Verizon onthult soundbars op Android TV met Bang & Olufsen-geluid

verizon stream tv soundbar

Verizon heeft stilletjes zijn weg gevonden naar de home entertainment-ruimte, eerst met een Android TV-streamingspeler en nu met een paar Dolby Atmos-compatibele soundbars die zijn ontworpen in samenwerking met Bang & Olufsen.

Vandaag beschikbaar via Verizon, de $ 400 Stream TV SoundbarRemove niet-productlink en $ 1.000 Stream TV Soundbar ProRemove niet-productlink komen met Verizon’s Android TV-aangedreven Stream TV-interface, samen met gevirtualiseerd Dolby Atmos-geluid en 4K passthrough.

In een persbericht zegt Verizon dat de Stream TV Soundbar en Stream TV Soundbar Pro zijn “ontworpen in samenwerking met het luxe audiomerk Bang & Olufsen”, waarbij de luidsprekers zijn voorzien van “Bang & Olufsen-afgestemde” drivers. Maar zoals Android Police meldt, merkt een FCC-aanvraag van eerder dit jaar op dat de soundbars daadwerkelijk zijn vervaardigd door Askey, eigendom van Asus.

Het belangrijkste verschil tussen de twee alles-in-één soundbars is het aantal stuurprogramma’s dat ze hebben. De Stream TV Soundbar is uitgerust met vijf drivers in zijn afgeronde behuizing – drie full-range drivers en twee woofers – terwijl de boxier en duurdere Stream TV Soundbar Pro in totaal negen drivers heeft, waaronder vier full-range drivers, drie tweeters en twee woofers. Geen van beide soundbars heeft een draadloze subwoofer of satellietspeakers voor echt surround-geluid.

Terwijl de meeste Dolby Atmos-compatibele soundbars upfiring-stuurprogramma’s gebruiken om hoogte-aanwijzingen van het plafond te laten stuiteren, gebruiken andere virtualisatie om Atmos-hoogte-effecten te bereiken zonder opwekkende drivers, en de nieuwe Stream TV Soundbar-modellen van Verizon vallen in de laatste categorie,

Een ander verschil tussen de Stream TV Soundbar en de step-up Pro-versie betreft het aantal beschikbare HDMI-aansluitingen; de Stream TV Soundbar heeft twee HDMI 2.1-ingangen en een enkele HDMI 2.1-uitgang (vermoedelijk HDMI-ARC), terwijl de Stream TV Soundbar Pro wordt geleverd met drie HDMI-ingangen naast de uitgang.

Beide soundbars beschikken over Wi-Fi 6, ingebouwde Chromecast, Bluetooth 5.0 en 4K-doorvoer met maximaal 60 fps. Het is niet bekend of Dolby Vision of HDR10+ passthrough wordt ondersteund.

Ondertussen biedt de door Android 11 aangedreven Stream TV-interface van Verizon toegang tot streamingdiensten als Netflix, Disney+, HBO Max en Amazon Prime Video. Je krijgt ook een spraakafstandsbediening met Google Assistant die een Find My Remote-functie biedt.

Verizon debuteerde begin 2020 met zijn originele Android-aangedreven Stream TV-streamingbox en bracht afgelopen november een vervolg uit.

0 Shares:
You May Also Like