Ultraloq U-Bolt Pro WiFi review: een slim slot met een gezonde facelift

ultraloq u bolt pro wifi

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Veel betere, haperende installatie dan het originele model Geweldige vingerafdruklezer Veel flexibiliteit voor elk type gebruiksbehoeften

nadelen

Een strikt 2,4 GHz wifi-systeem zal voor velen een groot probleem zijn De app kan soms de verbinding verliezen

Ons oordeel

Het verbeterde slimme slot van U-tec is eenvoudiger te installeren en werkt als een droom, maar de wifi-implementatie is op zijn best problematisch.

Het eerste Ultraloq slimme slot, uitgebracht in 2019, was een veelbelovend product dat werd tegengehouden door een ongelooflijk moeilijk installatieproces waarvoor letterlijk een ijzerzaag nodig was. De fabrikant, U-tec, heeft de tussenliggende jaren besteed aan het gladstrijken van dat installatieproces – een ijzerzaag is niet langer nodig – en heeft een verbeterde versie gelanceerd, de U-Bolt Pro WiFi. Dit nieuwe model elimineert de noodzaak voor een aparte Wi-Fi-brug om hem met uw thuisnetwerk te verbinden.

Fysiek ziet de U-Bolt Pro WiFi er bijna identiek uit aan zijn voorganger, met slechts een paar cosmetische veranderingen. Het geheel zwarte apparaat schikt nog steeds zijn stevige numerieke knoppen in een ring rond een vingerafdruklezer. Klap het hele voorpaneel naar beneden en je hebt ook toegang tot een traditioneel fysiek sleutelgat. Een micro-USB-poort is inbegrepen voor gebruik in noodgevallen als de vier AA-batterijen leeg zijn. Het uiterlijk van het slot is uniek en ongebruikelijk, en hoewel het er enigszins industrieel en onheilspellend uitziet, heb ik zeker slechtere slimme sloten gezien.

U-tec heeft het installatieproces en de bijbehorende handleiding vernieuwd om het proces te stroomlijnen en te vereenvoudigen. De eerder genoemde noodzaak om het staartstuk op uw deur te passen, is verdwenen en het buitenste rozet heeft niet langer scherpe tanden die het op zijn plaats houden tegen het hout van de deur. (Een verbeterd schroefontwerp doet dat werk nu.) Ik heb geen van mijn eerdere problemen ondervonden met te vast aangedraaide schroeven die verhinderden dat de nachtschoot kon bewegen en ook geen blokkering veroorzaakte. Alles bij elkaar genomen, lijkt het erop dat U-tec zijn hardware echt heeft verbeterd, en ik ondervond geen problemen om het slot op mijn deur te krijgen en in minder dan 10 minuten te laten werken.

ultraloq u bolt pro vingerafdruklezer

De app-ervaring van U-tec is veel minder veranderd dan de hardware, en ik kon het slot snel ontdekken en via Bluetooth met mijn telefoon koppelen. Mijn grootste hapering kwam echter snel daarna, omdat het wifi-koppelingssysteem van U-tec absoluut weigerde verbinding te maken met mijn mesh-netwerk. Het apparaat kan niet alleen geen verbinding maken met 5GHz-netwerken, uw mobiele apparaat kan tijdens het installatieproces ook niet worden verbonden met een 5GHz-netwerk. Dat levert een bijzonder probleem op, omdat noch mijn telefoon noch router de 5GHz-band kan uitschakelen. Een serieuze duik in de energie-instellingen van de router kan worden gebruikt om dingen aan te sluiten, maar voor de meeste gebruikers is dit waarschijnlijk te veel gevraagd.

ultraloq-app met ontgrendelde status

Met of zonder wifi gedraagt ​​het apparaat zich identiek aan de vorige versie van het slot. Het is eenvoudig om een ​​of twee vingerafdrukken, een pincode en/of app-toegang in te stellen voor maximaal 50 gebruikers, die elk kunnen worden beperkt door tijd en datum en door het totale aantal ontgrendelingsbewerkingen. Operationeel werkt het apparaat echt goed: de mechanische knoppen zijn gemakkelijk nauwkeurig in te drukken en de vingerafdruklezer is net zo capabel als altijd.

Extra functies zijn er in overvloed. Automatische vergrendeling is configureerbaar tussen 10 seconden en 5 minuten en kan worden ingesteld om te werken met de meegeleverde (maar optionele) draadloze deursensor om vergrendeling te voorkomen terwijl de deur op een kier staat. Een automatisch ontgrendeld geofencing-systeem kan desgewenst worden ingeschakeld – ik had een betere ervaring met deze functie dan met de 2019-vergrendeling. Je kunt ook de excentrieke Magic Shake-functie van U-tec gebruiken om de deur te ontgrendelen. Door je telefoon op zijn kant te draaien, wordt de deur ontgrendeld in plaats van op een knop in de app te drukken. Alexa, Google Assistant en IFTTT-ondersteuning zijn niet veranderd sinds de 2019-versie van het slot.

Wi-Fi rechtstreeks in het slot integreren in plaats van een externe brug nodig te hebben, is een geweldig idee – en de meeste fabrikanten van slimme sloten gaan in deze richting – maar zonder een solide implementatie van wifi betekent dit niet alles zoveel. De andere verbeteringen van de U-Bolt Pro WiFi zijn solide en worden zeer gewaardeerd, en de vraagprijs blijft hetzelfde als die van de oudere generatie, namelijk $ 249. Dat gezegd hebbende, als je wifi in de naam van het product gaat zetten; Nou, dat is waar het echt moet leveren.

Christopher Null is een ervaren technologie- en bedrijfsjournalist. Hij levert regelmatig bijdragen aan TechHive, PCWorld en Wired, en beheert de websites Drinkhacker en Film Racket.

0 Shares:
You May Also Like