Verrassing: de beste streaming tv-gids komt nu van TiVo

TiVo Stream 4K dongle

Het is zeldzaam om tegenwoordig het gevoel te hebben dat een streamingapparaat volledig aan uw kant staat.

Roku-spelers, Fire TV-apparaten en Android TV-streamers lijken allemaal meer bezig te zijn met het pushen van hun eigen inhoud of het gooien van advertenties in je gezicht dan je te helpen het meeste uit je streamingdiensten te halen. Smart TV’s van bedrijven als Samsung en LG zijn niet veel beter.

Daarom begin ik te denken dat de TiVo Stream 4K niet genoeg krediet krijgt. Van alle streaming-apparaten die ik heb gebruikt, kan deze dongle van $ 40 het beste door streamingdiensten worden gesorteerd. Hoewel het een proof of concept leek toen het twee jaar geleden werd gelanceerd, heeft TiVo sindsdien verschillende belangrijke verbeteringen aangebracht in de universele streaminggids van het apparaat, waarmee je vanuit één menu door services zoals HBO Max, Amazon Prime en Hulu kunt bladeren. Het is de moeite waard om nog een keer te kijken als je een streamingapparaat wilt dat helpt om al je tv-abonnementen te begrijpen.

TiVo Stream 4K universele gids

Jared Newman / IDG

Hoewel de TiVo Stream 4K op het Android TV-platform van Google draait, is het niet de bedoeling dat je het standaard Android TV-menu gebruikt.

In plaats daarvan heeft het apparaat zijn eigen menusysteem om door je streamingdiensten te navigeren, toegankelijk door op de grote zilveren “TiVo” -knop op de afstandsbediening te drukken. Dit brengt je rechtstreeks naar de universele gids van Stream 4K, waar je rijen met aanbevelingen en recent bekeken programma’s ziet. Elke film of show geeft duidelijk aan op welke manieren je deze kunt bekijken, en je kunt ook programma’s aan een volglijst toevoegen om ze later te bekijken.

TiVo Stream 4K onlangs bekeken

Jared Newman / IDG

De grootste verbetering van de TiVo Stream 4K in de afgelopen twee jaar is het aantal streamingdiensten dat aansluit bij deze handleiding. Ik tel in totaal bijna 30 diensten, inclusief alle grote spelers: Netflix, HBO Max, Amazon Prime, Disney+, Hulu, Apple TV+, Paramount+, Peacock, Discovery+, Showtime en Starz. Deze worden vergezeld door een handvol niche-aanbiedingen, waaronder AcornTV, Shudder en Allblk, samen met free streamingdiensten zoals PlutoTV en Tubi.

Het universele gidsconcept is niet exclusief voor TiVo, aangezien u vergelijkbare functies zult vinden op de Apple TV 4K, Fire TV-apparaten en Google TV-apparaten. Toch heeft de aanpak van TiVo een aantal voordelen:

U kunt elke streamingservice uit de gids verbergen via het gedeelte ‘Mijn services’ zonder de app te verwijderen of door te veel menu’s te bladeren. Dat is handig als je door verschillende streamingdiensten fietst. Voor elke dienst biedt TiVo een “Match Score” om te meten hoeveel waarde je krijgt van elke dienst. Dat zou je kunnen helpen beslissen welke je in de eerste plaats moet annuleren. TiVo’s aanbevelingen lijken niet bevooroordeeld in de richting van een bepaalde service, en je kunt gemakkelijk alle plaatsen zien waar een programma beschikbaar is zonder door meerdere menulagen te hoeven springen.

TiVo Stream 4K-streamingserviceselectie

Jared Newman / IDG

TiVo’s handleiding is nog steeds niet perfect. Het vermeldt geen Netflix-originelen – Apple TV- en Google TV-apparaten hebben dezelfde beperking – en als je een programma start buiten de TiVo-gids, zal het niet verschijnen in TiVo’s “Recent bekeken” gedeelte.

Maar over het algemeen vind ik TiVo’s universele gids nuttiger en plezieriger om door te bladeren dan andere streamingplatforms, en met een speciale startknop op de afstandsbediening is deze gemakkelijker toegankelijk dan gidsdiensten van derden, zoals Reelgood en Plex.

Comfort van de rastergids

De andere grote verbetering van de TiVo Stream 4K is aan de live tv-kant. Bij de lancering stelde TiVo’s rastergids Sling TV-abonnees in staat om een ​​voorbeeld te bekijken van wat er aan de hand was zonder de volledige Sling-app te hoeven openen. TiVo heeft sindsdien ook ondersteuning voor YouTube TV en PlutoTV toegevoegd. (Het biedt ook een eigen selectie van free streamingkanalen.)

TiVo Stream 4K live-gids

Jared Newman / IDG

Net als bij TiVo’s on-demand bronnen, kunt u live tv-bronnen toevoegen aan of verwijderen uit de gids via het menu “Mijn diensten”. TiVo heeft ook genrefilters toegevoegd, zoals films, nieuws en sport, en je kunt een lijst met favoriete kanalen maken door lang op de kanaalnaam in de gids te drukken. Hiermee blader je eenvoudig door je favoriete kanalen over meerdere live streamingdiensten.

De rastergids heeft nog wel enkele beperkingen: je kunt er niet doorheen bladeren terwijl je op de achtergrond een live kanaal bekijkt, en je kunt ook geen programma’s rechtstreeks toevoegen aan de DVR’s van Sling TV of YouTube TV. (Voor die functies moet je naar elke afzonderlijke app springen.) TiVo’s tanende interesse in traditionele DVR’s betekent ook dat het onwaarschijnlijk is dat we enige integratie met over-the-air antennes zullen zien.

Favoriete kanalen in de TiVo Stream 4K livegids

Jared Newman / IDG

Toch komt TiVo’s gids redelijk dicht in de buurt van het repliceren van de kanaal-surfervaring die je krijgt van kabel- en satelliet-tv, vooral met de speciale gids van de afstandsbediening en kanaal omhoog/omlaag-knoppen. (Je kunt de laatste zelfs gebruiken om pagina voor pagina door de gids te bladeren, net als bij een kabelbox.) Alleen Amazon’s Fire TV live-gids komt in de buurt.

Wat biedt de toekomst voor TiVo?

Het grootste probleem met de TiVo Stream 4K is zijn leeftijd. Hoewel het apparaat 4K HDR, Dolby Vision en Dolby Atmos-audio ondersteunt, begint het een beetje klein aan te voelen in vergelijking met nieuwere apparaten zoals de Roku Streaming Stick 4K en Amazon Fire TV Stick 4K Max.

Of TiVo de hardware gaat herzien, is onduidelijk. Ongeveer een jaar geleden gaf Jon Kirchner, de CEO van TiVo-merkeigenaar Xperi, aan dat het bedrijf meer geïnteresseerd was in het in licentie geven van TiVo-software aan smart-tv-makers. Hoewel het bedrijf ontkende dat het op dat moment uit de hardware-business stapte, heeft het sindsdien geen nieuwe apparaten meer uitgebracht.

Hoe dan ook, TiVo lijkt nog steeds toegewijd aan de huidige hardware. YouTube TV-integratie is vorige maand in de rastergids van TiVo aangekomen, evenals een update van het Android 10-besturingssysteem van Google. Als TiVo op die software-updates zou voortbouwen met snellere hardware, zou het de budgetstreamer kunnen verslaan.

0 Shares:
You May Also Like