Update voor Windows 10 oktober 2020 vastgelopen bij downloaden? Hier hoe te repareren

Eindelijk heeft Microsoft de Windows 10 Versie 20H2 oftewel de update van oktober 2020 voor iedereen. De nieuwste functie-update van Microsoft is een enorme release met een hele reeks verbeteringen en een paar nieuwe functies voor iedereen. Hoewel de update wordt weergegeven als beschikbaar voor uw pc op de Windows Update-pagina, wordt deze niet automatisch geïnstalleerd totdat u op de download-installatielink klikt. Over het algemeen is de installatie als een normale installatie van Windows-updates, maar weinig gebruikers melden de download loopt vast op een bepaald percentage. Zelfs als ze het een uur of twee laten staan, kan het in sommige gevallen nog steeds een constant cijfer weergeven, zoals 0% of 33%.

Windows 10 2020-update loopt vast bij downloaden

Functie-update naar Windows 10 versie 20H2 download zit vast op een bepaald percentage, zoals 0% of 33%. Het kan te wijten zijn aan een eenvoudig overbelast fysiek geheugen. soms is het vanwege een softwareconflict of een reeds bestaand probleem dat niet zichtbaar was totdat de Windows Updates begonnen. Of kan de update-database beschadigd raken, waardoor de Windows-update vastloopt. Hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen om te verhelpen wanneer de functie-update van Windows 10 vastloopt bij het downloaden.

Dingen om eerst te controleren

Als het upgradeproces vastloopt tijdens het downloaden of installeren van updates.

Zorg ervoor dat u voldoende schijfruimte hebt om de updates te downloaden Een goede stabiele internetverbinding hebben Om de updatebestanden van Microsoft Server te downloaden. Controleer of er beveiligingssoftware is die het probleem niet veroorzaakt, of verwijder het antivirusprogramma of een ander volledig beveiliging programma van uw systeem.Verbreek de verbinding met VPN indien geconfigureerd op uw apparaat.

Controleer of de Windows-updateservice en de bijbehorende services (BITS, Superfetch) actief zijn.

Druk op Windows + R, typ services.msc en ok Dit zal de Windows-serviceconsole openen. Scroll naar beneden en zoek de Windows-updateservice. Controleer en start deze services (indien niet actief).

Ook veroorzaken onjuiste regionale instellingen een Windows-updatefout. Zorg ervoor dat uw regionale en taalinstellingen correct zijn.

U kunt ze controleren en corrigeren via Instellingen -> Tijd en taal -> Selecteer Regio en taal uit de opties aan de linkerkant. Controleer hier of uw land/regio correct is in de vervolgkeuzelijst.

Voer ook een schone start en controleer op updates, wat het probleem kan oplossen als een toepassing van derden, service waardoor de Windows-update vastloopt.

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Microsoft officieel vrijgegeven hulpprogramma voor probleemoplossing bijwerken, die helpt bij het controleren en oplossen van Windows-update Gerelateerde problemen zelf. U kunt de probleemoplosser voor Windows-updates uitvoeren door de onderstaande stappen te volgen.

Open Windows-instellingen met behulp van de sneltoets Windows + I, Ga naar Update & Beveiliging en vervolgens Problemen oplossen. Selecteer hier Windows-update en Voer de probleemoplosser uit (zie onderstaande afbeelding) en volg de instructies op het scherm.

De probleemoplosser wordt uitgevoerd en probeert vast te stellen of er problemen zijn waardoor uw computer Windows Updates niet kan downloaden en installeren. Nadat het proces is voltooid, start u Windows opnieuw en opnieuw handmatig Controleren op updates. Het uitvoeren van de probleemoplosser zou hopelijk de problemen moeten oplossen waardoor Windows Update vastloopt.

Windows update-componenten resetten

Als het uitvoeren van de probleemoplosser voor Windows Update het probleem niet heeft opgelost. Probeer gewoon de Windows Update-componenten opnieuw in te stellen die de meeste download- en installatieproblemen van Windows Update oplossen.

Druk hiervoor op Windows + R, typ services.msc en klik op ok om vensterservices te openen. Scroll hier naar beneden en stop de Windows-updateservice

Open nu Verkenner en navigeer naar C:\Windows\SoftwareDistribution\download.Hier Verwijder alle bestanden in de downloadmap.

Open Windows-services opnieuw ( services.msc ) en start de Windows-updateservices opnieuw die u eerder hebt gestopt. Dat is alles Sluit nu alles en controleer op updates via Instellingen -> update en beveiliging -> Windows-update -> controleer op update. Ik weet zeker dat je deze keer slaagt, zonder enig probleem of een update die vastzit.

Voer het DISM- en SFC-hulpprogramma uit

Opnieuw zorgen soms beschadigde systeembestanden ervoor dat Windows 10-updates vastlopen bij het downloaden. Voer de systeembestandscontrole uit die ontbrekende beschadigde systeembestanden scant en herstelt. Indien gevonden, zal het hulpprogramma ze herstellen vanuit een speciale map op %WinDir%\System32\dllcache. Wacht tot het scanproces 100% is voltooid, start daarna de vensters opnieuw op en controleer op updates. Als de scanresultaten van het SFC-hulpprogramma beschadigde bestanden hebben gevonden maar niet kunnen worden hersteld, voert u DISM-hulpprogramma uit waarmee het SFC-hulpprogramma zijn werk kan doen.

Als alle bovenstaande methoden het probleem niet konden oplossen en Windows 10 Update 1909 niet kon worden geïnstalleerd, bleef de update hangen, gebruik dan een officiële tool voor het maken van media of Upgrade-assistent om soepel naar Windows 10 1909 te upgraden. Of u kunt het Windows 10 ISO-bestand downloaden om handmatig te upgraden of een schone installatie van Windows 10 oktober 2020 Update uitvoeren.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like