Verweesde CNN+ shows vinden veilige haven op HBO Max en lineair CNN

CNN+ streaming service

Dat CNN+ dood is, betekent niet dat de programmering dat ook is. Ten minste een paar series van de knipperde-en-je-gemiste-het CNN+ streamingdienst zullen een nieuw thuis vinden op HBO Max en/of ouderwetse CNN, inclusief shows van Chris Wallace en Eva Longoria.

Tijdens de ‘upfront’-presentatie van Warner Bros. Discovery op woensdag kondigde de nieuw geslagen CNN-CNN-CEO Chris Licht aan dat een talkshow met in de hoofdrol het voormalige Fox News-anker dat voor het eerst op CNN+ werd uitgezonden, dit najaar zal terugkeren op zowel HBO Max als de standaard CNN-basiskabel netwerk. Op CNN, wordt uitgezonden op zondagavond.

Ondertussen zal een docuserie die oorspronkelijk bedoeld was voor CNN+, in plaats daarvan volgend jaar debuteren op het CNN-kabelnetwerk. Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat de serie van Longoria op HBO Max zal worden gestreamd zoals de talkshow van Wallace dat zal doen.

De verhuizing blaast nieuw leven in de twee shows, die in de steek werden gelaten nadat de nieuw gecombineerde Warner Bros. Discovery amper een maand na de lancering de stekker uit de jonge CNN+ streamingdienst trok.

De abrupte afschaffing van CNN + liet het lot van zijn vele shows in de lucht hangen. Naast Chris Wallace en Eva Longoria hadden on-air persoonlijkheden zoals Anderson Cooper, Poppy Harlow, Kasie Hunt, Wolf Blitzer, Kate Bolduan en Audie Cornish ook shows op CNN+. Het valt nog te bezien of hun shows de sprong zullen maken naar HBO Max, lineaire CNN of een ander Warner Bros. Discovery-eigendom.

We hebben andere voorbeelden gezien van ter ziele gegane streamingdiensten waarvan de shows door andere platforms zijn gered. Vorig jaar pakte Roku 75 titels in korte vorm van Quibi, de streamingdienst voor alleen mobiel die slechts zes maanden na de lancering memorabel kapot ging. Quibi zei dat het in het eerste jaar $ 1,1 miljard aan inhoud zou uitgeven, maar Roku schepte Quibi’s volledige streamingbibliotheek op voor minder dan $ 100 miljoen. (Natuurlijk vallen Quibi’s gescripte titels in een andere categorie dan de nieuwsseries van CNN+, en de geredde CNN+-shows blijven onder dezelfde bedrijfsparaplu.)

Met een levensduur van slechts 28 dagen was de snelle val van CNN+ zelfs nog adembenemender dan die van Quibi, en het kostte de voormalige WarnerMedia maar liefst $300 miljoen.

Naast het bloedarmoede van het aantal kijkers, had de noodlottige streaming-nieuwsdienst ook de pech om te lanceren net toen zijn moedermaatschappij, WarnerMedia, fuseerde met Discovery, evenals het rommelige vertrek van voormalig CNN-hoofd Jeff Zucker na een schandaal op de werkplek.

0 Shares:
You May Also Like