Verwijder de map Windows.old op Windows 10 versie 20H2

cleanup system files disk cleaner

De meeste gebruikers merken op dat er bijna geen schijfruimte meer is Na een upgrade naar Windows 10 Van Windows 8.1 of Windows 7. Of zelfs hetzelfde probleem na een upgrade naar Windows 10 oktober 2020-update. Dat komt omdat Windows een volledig nieuwe versie installeert en de oude naam laat staan ramen. oud map. Deze kopie is een beveiligingsmechanisme voor het geval er iets misgaat tijdens het installatieproces. Of gewoon voor het geval je dat wilt ga terug (downgrade) naar de vorige versie. Als alles werkt zoals verwacht na het upgraden naar Windows 10 versie 1803, hebt u deze bestanden waarschijnlijk niet nodig. En u kunt De map windows.old verwijderen omdat ze alleen maar kostbare ruimte op de harde schijf verspillen.

Wat is de map Windows.old?

Wanneer u een upgrade uitvoert van de oude Windows-versie naar Windows 10 april 2018-update, bewaart de software een kopie van uw oude besturingssysteem voor het geval u wilt terugkeren. Het kan worden gebruikt om uw systeem te herstellen naar de oude versie van Windows als de nieuwe versie u niet bevalt. U houdt ten minste 15 GB aan verspilde ruimte op uw harde schijf over, allemaal opgeslagen in een map met de naam Windows.oud. Het bevat bestanden van uw vorige installatie van Windows, die ofwel niet vereist waren of niet kunnen worden gebruikt met de nieuwe versie.

Windows.old-map verwijderen

Als u besluit dat u tevreden bent met de huidige versie 1803 van Windows 10 en dat niet wilt terugrollen. Dan kan je gewoon verwijder de vensters. oude map naar dezelfde ruimte op de harde schijf. Maar als je gewoon probeert om verwijder de Windows.old-map in Verkenner, laat het systeem u de meeste bestanden niet verwijderen omdat het systeembestanden in overweging neemt. Bestandsverkenner zal resulteren in veel fouten bij het weigeren van toestemming. Omdat dit een speciale map is die alleen kan worden verwijderd uit de schijfopruimingstoepassing.

Deze map Windows.old bevat de volgende mappen van uw oude Windows-installatie:

• Ramen
• Documenten en instellingen
• Programmabestanden

Schijfopruiming gebruiken

Klik op de Start-knop en typ Schijfopruiming in en klik op OK. Wijzig de schijf als uw Windows-schijf nog niet is geselecteerd. Of u kunt deze pc openen Klik met de rechtermuisknop op de door Windows geïnstalleerde schijf (meestal de C-schijf) en klik op eigenschappen. Hier klik op Schijfopruiming. Dit scant systeemfoutgeheugendumpbestanden, Geheugendumpbestanden wachten vloog moment. Wanneer het hulpprogramma Schijfopruiming is geladen, klikt u op de knop Systeembestanden opschonen onder het gedeelte Beschrijving.

Klik nogmaals op OK wanneer de stationsletter wordt weergegeven. Het venster Schijfopruiming verschijnt opnieuw. Nadat het hulpprogramma uw computer heeft gescand, bladert u door de lijst en vinkt u het vakje aan naast Vorige Windows-installatie(s).

Klik op OK en klik vervolgens op Bestanden verwijderen op het bevestigingsscherm om door te gaan. Naarmate het hulpprogramma Schijfopruiming begint te verwerken, wordt u nogmaals gevraagd voordat de oude installatiebestanden van Windows worden verwijderd. Klik op ja wanneer daarom wordt gevraagd. Het verwijderingsproces duurt enige tijd nadat het is voltooid, wordt het hulpprogramma Schijfopruiming gesloten en worden bestanden in de map Windows.old verwijderd, waardoor een aanzienlijke hoeveelheid schijfruimte wordt vrijgemaakt.

Opdrachtprompt gebruiken

U kunt ook een opdrachtprompt gebruiken om bestanden en mappen uit een eerdere installatie van Windows te verwijderen. Om dit te doen, voert u ‘Command Prompt’ uit als beheerder.

Eerst moet u eigenaar worden van deze map, dus typ bij de opdrachtprompt de onderstaande opdrachten een voor een en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren.

takeown /FC:Windows.old* /R /A

cacls C:Windows.old*.* /T /grant administrators:F

Na het uitvoeren van deze opdracht krijgen beheerders volledige rechten op alle bestanden en op alle mappen.

Typ nu de onderstaande opdracht en druk op de enter-toets om de map Windows.old te verwijderen
rmdir /S /QC:Windows.old

Hiermee wordt de map windows.old verwijderd.

We raden u aan de map Windows.old te laten waar deze is totdat u zeker weet dat u tevreden bent met uw upgrade en dat al uw bestanden en instellingen aanwezig zijn.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like