Victrola V1 Music System review: goed voor veel meer dan alleen vinyl

Victrola V1 Music System

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Goed ontworpen gebruikersinterface zorgt voor eenvoudige en logische bediening Eenvoudig in te stellen Je kunt veel meer dan vinyl via het systeem afspelen

nadelen

Die stofkap is gewoon raar Audiokwaliteit is solide, maar niet spectaculair De hele cartridge moet worden vervangen als de stylus verslijt

Ons oordeel

Het Victrola V1-muzieksysteem is een duidelijke stap vooruit ten opzichte van budgetopties voor de massamarkt. Het solide ontwerp en de veelzijdigheid maken het een goede keuze voor luisteraars die prijs stellen op apparaten die gewoon werken.

Prijs bij beoordeling

Victrola Premiere V1-muzieksysteem: $ 499,99

Vandaag de beste prijzen – Victrola Premiere V1-muzieksysteem

Beste koop

$ 449,99

Free

Het Victrola V1-muzieksysteem is een veelzijdige, alles-in-één oplossing met een draaitafel, luidspreker, subwoofer en RCA-ingangen waarmee u een cd-speler of cassettedeck kunt aansluiten. Als je liever audio afspeelt via een andere luidspreker of een draadloze hoofdtelefoon, gebruikt de Vinyl Stream-instelling Bluetooth om naar dat apparaat te streamen.

Ook gebruik je de ingebouwde speaker en de subwoofer als Bluetooth ontvanger om muziek af te spelen vanaf een telefoon of ander apparaat. Het V1-systeem is een solide keuze voor iemand die de installatie zo eenvoudig mogelijk wil houden of die net begint met home-audio.

Victrola Premiere V1 stereo draaitafel

Naast een platenspeler kan de Premiere V1 Stereo Turntable unit een streaming speaker zijn, een ontvanger voor een cd-speler of cassettedeck, of een soundbar voor een televisie.

Victrola V1 Music System-draaitafel

James Barber/Gieterij

De draaitafel is een riemaangedreven eenheid en wordt geleverd met Victrola’s top-of-the-line VPC-190 bewegende magnetische cartridge. Er is een aluminium toonarm die speciaal is ontworpen voor de V1 en een siliconen slipmat. Met een gewicht van 17,4 lbs., meet de eenheid 16,5 x 15,1 x 8 inch (LxBxH).

De V1 vereist enige setup, het soort dat bekend zal zijn voor ervaren draaitafelgebruikers, maar mogelijk intimiderend voor iemand die nieuw is met vinyl. Het contragewicht zit niet vast aan de toonarm, dus je moet het erop schuiven en de arm balanceren voordat je het volggewicht en de anti-skatecontrole instelt. Gelukkig staat YouTube vol met voorbeeldvideo’s die nieuwe gebruikers door de algemene installatieprincipes leiden.

Er zijn veel manieren om de Premiere V1 te gebruiken, dus laten we de lijst doornemen. Jij kan:

Gebruik hem uitsluitend als draaitafel aangesloten op een stereosysteem of actieve luidsprekers via de RCA-lijnuitgang Sluit een hoofdtelefoon aan via de hoofdtelefoonaansluiting voor privé luisteren Activeer Vinyl Stream om muziek af te spelen op een externe Bluetooth-luidspreker of hoofdtelefoon Gebruik de interne luidspreker om naar vinyl te luisteren Sluit hem aan op een televisie met de meegeleverde optische kabel om de luidspreker van de V1 als soundbar te gebruiken De Aux-in-poort kan worden gebruikt om een ​​cd- of cassettespeler aan te sluiten Met een ingebouwde Bluetooth-ontvanger kunt u muziek streamen van een smartphone, computer of tablet naar de ingebouwde spreker

Achterpaneel van het Victrola V1 Music System

James Barber/Gieterij

Houd de knop aan de voorkant van de V1 ingedrukt om het apparaat in vinylmodus te activeren. Druk nogmaals om door de modi Vinyl Stream, Bluetooth-ontvanger, optische en hulpfuncties te bladeren. Dezelfde knop draait om het volume te regelen. Er is ook een afstandsbediening op batterijen die door de modi bladert en het volume regelt.

Om een ​​vinylplaat af te spelen, verwijdert u de stofkap, selecteert u uw plaatsnelheid (33 of 45 toeren) met de tuimelschakelaar aan de achterkant van het apparaat en tilt u de toonarm op. Zodra je de arm naar de LP beweegt, begint de draaitafel te draaien. Laat de cartridge op het vinyl zakken om te spelen. Zodra u het einde van een kant bereikt, stopt de draaitafel automatisch, zodat u niet door de kamer hoeft te racen om te voorkomen dat de naald tegen het middenlabel stoot.

De VPC-1980-cartridge heeft een gebruiksduur van 1.000 uur. U kunt een beschadigde of versleten stylus niet vervangen, dus u zult uiteindelijk de hele eenheid moeten vervangen.

Victrola S1 Subwoofer

Knoppen op de Victrola S1 subwoofer

James Barber/Gieterij

De meegeleverde S1-subwoofer is uit de doos gekoppeld aan de V1, dus de installatie was bijna net zo eenvoudig als het inschakelen van de twee apparaten. Schakel beide apparaten in. Druk op de modusknop op de S1 totdat deze snel blauw knippert en houd vervolgens de koppelingsknop op de V1 ingedrukt totdat u een koppelingsmelding hoort. Na die eerste verbinding zijn de twee units gedurende een paar maanden testen zeer solide geweest.

Als je de voorkeur geeft aan een bekabelde verbinding, is er een sub-uitgang op de V1 en een sub-ingang op de S1, plus een meegeleverde sub-kabel. De S1 heeft zowel een volumeknop als een crossover-knop waarmee je de frequentie kunt bepalen waar de sub het overneemt van de hoofdluidspreker.

Luisteren naar het Victrola V1-systeem

Als u het Victrola V1-muzieksysteem koopt, kiest u voor gebruiksgemak en veelzijdigheid voor een goede prijs. De S1-subwoofer tilt het geluid naar een redelijk goed bereik en de algehele kwaliteit is een duidelijke stap vooruit ten opzichte van de budgetsystemen die te koop zijn bij de grote kortingsketens.

Klinkt de draaitafel beter als je Vinyl Stream gebruikt om de muziek naar een betere Bluetooth-speaker te sturen? Absoluut, maar dat lijkt een randgeval voor dit systeem. Mensen die muziek van een draaitafel naar een draadloze luidspreker willen streamen, zullen waarschijnlijk hun geld uitgeven aan het beste apparaat dat alleen met een draaitafel kan worden gekoppeld aan hun installatie.

Stofkap voor Victrola V1 Music System

James Barber/Gieterij

Het V1 Music System is de moderne versie van de alles-in-één stereo-installatie voor thuis, met de luidsprekers ingebouwd in de basis onder de draaitafel in plaats van weggestopt in kleine boekenplankkasten die ontworpen zijn om op de hoofdeenheid te worden geklikt voor eenvoudige draagbaarheid.

Wat de audiokwaliteit betreft, dacht ik eerst aan andere vergelijkbare systemen die ik heb geprobeerd en die absoluut beter klinken dan de V1, maar ik realiseerde me al snel dat al die opties behoorlijk wat meer kosten en meestal niet de ingangen hadden om extra audio bronnen.

Het ontwerp in zwart en walnoot is smaakvol en het systeem is eenvoudig te bedienen als je het eenmaal hebt ingesteld. Dat zullen de grootste verkoopargumenten zijn voor de kopers die Victrola probeert te bereiken. De audio is een duidelijke stap vooruit ten opzichte van de massamarkt, alles-in-één-systemen die ik de afgelopen jaren ben tegengekomen, en niet veel duurder dan die minder dan luisterbare opties.

Er is één raar ding aan de V1 dat voor sommigen een dealbreaker kan zijn. In plaats van een traditionele, scharnierende stofkap die is ontworpen om de hele plint te bedekken, waardoor deze bruikbaar is tijdens het afspelen van vinyl, kwam Victrola met een aangepast ontwerp dat plat op de draaitafel zit en over de toonarm buigt. Je kunt de hoes alleen gebruiken als de draaitafel niet in gebruik is, en ik vond het moeilijk om uit te zoeken waar ik hem moest plaatsen toen ik platen aan het spelen was.

Misschien vindt u het ontwerp uniek of geniet u van de manier waarop het eruit ziet op de V1, maar de breuk met de traditie zal voor sommige mensen te veel zijn.

0 Shares:
You May Also Like