Verwijder een problematische Windows-update op Windows 10 (3 verschillende manieren 2022)

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit die nodig zijn om de bijgewerkte fixes en functies van Windows 10 te hebben. Soms kunt u ervaren dat uw pc moeite heeft om op te starten na het installeren van een Windows-update of een mislukte update die alles verpest, van het startmenu tot het bureaublad en de compleet besturingssysteem. En je bent op zoek naar verwijder windows update-bestanden hier Hoe? Windows 10 Update verwijderen Handmatig die bekende problemen hebben of problemen veroorzaken op uw computer.

Hoe de Windows 10-update te verwijderen

Hier leert u deze gids, hoe u verwijder windows 10 update vanaf de opdrachtprompt, via instellingen en configuratiescherm. Daarnaast leer je hoe je verwijder de functie-updates van Windows 10 ook.

Verwijder de Windows 10-update met Instellingen en Configuratiescherm

Hier leest u hoe u een specifieke Windows-update verwijdert via de instellingen en het configuratiescherm.

Druk op Windows-toets + X en selecteer instellingen. Ga in Instellingen naar Update & beveiliging. Klik op “Windows Update” aan de linkerkant en vervolgens op “Updategeschiedenis bekijken”.

Klik in het volgende scherm op de link “Updates verwijderen” bovenaan. Dit opent het venster Configuratiescherm\geïnstalleerde updates. Selecteer hier het probleem, selecteer de update die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

Klik op ‘Ja’ in het bevestigingsvenster om de update te verwijderen. Als u klaar bent, start u uw systeem opnieuw op om het proces te voltooien.

Verwijder Windows 10-updates vanaf de opdrachtprompt

U kunt ook het opdrachtregelprogramma (windows-opdrachtprompt) gebruiken om Windows-updates te verwijderen.

Noteer allereerst het KB-nummer van de Windows-update die u wilt verwijderen. Het laatste KB-nummer voor Windows 10 versie 20H2 is bijvoorbeeld KB5000802.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht wusa /uninstall /KB: KB5000802 (Opmerking: vervang KB-ID door degene die u wilt verwijderen) Als u de update wilt verwijderen en wilt vragen om de computer opnieuw op te starten, gebruikt u de opdracht wusa /uninstall /kb: KB5000802 /quiet /promptrestartEn start uw pc opnieuw op om het proces te voltooien.

Verwijder Windows Update bij opstarten met geavanceerde opties

U kunt ook opstarten in de geavanceerde optie om een ​​Windows-update te verwijderen.

Open Instellingen en navigeer naar Update en beveiliging> Herstel. Klik op Geavanceerd opstarten en vervolgens op Problemen oplossen. Klik op Geavanceerde opties -> Updates verwijderen. Klik hier op Laatste kwaliteitsupdate verwijderen of Laatste functie-update verwijderen. en volg de instructies op het scherm om de updates te verwijderen.

Functie-update van Windows 10 verwijderen

Als u een probleem ondervindt na de installatie van Windows 10 functie-update versie 20H2, en u wilt teruggaan naar Windows 10 versie 2004, dan kunt u binnen 10 dagen na installatie de Windows 10 functie-update 20H2 verwijderen door de onderstaande stappen te volgen.

Open instellingen, klik vervolgens op Bijwerken en beveiliging -> Herstel Klik vervolgens op de knop Aan de slag onder Ga terug naar een eerdere build-sectie

Dit zal vragen waarom u teruggaat naar de vorige versie van Windows 10. Selecteer het selectievakje en klik op Volgende om verder te gaan. Opmerking Als u wilt, kunt u nu annuleren.

Vervolgens zal Windows 10 aanbieden om te controleren op updates. Misschien zijn er enkele nieuwe fixes uitgebracht en kan het installeren van die update uw probleem oplossen. Als je hebt besloten terug te gaan en de functie-update te verwijderen, klik dan op nee dankzij de procedure.

Vervolgens wordt u gevraagd of u de wijzigingen in de instellingen of de apps die u mogelijk hebt geïnstalleerd, kwijtraakt nadat u een upgrade naar de huidige build hebt uitgevoerd. Lees het aandachtig door voordat u verder gaat en klik op volgende.

Lees aandachtig de volgende schermtekst waarin staat dat als u uw wachtwoord heeft gewijzigd na upgrade nieuwe build, nadat u terug bent gegaan naar de vorige build, u het oude gebruikersnaamwachtwoord nodig heeft om in te loggen op uw pc klik op volgende

En in de laatste stap wordt u bedankt voor het uitproberen van deze build. Klik op Volgende om door te gaan om de Windows 10-functie-update te verwijderen en terug te keren naar de vorige versie.

Hiermee wordt uw pc opnieuw opgestart en het zal enige tijd duren om Windows 10 terug te zetten naar de vorige build.

Hier laat een video zien hoe u de functie-update van Windows 10 kunt verwijderen, stapsgewijze handleiding.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like