Vernieuwde Philips Hue-app wordt vandaag uitgebracht

philips hue app version 4

Philips Hue, eigendom van Signify, heeft de Hue-app zojuist van boven naar beneden vernieuwd, compleet met verfijnde en gestroomlijnde routines – of “automatiseringen”, zoals ze nu worden genoemd – samen met een meer intuïtieve interface en verbeterde geofencing-functionaliteit die nu kan jongleren met meerdere gebruikers. Hue-execs plaagden ook “dynamische” lichtscènes, die binnenkort zouden moeten verschijnen.

De vierde grote versie van de Hue-app wordt nu uitgerold, en hoewel het er niet radicaal anders uitziet dan versie 3.0, is het volledig opnieuw opgebouwd om snellere prestaties te leveren bij het bedienen van je lampen, terwijl het ook gemakkelijker wordt om kamers, zones, en lichtscènes.

Ik ben al een aantal dagen aan het sleutelen aan de opnieuw ontworpen Hue-app en de verbeteringen worden duidelijker naarmate ik hem langer gebruik.

Opnieuw ontworpen tabblad Start

De horizontale kamerpictogrammen op het tabblad Start worden nu bijvoorbeeld helderder en gedimd terwijl u de helderheid van uw lampen aanpast. Bovendien kunnen kamers en zones (dit zijn groepen lampen in verschillende kamers, zoals al uw lampen op de bovenverdieping) nu worden gemengd op het tabblad Start in plaats van te worden gescheiden in verschillende categorieën.

philips hue kamer

Nog beter, wanneer u op een kamertabblad tikt, kunt u zowel de lichten als de beschikbare lichtscènes in de kamer zien, niet alleen de een of de ander. Je kunt ook rechtstreeks vanuit het kamertabblad meer lampen toevoegen, of nieuwe scènes kiezen uit de Hue-scènegalerij, waarmee je door vooraf geconfigureerde lichtscènes kunt bladeren die meteen als voorbeeld worden bekeken terwijl je er doorheen bladert.

Over het algemeen voelt de app responsiever aan als het gaat om het bedienen van individuele lampen. Bij de oudere versie van de Hue-app was er vaak een korte vertraging als je bijvoorbeeld de helderheid van een lamp aanpaste of de kleurtemperatuur wijzigde. Nu voelt de reactie vrijwel onmiddellijk. (Van zijn kant zegt Philips Hue dat het de communicatie van de app met de Hue Bridge “versterkt”.)

Routines worden “automatiseringen”

Een van de grootste verbeteringen in de Hue-app zijn de wijzigingen in routines, die (zoals ik eerder al zei) nu “Automatiseringen” worden genoemd – en ja, je oude routines worden gemigreerd naar de nieuwe app.

philips hue automatiseringen

Om te beginnen kunt u nu uw gegroepeerde automatiseringen (zoals Wakker worden, Ga slapen, Thuiskomen, Thuis verlaten en Aangepast) bekijken vanuit het hoofdscherm Automatiseringen met behulp van een vervolgkeuzemenu, waar u ook aan-uit vindt schakelt.

Automatiseringen zijn nu eenvoudiger te maken. Wanneer u bijvoorbeeld een Wake-up-automatisering instelt, is de app handig standaard ingesteld op een weekdagschema dat om 7 uur ‘s ochtends begint. Het hele proces om te kiezen welke kamers of lampen je wilt opnemen, is gestroomlijnd, compleet met vervolgkeuzelijsten waarmee je individuele lampen in een kamer kunt kiezen en kiezen. Ook verschijnen fade-duur en randomize-opties (om potentiële indringers voor de gek te houden) nu op meer intuïtieve locaties binnen de setup-interface.

Verbeteringen in de automatisering van zonsopgang en zonsondergang

Automatiseringen voor zonsopgang en zonsondergang kregen ook de nodige aandacht.

U kunt bijvoorbeeld aangepaste tijdverschuivingen maken (zoals 30 minuten eerder of later dan zonsopgang of zonsondergang) rechtstreeks binnen een automatisering, in plaats van in het menu Instellingen te moeten graven – en dat betekent ook dat u verschillende verschuivingen kunt maken voor uw verschillende zonsopgangen of zonsondergangen. /sunset-automatiseringen, in plaats van genoegen te nemen met een one-size-fits-all-aanpak. En je kunt nu (bijvoorbeeld) een zonsondergangautomatisering instellen om je lichten op een vast tijdstip uit te doen, in plaats van alleen bij zonsopgang.

Ondersteuning voor geofencing voor meerdere gebruikers

Naast alle verbeteringen is de meest opvallende functie in de vernieuwde Hue-app de ondersteuning voor geofencing voor meerdere gebruikers, waarmee je meerdere locatie-enabled apparaten kunt toevoegen aan de automatiseringen “coming home” en “leaving home”.

Dat betekent dat als u een automatisering maakt die al uw lichten uitschakelt wanneer u het huis verlaat, u deze alleen kunt activeren als u en uw echtgenoot bijvoorbeeld uw geofenced woonplaats verlaten, en niet slechts een van u. Jullie moeten natuurlijk allebei je respectievelijke telefoons (met de Hue-app geïnstalleerd) meenemen als je weggaat.

Meer nieuwe functies, plus aankomende “dynamische” scènes

philips hue uitgaansgebied

Ten slotte kun je Hue-lampen nu in een “entertainmentgebied” plaatsen (dat kan worden bestuurd door de Hue Play HDMI Sync Box) met behulp van een 2,5D isometrische interface waarmee je zowel de hoogte van je lampen als hun relatieve positie kunt instellen.

In totaal bevat de nieuwe Hue-app meer dan 100 verbeteringen en verfijningen, en het is de bedoeling dat deze vandaag wordt uitgerold.

Hue-execs plaagden ook een aankomende functie: “dynamische” scènes, waarmee je Hue-lampen “langzaam overgaan” door verschillende kleuren. Zoek naar dynamische scènes die deze zomer aankomen.

0 Shares:
You May Also Like