Verschil tussen Windows 10-functie-update en cumulatieve updates 2022

Microsoft brengt regelmatig beveiligingsupdates uit, ook wel bekend als cumulatieve updates om een ​​beveiligingslek te repareren dat is gemaakt door apps van derden, die beveiligingsverbeteringen en bugfixes bevat om uw apparaat veilig te maken. En de nieuwste Windows 10 downloadt en installeert automatisch updates om ervoor te zorgen dat uw apparaat veilig en up-to-date is. Dit betekent dat u de nieuwste fixes en beveiligingsupdates ontvangt, zodat uw apparaat efficiënt werkt en beschermd blijft.

Ook met Windows 10 heeft Microsoft een aantal wijzigingen aangebracht in het hele besturingssysteem, Now Windows 10 wordt aangeboden als een service, elke 6 maanden introduceert het besturingssysteem nieuwe functionaliteit en staat bekend als de Functie-update. Hier in dit bericht bespreken we meer over details over Windows 10 cumulatieve update en Windows Feature-update, en wat precies het verschil is tussen Windows 10 Feature Update en cumulatieve updates.

Windows 10 cumulatieve update versus functie-update

Hier een snel verschil tussen Windows 10 cumulatieve update en functie-updates

Kwaliteitsupdate Functie-update
Type Een verzameling hotfixes die beveiligings- en prestatieproblemen in het besturingssysteem aanpakken Dit zijn, technisch gezien, volledig nieuwe versies van Windows 10
Doel Onderhoud om Windows 10 vrij te houden van kwetsbaarheden en betrouwbaarheidsproblemen Om nieuwe functies in het besturingssysteem toe te voegen en zelden gebruikte functies buiten gebruik te stellen
Vrijgavecyclus Elke maand Elke zes maanden
Venster vrijgeven Tweede dinsdag van elke maand, ook wel bekend als Patch Tuesday Update Lente en herfst van elk jaar, rond april en oktober
Beschikbaarheid Windows Update, Microsoft Update-catalogus Windows Update, ISO’s
Downloadgrootte Vanaf 150 MB Minimaal 2GB
Venster uitstellen Tussen 7 en 35 dagen Van 18 tot 30 maanden

Windows 10 cumulatieve updates

Cumulatieve updates (CU), ook wel kwaliteitsupdates genoemd, zijn verplichte updates die beveiligings- en betrouwbaarheidsoplossingen bieden en Uw apparaat wordt elke maand automatisch gedownload en geïnstalleerd via Windows Update. Gewoonlijk worden cumulatieve updates elke tweede dinsdag van elke maand uitgerold – ook wel bekend als Patch Tuesday. Maar je kunt ook af en toe out-of-band releases zien die buiten het maandelijkse schema worden verspreid.

Dit soort updates bevatten geen nieuwe functies, visuele wijzigingen of significante verbeteringen. In plaats daarvan zijn het onderhoudsupdates die bedoeld zijn om bugs en fouten op te lossen, beveiligingsproblemen op te lossen en de betrouwbaarheid te verbeteren met de huidige versie van Windows 10.

Ze worden ook elke maand groter, omdat hun aard van cumulatief betekent dat elke update de wijzigingen bevat die beschikbaar zijn in de vorige updates. Om u te helpen de belasting van uw netwerkbandbreedte te verminderen en toch dezelfde equivalente update te ontvangen, heeft Microsoft drie verschillende updatetypes ontworpen:

Volledige updates alle benodigde componenten en bestanden hebben die zijn gewijzigd sinds de laatste functie-update. We noemen dit de laatste cumulatieve update of LCU. Het kan snel groeien tot iets meer dan 1 GB, maar blijft meestal zo gedurende de levensduur van die ondersteunde versie van Windows 10.Express-updates genereer differentiële downloads voor elk onderdeel in de volledige update op basis van verschillende historische bases. De laatste LCU van mei bevat bijvoorbeeld tcpip.sys. We genereren een differentieel voor alle tcpip.sys-bestandswijzigingen van april tot mei, van maart tot mei en van de oorspronkelijke functierelease tot mei. Een apparaat dat gebruikmaakt van snelle updates, gebruikt het netwerkprotocol om optimale verschillen te bepalen en downloadt vervolgens alleen wat nodig is, wat doorgaans ongeveer 150-200 MB groot is per maand. Uiteindelijk, hoe actueler een apparaat is, hoe kleiner de differentiële download. Apparaten die rechtstreeks zijn verbonden met Windows Server Update Services (WSUS), System Center Configuration Manager of een updatemanager van derden die snelle updates ondersteunt, ontvangen deze kleinere payloads.Delta updates alleen de componenten bevatten die zijn gewijzigd in de meest recente kwaliteitsupdate. Delta-updates worden alleen geïnstalleerd als op een apparaat de update van de vorige maand al is geïnstalleerd. Stel bijvoorbeeld dat we in mei tcpip.sys en ntfs.sys hebben gewijzigd, maar notepad.exe niet. Een apparaat dat de delta-update downloadt, krijgt de nieuwste versie van tcpip.sys en ntfs.sys, maar niet notepad.exe. Delta-updates bevatten de volledige component (niet alleen de individuele bestanden) die zijn gewijzigd. Als gevolg hiervan zijn ze groter dan snelle updates, vaak rond de 300-500 MB groot.

Microsoft staat Windows 10 Home- en Pro-gebruikers toe om de kwaliteitsupdates respectievelijk tot 7 en 35 dagen uit te stellen.

Functie-updates voor Windows 10

Windows 10 Feature-update, ook wel bekend als Semi-Annual Channel (SAC)-update, is de belangrijkste update die vergelijkbaar is met de upgrade van Windows 7 naar Windows 8. Microsoft brengt in een jaar twee (2) functie-updates uit om Windows 10 te vernieuwen met nieuwe functies en verbeteringen.

Voordat deze functie-updates worden uitgebracht, brengt Microsoft eerst Windows 10 preview-builds uit voor Insider-gebruik om gebruikersfeedback te verzamelen. Zodra een update betrouwbaar is gebleken, rolt het bedrijf dezelfde First uit naar consumenten en vervolgens naar zakelijke klanten.

Functie-updates van Windows 10 worden ook automatisch gedownload en geïnstalleerd op compatibele apparaten. U kunt deze belangrijke updates verkrijgen via Windows Update of als handmatige installatie. ISO-bestanden worden ook verstrekt aan gebruikers die een schone installatie op hun systemen willen uitvoeren.

Windows 10 Functie-update versus cumulatieve update

Een functie-update (FU) omvat doorgaans nieuwe functies, visuele verbeteringen en prestatieverbeteringen. wijzigingen en de algehele gebruikerservaring van het besturingssysteem te verbeteren.

Waar cumulatieve updates geen functies, visuele veranderingen of zelfs significante verbeteringen aan Windows 10 met zich meebrengen, zijn het gewoon onderhoudsupdates. Daarom biedt de kwaliteitsupdate oplossingen, maar geen nieuwe functionaliteit, terwijl de functie-update nieuwe functies biedt.

Qua grootte zijn functie-updates veel groter dan kwaliteitsupdates. De downloadgrootte kan variëren van 2 GB voor de 32-bits varianten tot 3 GB voor de 64-bits versies, en zelfs 4 GB als u een installatiemedium gebruikt. Waar cumulatieve updates met elke release groter worden.

Gebruikers van Windows 10 Pro kunnen functie-updates uitstellen tot 18 maanden na de oorspronkelijke release. Uw apparaat blijft de cumulatieve en kwaliteitsupdates ontvangen, maar nieuwere versies van het besturingssysteem worden niet geïnstalleerd. Waar Microsoft Windows 10 Home- en Pro-gebruikers toestaat de kwaliteitsupdates respectievelijk tot 7 en 35 dagen uit te stellen.

Kwaliteitsupdates worden sneller gedownload en geïnstalleerd dan functie-updates omdat het kleinere pakketten zijn en het besturingssysteem niet volledig opnieuw hoeft te worden geïnstalleerd.

Als u de Windows 10-functie-update installeert, wijzigt u de OS-versie (bijvoorbeeld Windows 10 mei 2020 Update versie 2004, en het installeren van de kwaliteitsupdate wijzigt alleen het buildnummer, zoals (OS-build 19041.264).

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like