Upgrade naar Windows 11 zonder gegevensverlies (uitleg in 2022)

PC Health Check

Het nieuwste Windows 11-besturingssysteem van Microsoft is algemeen beschikbaar als update voor in aanmerking komende Windows 10-computers. Welnu, Windows 11 is een gratis upgrade voor Windows 10, maar niet elke bestaande pc met Windows 10 kan upgraden naar Windows 11. De nieuwste Windows 11 vereist Intel 8e generatie Coffee Lake of Zen 2 CPU’s en hoger, TPM 2.0 (Trusted Platform Module ) ondersteuning, 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte. Als uw Windows 10-computer voldoet aan de minimale systeemvereisten voor Windows 11 of wanneer uw pc gereed is, verschijnt er een grote pop-up in de Windows-update die het download- en installatieproces start. Dus als je wilt upgrade naar windows 11Hier in dit bericht hebben we verschillende methoden die uitleggen hoe je gratis kunt upgraden van Windows 10 naar Windows 11.

Minimale systeemvereiste voor Windows 11

Controleer voordat u doorgaat eerst of uw pc voldoet aan de minimale systeemvereisten om de nieuwste Windows 11 te installeren.

Volgens Microsoft-functionaris heb je om Windows 11 op je computer te installeren een 64-bits processor nodig met ten minste twee kernen en een kloksnelheid van 1 GHz of sneller. Dat betekent dat Intel 8e generatie of nieuwe CPU en AMD Zen 2 CPU’s of hoger worden ondersteund. Naast de nieuwere processor vereist Windows 11 TPM, Secure Boot, 4 GB geheugen, 64 GB opslagruimte en grafische vereisten.

Als u niet zeker weet of uw computer aan de minimumvereisten voldoet, downloadt en voert u de Microsoft PC Health Check-app op uw Windows 10 uit om te bepalen of uw apparaat over de vereiste hardware beschikt om te upgraden naar Windows 11.

Hoe u uw Windows 10-pc kunt upgraden naar Windows 11

Als uw apparaat voldoet aan de minimale systeemvereisten voor Windows 11, kunt u uw Windows 10-pc upgraden naar Windows 11 door de onderstaande stappen te volgen.

Voordat u doorgaat, moet u antivirus van derden tijdelijk uitschakelen of verwijderen en VPN loskoppelen (indien geconfigureerd op uw apparaat) Koppel externe apparaten los, zoals een USB-station of externe HDD die op uw computer zijn aangesloten. Maak opslagruimte vrij tot 64 GB op uw geïnstalleerd systeem schijf (meestal de C: schijf)

Windows Update

Dit is de meest aanbevolen en officiële manier om het gratis exemplaar van Windows 11 te bemachtigen.

Maak eerst een back-up van al uw belangrijke documenten, apps en gegevens naar het externe apparaat of de cloudopslag. Ga vervolgens op uw Windows 10-pc naar Instellingen > Update en beveiliging > Windows Update en klik op Controleren op updates. Als de gratis Windows 11-upgrade beschikbaar is, ziet u een optie om te downloaden en te installeren.

Klik op de download- en installatieknop om het downloadproces van Windows 11 te starten. Het duurt even voordat de Windows 11-updatebestanden van de Microsoft-server zijn gedownload en geïnstalleerd, afhankelijk van de internetsnelheid. Als u klaar bent, moet u uw computer opnieuw opstarten om de wijzigingen toe te passen en krijgt u gloednieuwe Windows 11 te zien.

Windows 11 Installatie-assistent

Microsoft biedt ook een officiële installatie-assistent voor Windows 11 om Windows 11 te krijgen zonder Windows Update.

Ga eerst naar de officiële downloadpagina van Windows 11 hier, vouw het gedeelte Voordat u begint uit en lees wat het gaat doen, maar zorg ervoor dat uw apparaat aan de specificaties voldoet. Klik ten slotte op de knop Nu downloaden om de installatie-assistent van Windows 11 op uw apparaat te downloaden .

Zoek de Windows 11-installatie-assistent in de downloadmap, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer uitvoeren als beheerder. Dit vertegenwoordigt de licentieovereenkomst voor u, zorg ervoor dat u deze installatieovereenkomst voor Windows 11 doorleest en als u klaar bent, gaat u verder en drukt u op de accepteren en installeren knop.

Hierdoor wordt Windows 11 op uw computer gedownload, de downloadtijd is afhankelijk van uw internetsnelheid.

Zodra stap één van het downloaden van Windows 11 is voltooid, gaat het over naar stap twee, die de download verifieert,

Zodra het klaar is met stap drie, namelijk het installeren van Windows 11. Deze duurde iets langer (ongeveer 15 tot 20 minuten)

Zodra de installatie is voltooid, wordt uw computer na 30 minuten automatisch opnieuw opgestart of u hebt ook de mogelijkheid om nu opnieuw op te starten, klik op Nu opnieuw opstarten en start uw computer opnieuw op zodat Windows 11 kan worden geladen en voor u kan worden geconfigureerd.

Zodra u uw computer opnieuw opstart, zult u merken dat als u aan updates werkt, u ervoor moet zorgen dat u uw computer aanhoudt (schakel uw computer gedurende deze tijd niet uit) en dat uw computer tijdens dit proces een paar keer opnieuw kan opstarten. Zodra het proces is voltooid, kunt u ‘ U moet op het scherm klikken en uw pincode of gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. U zult merken dat er dingen voor u klaar staan, u hoeft alleen maar te wachten tot Windows 11 is geladen. Dit kan enkele minuten duren en nogmaals, schakel uw pc niet uit.

Dat is alles wat u met succes hebt geüpgraded naar de nieuwste Windows 11.

Microsoft laat je ook de Media Creation Tool gebruiken om Windows 11 te upgraden en biedt een Windows 11 schijfkopie.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like