen. Facebook, Twitter, Instagram en YouTube zijn geweldige opties.

Als je een e-maillijst hebt, kun je de video delen en je publiek vragen deze te delen op hun sociale media-accounts. De toegevoegde bonus van het delen van de video’s via e-mail is dat je openingen kunt volgen om te zien hoe je video presteert bij je abonnees.

Naast het delen op sociale kanalen en het tellen van organische aandelen en bereik, kun je ook een advertentiecampagne voeren om de video te promoten. De onderstaande video van de Humane Society wordt bijvoorbeeld weergegeven als een Facebook-advertentie. Dankzij de targetingopties van Facebook kunnen organisaties zoals de Humane Society hun video onder de aandacht brengen van het ideale publiek dat nog niet betrokken is bij de non-profitorganisatie.

humane-samenleving-facebook-advertentie

Conclusie

Laat je niet intimideren als het gaat om het maken van een marketingvideo voor je non-profitorganisatie.

Je video’s hoeven geen perfectie van Hollywood-kwaliteit te zijn. In feite zijn openhartige video’s die met een mobiele telefoon zijn gemaakt, meer herkenbaar en geven ze een goed beeld van wat er achter de schermen gebeurt in een non-profitorganisatie.

Richt u op het maken van interessante video’s die aanzetten tot actie en spelen in op de emoties van uw publiek. Dit zijn de video’s die je publiek wil delen. Volg de bovenstaande tips en, belangrijker nog, ga aan de slag!

0 Shares:
You May Also Like