Video met zeer hoge resolutie en geen abonnement nodig

eufy security wireless video doorbell and homebase

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Draadloze connectiviteit en een batterij met een lange levensduur Video met hoge resolutie en uitstekende bewegingsdetectie Hoogwaardig beeld, dag en nacht Lokale opslag betekent dat de meeste mensen geen abonnement nodig hebben

nadelen

Camera werkt alleen op 2,4 GHz-netwerken Hogere initiële kosten dan de meeste videodeurbellen

Ons oordeel

De Eufy Security Wireless Video Doorbell biedt een groot aantal functies, en de bijbehorende Homebase-opslageenheid maakt een abonnement op cloudopslag overbodig, althans voor de meeste mensen.

Als je bezwaar hebt tegen het laten vallen van $ 100 tot $ 200 voor een videodeurbel, alleen om erachter te komen dat je een abonnement moet betalen om er volledig van te profiteren, wil je een kijkje nemen bij de Eufy Security Wireless Video Doorbell. Als u het merk niet kent, kent u misschien het moederbedrijf, Anker.

We houden nog meer van Eufy’s batterijgevoede deurbelcamera dan van zijn bedrade model, de Eufy T8200 die we in oktober 2019 hebben getest. De deurbellen zelf lijken opmerkelijk veel op elkaar en hebben bijna identieke specificaties, waaronder videoresolutie van 2560×1920 pixels, ondersteuning voor een hoog dynamisch bereik en een beeldverhouding van 4:3 die een groot gezichtsveld biedt. Dat gezegd hebbende, denken we dat de 1536×1536 resolutie en 1:1 beeldverhouding van de Arlo Video Doorbell er nog beter voor zorgt dat je pakketten voor de deur ziet liggen.

Eufy beweert dat de batterij van de deurbel zes maanden meegaat bij normale activiteit. Ik heb het niet zo lang getest, maar de batterij was nog steeds sterk voor mij na twee maanden veel verkeer op mijn veranda. Als je een bestaande bedrade deurbel hebt, kun je ervoor kiezen om deze te verwisselen voor Eufy’s product, in welk geval de deurbel je bestaande bel gebruikt en je je geen zorgen hoeft te maken over het opladen van de batterij.

Eufy Security draadloze videodeurbel

Lokale opslag betekent geen abonnement (tenzij…)

Beide deurbellen van Eufy slaan hun video-opnamen lokaal op, waardoor een abonnement op cloudopslag vrijwel overbodig is. Maar waar het bedrade model 4 GB opslagruimte op het apparaat zelf heeft, vertrouwt het hier besproken batterijgevoede model op een aparte NAS-box-achtige Homebase met 16 GB solid-state geheugen. Dat bleek meer dan genoeg opslagruimte te zijn voor vele weken opnames van bezoekers die aan mijn voordeur kwamen (Eufy zegt dat het genoeg zou moeten zijn voor 180 dagen opnames).

Je kunt via de app video’s downloaden naar een ander apparaat als je forensisch bewijs nodig hebt van een misdrijf of wat dan ook. En het opslaan van video op een apparaat in uw huis is veiliger dan het opslaan op de deurbel zelf – als iemand de deurbel steelt, stelen ze ook uw forensisch bewijs. Met de Homebase moeten ze bij je thuis kunnen inbreken en weten dat ze een onderdeel mee moeten nemen.

Eufy Security Wireless Video Doorbell-app

Je gebruikt de Homebase echter met andere Eufy draadloze beveiligingscamera’s, zodat 16 GB een belemmering kan worden als je meerdere andere Eufy-camera’s in je huis strooit. En het toeval wil dat Eufy een abonnementsservice aanbiedt als je meer opslagruimte nodig hebt: een basisabonnement geeft je 30 dagen opslagruimte in de cloud voor één camera voor $ 3 per maand of $ 30 per jaar. Het Premier-abonnement biedt dezelfde videogeschiedenis voor maximaal 10 camera’s voor $ 10 per maand of $ 100 per jaar.

De Homebase doet ook dienst als bel-eenheid van de videodeurbel en kondigt luid aan wanneer iemand aanbelt. De twee componenten communiceren via hun eigen speciale draadloze netwerk met behulp van een 256-bits versleutelde verbinding. Als er een nadeel is aan de Homebase, dan is het dat deze bedraad moet worden aangesloten op de router van uw thuisnetwerk. (Correctie, 23 juni 2020: een slimme lezer die deze deurbel heeft gekocht, ontdekte een slecht gedocumenteerde functie waarmee hij draadloos met uw thuisnetwerk kan worden verbonden). Het moet natuurlijk ook worden aangesloten op een stopcontact.

Bewegingsdetectie

Ik vond de bewegingsdetectiefuncties van de camera uitstekend. Het kan meestal onderscheid maken tussen een persoon die in zijn gezichtsveld beweegt en iets anders – een hond of een kat bijvoorbeeld – en het was zeer nauwkeurig in mijn testen. Maar de camera heeft geen AI die dieper gaat dan dat. Het maakt geen gebruik van gezichtsherkenningstechnologie om onderscheid te maken tussen bekende gezichten en vreemden.

Eufy Security Wireless Video Doorbell-app

De app van Eufy waarschuwt gebruikers vrijwel onmiddellijk voor de aanwezigheid van een bezoeker. U kunt ervoor kiezen om een ​​melding te negeren, deze te beantwoorden of een ingeblikt bericht af te spelen. Met basisconnectiviteit met scherm-uitgeruste Amazon Echo Shows en Google Home Hubs kun je de live feed bekijken, maar niet veel anders. Je kunt ook de Alexa-vaardigheid inschakelen zodat Echoes kan aankondigen wanneer de deurbel wordt ingedrukt, maar er is momenteel geen vergelijkbare vaardigheid voor Google Assistent.

De camera legt activiteit in het algemeen haarscherp vast, zowel overdag als ‘s nachts. Foto’s die zijn gemaakt van bewegingsopnames zagen er enigszins korrelig uit, maar de algehele video- en audiokwaliteit zijn redelijk goed.

Een draadloze winnaar

Voor $ 200 is de Eufy Security Wireless Video Doorbell iets duurder dan onze top in zowel de categorieën van batterijgevoede deurbel (de Ring Video Doorbell 2) en bedrade videodeurbellen (de Arlo Video Doorbell). Maar je moet voor een van beide apparaten een abonnement nemen als je er het maximale uit wilt halen. Dat gezegd hebbende, zijn we nog niet helemaal klaar om dit product onze topkeuze in de eerste categorie te noemen, omdat we binnenkort de geheel nieuwe Ring Video Doorbell 3 in handen zullen krijgen.

0 Shares:
You May Also Like