Verschillende manieren om een ​​gastaccount in te schakelen op Windows 10

Zoeken naar Gastaccount inschakelen Op uw Windows 10-computer / laptop om bezoekers toe te staan ​​​​in te loggen met enkele app-beperkingen. Hier hebben we verschillende manieren gedeeld om een ​​gastaccount in te schakelen op Windows 10-computers, inclusief Home-edities. Laten we eerst begrijpen wat het gastaccount is en hoe het werkt.

De gebruikers login Aangezien een gastaccount geen toegang heeft tot bestanden op andere accounts, kan het geen wijzigingen aanbrengen in de systeeminstellingen. Zoals een nieuw gebruikersaccount maken of een wachtwoord voor het account maken. In Windows 10 heeft Microsoft bijna alle gebruikersaccountinstellingen verplaatst naar de nieuwe app Instellingen, maar er is geen optie onder het gedeelte Accounts van Instellingen om het gastaccount in te schakelen. Met de app Instellingen kunt u alleen lokale of Microsoft-accounts maken. Hier hebben we een aantal verschillende manieren gedeeld om een ​​gastaccount in te schakelen op uw Windows 10, 8.1 en 7 computers.

Gastaccount inschakelen op Windows 10

U kunt een gastaccount inschakelen via lokale gebruikers en groepen, vanuit gebruikersaccountbeheer, groepsbeleid gebruiken of u kunt de opdrachtprompt gebruiken om een ​​gastaccount in te schakelen. Als u Windows Home Basic-gebruikers bent, probeer dan een gastaccount in te schakelen via de opdrachtprompt Vanwege lokale gebruiker en groepen, gebruikersaccountbeheer en groepsbeleidsoptie Niet beschikbaar deze editie.

Opmerking: de onderstaande stappen zijn van toepassing op alle computers met Windows 10, 8.1 en Windows 7.

Gastaccount inschakelen via lokale gebruikers en groepen

    Typ in het menu Start of het zoekvak van de taakbalk Lusrmgr.msc druk vervolgens op Enter om Lokale gebruikers en groepen te openen. Klik hier, aan de linkerkant, onder Lokale gebruikers en groepen (lokaal), op Gebruikers. Dubbelklik vervolgens in het middelste paneel op Gebruikers om alle gebruikersaccounts op uw Windows 10 pc te bekijken. Klik nu met de rechtermuisknop op de gast en klik vervolgens op Eigenschappen of dubbelklik op Gast om de eigenschappen ervan te openen. Om het gastaccount in te schakelen, schakelt u onder het tabblad Algemeen de optie met de titel Account is uitgeschakeld uit. Typ in het veld met de volledige naam een ​​naam voor het account als u een andere naam voor het account wilt hebben en klik vervolgens op de knop Toepassen om het gastaccount in te schakelen.

Om in te loggen of over te schakelen naar de gastaccount, klikt u op uw gebruikersnaam in het menu Start (linksboven in de Start) en klikt u vervolgens op de gastaccount om van account te wisselen.

Gastaccount inschakelen Gebruikersaccountbeheer gebruiken

Nogmaals, u kunt gastaccount inschakelen via gebruikersaccountbeheer.

Druk eerst op Windows +R, typ netplwiz en druk op de enter-toets. Het zal gebruikersaccounts openen. Klik op Toevoegen, hier op Gebruikersaccount toevoegen-vensters typ de gebruikersnaam als mijn gast, stel het wachtwoord in voor het account, voer het wachtwoord opnieuw in en typ het wachtwoord Hint zoals weergegeven op de afbeelding hieronder.

Klik op Volgende, nu ziet u De volgende gebruiker kan op deze pc zingen, klik op voltooien. Selecteer nu mijn gastaccount in het venster Gebruikersaccountbeheer, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Klik op eigenschappen in mijn gastvensters drie opties zijn er Standaard gebruik, Beheerder en Overig klik op Overig en selecteer Gasten klik op toepassen. Dit gebruikersaccount gedraagt ​​zich als een gastaccount.

Gastaccount inschakelen via opdrachtprompt

Als u Windows Home Basic-gebruikers bent, is dit de meest toepasselijke manier om een ​​gastaccount voor uw Windows in te schakelen. Open eerst de opdrachtprompt als beheerder. Typ hiervoor CMD in het menu Start of in het zoekvak van de taakbalk om de opdrachtprompt in de zoekresultaten te zien, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en klik vervolgens op Als administrator uitvoeren.

Typ hier in de verhoogde prompt de volgende opdracht en druk vervolgens op de Enter-toets om de opdracht uit te voeren.
net gebruiker gast /actief:ja

Gastaccount inschakelen in Windows 10 via Groepsbeleid

Merk op dat Groepsbeleid geen deel uitmaakt van de Home-editie van Windows 10. Deze methode werkt dus niet op Windows 10 Home-editie.

Open eerst de Groepsbeleid-editor door Groepsbeleid bewerken in het zoekvak Start of op de taakbalk te typen en vervolgens op Enter te drukken. Klik op Ja als en wanneer u de UAC-prompt ziet. Navigeer nu in de Groepsbeleid-editor naar het volgende beleid:

Computerconfiguratie > Windows-instellingen > Beveiligingsinstellingen > Lokaal beleid > Beveiligingsopties.

Zoek hier aan de rechterkant naar het beleid met het label Accounts. Gastaccountstatus en dubbelklik erop om de eigenschappen ervan te openen.

Selecteer de optie Ingeschakeld en klik vervolgens op de knop Toepassen om het gastaccount in Windows 10 in te schakelen.

Dit zijn enkele beste methoden om gemakkelijk schakel gastaccount in op Windows 10. En herstel Windows 10 gastaccount werkt niet, Windows 10 gastaccount ontbreekt. Heb je een vraag, suggestie voel je vrij om hieronder commentaar te geven.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like