Vergelijk Intel core i3 vs i5 vs i7 processors Welke moet u kopen?

Op zoek naar aankoop Een Nieuwe computer / Laptop? En terwijl u de configuraties voor uw nieuwe pc controleert, is er verwarring Wat is meer compatibel met uw behoeften? Bij het vergelijken van een processor moet je verder kijken dan de Core I-branding en het aantal cores, kloksnelheid, turboboost en hyperthreading controleren om echt de omvang van het vermogen dat het genereert te begrijpen. Hier dit bericht we Vergelijk Intel core i3 vs i5 vs i7 processors Met functies en technologie die beschikbaar zijn op elke processor en welke is geschikt u moet kopen?

De core i3 vs i5 vs i7 modelnummers begrijpen

Het is heel eenvoudig, een Intel Core i7 is beter dan een Core i5, die op zijn beurt beter is dan een Core i3. Doorgaans heeft de Core i3-serie alleen dual-coreprocessors, terwijl de Core i5- en Core i7-serie zowel dual-core als quad-coreprocessors hebben. Quad-cores zijn meestal beter dan dual-cores.

Vergelijk Intel Core i3 vs i5 vs i7 processors

Het verschil tussen Intel-coreprocessors begrijpen is voor de meeste mensen een behoorlijk verwarrende en zenuwslopende vraag. Hoewel de processor het brein van een systeem is, is er veel denkkracht nodig voor een gebruiker om ze te vergelijken. Het bepaalt in feite hoe snel een machine werkt, samen met de mogelijkheid om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Dus terwijl we een processor kopen, moeten we de belangrijkste factoren controleren Aantal aanwezige kernen, cachegrootte, hyperthreading, Turbo Boost Technology Graphics en de belangrijkste Prijs

Totaal aantal aanwezige kernen

Hoe meer cores er zijn, hoe meer taken (ook wel threads genoemd) tegelijkertijd kunnen worden bediend. Het laagste aantal cores is te vinden in Core i3 CPU’s, dat wil zeggen, die slechts twee cores hebben. Momenteel zijn alle Core i3’s dual-coreprocessors.

Het hebben van meerdere cores kan ook de snelheid waarmee bepaalde programma’s draaien drastisch verhogen. De Core i3-reeks is volledig dual-core, terwijl Core i5- en i7-processors vier kernen hebben. Het is moeilijk voor een applicatie om te profiteren van het multi-core systeem. Elke kern is in feite zijn eigen processor – uw pc zou nog steeds (langzaam) werken met slechts één kern ingeschakeld. Het hebben van meerdere kernen betekent dat de computer efficiënter aan meer dan één taak tegelijk kan werken.

PERSOONLIJKE COMPUTER INTEL KERN I3 INTEL KERN I5 INTEL KERN I7
Aantal kernen 2 4 4

Bijwerken: Intel core i3 8gen Intel® Core™ i3-8100-processor en Intel® Core™ i3-8350K-processor hebben 4 cores,

Intel® Core™ i5-8400-processor en Intel® Core™ i5-8600K-processor met 6 cores

Intel® Core™ i7-8700K-processor en Intel® Core™ i7-8700-processor hebben 6 cores

Cachegrootte op i3 vs i5 vs i7

Telkens wanneer de CPU merkt dat hij steeds dezelfde gegevens blijft gebruiken, slaat hij die gegevens op in zijn cache. De cache is net als RAM, alleen sneller – omdat het in de CPU zelf is ingebouwd. Zowel RAM als cache dienen als opslagplaatsen voor veelgebruikte gegevens. Zonder hen zou de CPU moeten blijven lezen van de harde schijf, wat veel meer tijd zou kosten.

Kortom, RAM minimaliseert interactie met de harde schijf, terwijl cache interactie met RAM minimaliseert. Het is duidelijk dat met een grotere cache sneller toegang tot meer gegevens kan worden verkregen. De Core i3-processors hebben 3 MB of 4 MB cache. De Core i5s hebben 4 MB of 6 MB cache. Ten slotte hebben alle Core i7-CPU’s 8 MB cache, behalve de i7-4770R, die 6 MB heeft. Dit is duidelijk een reden waarom een ​​i7 beter presteert dan een i5 – en waarom een ​​i5 beter presteert dan een i3.

Hier is groter beter. Core i3-chips hebben 3 of 4 MB, terwijl Core i5 6 MB heeft en de Core i7’s 8 MB.

PERSOONLIJKE COMPUTER INTEL KERN I3 INTEL KERN I5 INTEL KERN I7
Cachegeheugen 3 – 4 MB 4 – 6 MB 8 MB

Bijwerken: Intel® Core™ i3-8350K-processor heeft 8 MB cache en Intel® Core™ i3-8100-processor heeft 6 MB cachegeheugen

Intel® Core™ i5-8600K-processor 9 MB cache
Intel® Core™ i5-8400-processor 9 MB cache
Intel® Core™ i5-8350U-processor 6 MB SmartCache
Intel® Core™ i5-8305G-processor met Radeon™ RX Vega M GL grafische kaart 6 MB cache
Intel® Core™ i5-8250U-processor 6 MB SmartCache

Intel® Core™ i7-8809G-processor met Radeon™ RX Vega M GH grafische kaart 8 MB cache
Intel® Core™ i7-8709G-processor met Radeon™ RX Vega M GH grafische kaart 8 MB cache
Intel® Core™ i7-8706G-processor met Radeon™ RX Vega M GL grafische kaart 8 MB cache
Intel® Core™ i7-8705G-processor met Radeon™ RX Vega M GL grafische kaart 8 MB cache
Intel® Core™ i7-8700K-processor 12 MB cache
Intel® Core™ i7-8700-processor 12 MB cache
Intel® Core™ i7-8650U-processor 8 MB SmartCache
Intel® Core™ i7-8550U-processor 8 MB SmartCache

Hyper-threading

Normaal gesproken kan slechts één thread tegelijk door één kern worden bediend. Dus als een CPU een dual-core is, kunnen er zogenaamd slechts twee threads tegelijkertijd worden bediend. Intel heeft echter een technologie genaamd Hyper-Threading. Hierdoor kan een enkele kern meerdere threads bedienen. De Intel Core i3-serie heeft hyperthreading. De Intel Core i7-serie ondersteunt ook hyperthreading. Maar de Intel Core i5-serie wel niet ondersteun het.

Een Core i3, die slechts een dual-core is, kan bijvoorbeeld twee threads per core bedienen. Met andere woorden, er kunnen in totaal vier threads tegelijkertijd worden uitgevoerd. Dus zelfs als Core i5-processors quad-cores zijn omdat ze geen Hyper-Threading ondersteunen (nogmaals, behalve de i5-4570T), is het aantal threads dat ze tegelijkertijd kunnen bedienen ongeveer gelijk aan dat van hun Core i3-tegenhangers .

Dit is een van de vele redenen waarom Core i7-processors de beste zijn. Het zijn niet alleen quad-cores, ze ondersteunen ook Hyper-Threading. Er kunnen dus in totaal acht threads tegelijkertijd op worden uitgevoerd. Combineer dat met 8 MB cache en Intel Turbo Boost-technologie, die ze allemaal hebben, en je zult zien wat de Core i7 onderscheidt van zijn broers en zussen.

PERSOONLIJKE COMPUTER INTEL KERN I3 INTEL KERN I5 INTEL KERN I7
Hyper-threading Ja Nee Ja

Intel Turbo Boost-technologie: i3 vs i5 vs i7

Core i3-processors hebben geen Turbo Boost, maar Core i5 en Core i7’s wel. Turbo Boost verhoogt dynamisch de kloksnelheid van Core i5- en i7-processors wanneer meer vermogen nodig is. De maximale hoeveelheid die Turbo Boost op een bepaald moment de kloksnelheid kan verhogen, is afhankelijk van het aantal actieve cores, het geschatte stroomverbruik, het geschatte stroomverbruik en de processortemperatuur.

Als je bijvoorbeeld een game speelt en je systeem wat extra pk’s nodig heeft, wordt Turbo Boost ingeschakeld om te compenseren. Turbo Boost is handig voor degenen die veel resources gebruiken, zoals video-editors of videogames, maar het heeft niet veel effect als je gewoon op internet surft en Microsoft Office gebruikt.

PERSOONLIJKE COMPUTER INTEL KERN I3 INTEL KERN I5 INTEL KERN I7
Turbo Boost Nee Ja Ja

Grafisch: HD, Iris, Iris Pro

Sinds de grafische weergave op de processorchip is geïntegreerd, is dit een belangrijk beslissingspunt geworden bij het kopen van CPU’s. Maar zoals met al het andere heeft Intel het systeem een ​​beetje verwarrend gemaakt. Er zijn nu meestal drie niveaus van grafische eenheden: Intel HD, Intel Irisen Intel Iris Pro. Je ziet een modelnaam zoals Intel HD 520 of Intel Iris Pro 580… en daar begint de verwarring.
Intel HD 520 is een eenvoudige grafische chipset. Intel Iris 550 is beter dan Intel HD 520, maar ook basic. Maar Intel HD 530 is een krachtige grafische eenheid en is beter dan Intel Iris 550. Intel Iris Pro 580 is echter ook een krachtige grafische eenheid en beter dan Intel HD 530.

Laatste vergelijking Intel Core i3 vs i5 vs i7

Over het algemeen is dit voor wie elk processortype het beste is:

Intel Core i3: is het oké voor mij?

Hoewel de i3-processors de laagste zijn in de Core-reeks, zijn ze een geweldige duizendpoot. Ze hebben slechts twee fysieke kernen, maar hyperthreading helpt dit tekort te compenseren. Hyper-threading verdubbelt de beschikbare threads van de processor en simuleert vier “virtuele” cores. De L3-cache bereikt 3 of 4 MB, afhankelijk van uw exacte model, en kloksnelheden variëren van 2,7 tot 3,9 GHz. U kunt prijzen verwachten tussen $ 110 en $ 140.

Deze chips zijn snel genoeg om te reageren op gebruikersinvoer, maar presteren niet goed bij veeleisende taken, zoals videobewerking. Ze zijn snel genoeg om te voorkomen dat een competente grafische kaart een bottleneck vormt, wat dit een goede chip kan maken voor een instapmodel gaming-machine met een mid-range grafische kaart.

Intel Core i5: voor wie is het bedoeld?

De i5-chips zitten ongeveer halverwege tussen de i3- en i7-lijnen en grijpen enkele van de functies van de laatste, terwijl de zuinigheid van de eerste behouden blijft. Op deze chips zul je geen hyperthreading zien, maar wel vier fysieke cores, Turbo Boost en een overklokbaar model. De L3-cache springt ook tot 6 MB voor desktopprocessors.

Dit is een onfeilbare optie voor diegenen die multitasken, zoals het uitvoeren van veeleisende programma’s terwijl ze muziek streamen, games spelen of genieten van het bewerken van games. De meeste Core i5-processors zijn quad-core, wat betekent dat ze meerdere taken tegelijk aankunnen.

Intel Core i7: is dit wat je echt nodig hebt?

Bovenaan de stapel bevinden zich Core i7-processors. Deze chips bevatten vier logische cores, zoals de i5-serie. Ze omvatten ook hyper-threading, waarbij acht threads over vier fysieke kernen worden gecreëerd. Deze chips brengen de hoogste kloksnelheden in de line-up, met een maximum van 4,0 GHz basiskloksnelheid en 4,2 GHz Turbo Boost. De i7-chips worden geleverd met een 8 MB L3-cache, en dit is voor serieuze gamers, ontwerpers en editors die stroom nodig hebben. Als jij degene bent die geavanceerde videobewerking samen met 3D-modellering wil uitvoeren, dan is de Intel Core i7 de beste en trefzekere optie voor jou.

Welke moet je kopen?

Kom nu op het punt welke processor moet je kopen? Voor de meeste gebruikers is de i5 een geweldige chip, met een goede balans tussen prijs en prestatie. De i3 is nog steeds voldoende capabel, en het is uitstekend voor budgetmachines, omdat je nog steeds veel waar voor je geld krijgt. Als je weet dat je machine regelmatig CPU-intensieve workloads zal zien, zoals 3D-rendering, videobewerking of wetenschappelijke modellering, dan zijn de uitgebreide mogelijkheden van de i7-chip perfect.

Dus de volgende keer dat u een laptop/computer aanschaft, en bij het kiezen van een processor, houdt u verschillende factoren in de gaten, waaronder een aantal kernen, threads, klokfrequentie, geïntegreerde technologie en cachegrootte. Het wordt aanbevolen dat u ook de specificaties bekijkt voordat u aanneemt dat een specifieke processor geschikt voor u is. Ik hoop dat dit artikel Intel core i3 vs i5 vs i7-processors vergelijken Welke moet u kopen? helpen u de best passende processor voor uw pc te kopen. Heb je een vraag, suggestie over dit bericht, voel je vrij om te bespreken in reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like