Ultraloq U-Bolt slimme sloten nu verkrijgbaar met Z-Wave

U-Bolt Ultraloq with Z-Wave

Fabrikant van slimme sloten U-Tec heeft dinsdag aangekondigd dat het nu ‘s werelds eerste Z-Wave Plus-compatibele slimme slot met een geïntegreerde vingerafdruklezer levert. Het bedrijf bood eerder zijn Ultraloq U-Bolt en Ultraloq U-Bolt Pro slimme sloten aan met Bluetooth- en/of wifi-radio’s. Hoewel het bedrijf het nieuws vandaag officieel heeft vrijgegeven, geven Reddit-berichten aan dat de sloten sinds december 2021 worden verzonden.

Z-Wave biedt verschillende voordelen ten opzichte van wifi, waaronder een groter bereik en een lager energieverbruik om de levensduur van de batterij te verlengen. Wi-Fi-connectiviteit – en de mogelijkheid om alleen verbinding te maken met 2,4 GHz-netwerken – waren twee van onze grootste kritieken op eerdere slimme sloten van U-Tec.

De andere kant van de medaille is dat Z-Wave-apparaten afhankelijk zijn van een slimme thuishub om te fungeren als een brug naar het wifi-netwerk van een huis voor commando en controle op afstand. Daartoe zegt U-Tec dat zijn nieuwe sloten compatibel zijn met de smart home-ecosystemen van Samsung SmartThings, Ring Alarm en Hubitat Elevation.

Gebruikers kunnen beide sloten openen met behulp van het ronde numerieke toetsenbord of een fysieke sleutel, een handige functie als de vier AA-batterijen van het slot leeg raken terwijl je onderweg bent. Beide sloten hebben ook Bluetooth-radio’s aan boord, waarmee gebruikers in de buurt van hun smartphone het slot automatisch kunnen openen, onafhankelijk van een slimme thuishub, of ze kunnen de app van U-Tec gebruiken.

Beide sloten ondersteunen ook spraakopdrachten van Amazon Alexa en Google Assistant. De Ultraloq U-Bolt Pro heeft de extra functies van een ingebouwde vingerafdruklezer en een micro-USB-poort voor noodopheffingen. Onze recensent had veel lof over de vingerafdruklezer op de wifi-versie van dit slot.

U-Bolt Z-Wave aansluitschema

U-tec

Beide Z-Wave-compatibele Ultraloq U-Bolt slimme sloten hebben een sensor die u kan informeren of de deur open of gesloten is, en ze hebben een “slimme auto-lock” -functie die automatisch de grendel kan gooien nadat de deur is gesloten . Eenmaal geïntegreerd met een slimme thuishub, kan het vergrendelen of ontgrendelen van de deur ervoor zorgen dat andere apparaten, zoals gloeilampen of lichtschakelaars, worden in- en uitgeschakeld. Deze sloten kunnen ook het temperatuurinstelpunt op een Z-Wave slimme thermostaat wijzigen.

Met hubs die huisbeveiligingsfuncties integreren, zoals Ring Alarm, zou u uw beveiligingssysteem moeten kunnen inschakelen door de deur te vergrendelen en het uit te schakelen door de deur te vergrendelen. Gebruikers kunnen ook tijdelijke Ekeys maken die kunnen worden gedeeld met gasten, reparateurs of bezorgers.

De Ultraloq U-Bolt Z-Wave en Ultraloq U-Bolt Pro Z-Wave zijn nu verkrijgbaar in een zwarte of satijn-nikkel afwerking naar keuze. De U-Bolt kost $ 179 en de met een vingerafdruklezer uitgeruste U-Bolt Pro kost $ 249. Kijk voor onze diepgaande, praktische beoordeling in de komende weken.

Michael is de hoofdredacteur van TechHive. Hij bouwde in 2007 zijn eigen slimme huis en gebruikte het als een echt testlab bij het beoordelen van nieuwe producten. Na een verhuizing is hij bezig zijn nieuwe huis, een bungalow uit 1890, om te bouwen tot een modern smart home.

0 Shares:
You May Also Like