Uitstekende AI-functies zijn het hoogtepunt van deze betaalbare camera

simcam 02

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Meerdere soorten slimme detectie en waarschuwingenGemotoriseerde pan en tiltOndersteunt Amazon Alexa, Google Assistant en IFTTTGeen abonnementskosten

nadelen

Panningmotor is traag en maakt veel lawaai Het instellen is wat lastiger dan bij de meeste camera’s

Ons oordeel

De SimCam 1S is een uitstekende AI-compatibele beveiligingscamera die zich goed verhoudt tot duurdere concurrenten.

De SimCam 1S is een relatieve zeldzaamheid: een beveiligingscamera voor thuis met geavanceerde AI-functies, geen cloudabonnement vereist om te kunnen werken en een bescheiden prijskaartje. Dat het net zo goed werkt als dat het bijna op jus lijkt. De 1S is niet alleen een grote verbetering ten opzichte van de originele door Kickstarter gefinancierde SimCam, de functies en prestaties plaatsen hem in een competitie met camera’s van toonaangevende en duurdere merken zoals Nest.

Ontwerp en functies

De SimCam 1S ziet er redelijk identiek uit aan de originele SimCam die ik bij de lancering heb getest. Een bolvormige behuizing herbergt een 1080p-camera met een gezichtsveld van 120 graden. Een LED-indicator bevindt zich in het gezicht van de camera boven de lens en een lichtsensor en microfoon bevinden zich daaronder. Tien infrarood LED-stralers die de lens laten rinkelen, bieden tot 50 voet nachtzicht. Een luidspreker neemt een groot deel van de achterkant van de camera in beslag, en daaronder bevindt zich een paneel met een MicroSD-kaartsleuf en een resetknop.

De camerabehuizing kan 360 graden draaien en 22 graden kantelen op de basis wanneer u hem pant of de automatische volgfunctie inschakelt. Aan de achterkant van de camera bevinden zich de poort voor het netsnoer en een sleuf om de muurbevestiging te bevestigen. De camera kan buiten worden gebruikt, maar heeft alleen een IP54-classificatie, dus u wilt misschien wegblijven van te veel stof en directe blootstelling aan water (klik op deze link voor onze uitgebreide uitleg van IP-codes).

simcam 1s

Net als de originele SimCam, is de belangrijkste attractie van de SimCam 1S het systeem van door AI aangedreven slimme waarschuwingen. De camera kan mensen tot 20 voet detecteren, voertuigen tot 20 voet en dieren tot 10 voet. Het kan ook gezichten herkennen tot een hoogte van 18 voet. U verbetert de detectie verder door activiteitszones en objectbewakingsgebieden in te stellen.

De SimCam 1S voert alle AI-verwerking aan boord uit, zodat de fabrikant gebruikers niet belast met de extra lopende kosten van een cloudabonnement. Dat betekent dat alle door gebeurtenissen gedetecteerde videoclips ook lokaal worden opgeslagen. De camera wordt geleverd met een 16 GB microSD-kaart geïnstalleerd, maar ondersteunt tot 128 GB kaarten.

De camera werkt met Amazon Alexa en Google Assistant, dus je kunt spraakopdrachten gebruiken om je feed te bekijken op slimme schermen die die digitale assistenten ondersteunen. Bovendien kunt u veel van de functies van de SimCam 1S automatiseren en integreren met andere slimme apparaten met behulp van IFTTT-applets.

Installatie en prestaties

simccam-feed

De bijbehorende app van SimCam leidt je door de installatie, maar het was nog steeds een van de lastigste die ik ben tegengekomen. Dat komt grotendeels omdat het begint met de toegang tot de resetknop van de camera, die achter een paneel aan de achterkant van de camerastandaard is bevestigd. U moet dit paneel losschroeven en verwijderen en vervolgens vijf seconden op de verzonken knop drukken om het verbindingsproces te starten. SimCam levert een kleine inbussleutel en een reset-pin voor deze taak, maar ik moest nog steeds een botermes gebruiken om het paneel los te wrikken (gebruikers met lange vingernagels zouden het bij deze stap misschien beter doen).

Daarna wordt het makkelijker. Nadat je op de resetknop hebt gedrukt, wordt je gevraagd om in te loggen op je wifi-netwerk en een QR-code in de app te scannen, waarbij de gesproken melding van de camera statusupdates geeft. De SimCam 1S maakte onmiddellijk verbinding en was binnen enkele minuten operationeel.

De camera verschijnt op het startscherm van de SimCam-app als een stilstaand beeld van de huidige weergave, bedekt met een afspeelknop om de livestream te activeren. Knoppen eronder worden gebruikt om de privacymodus te activeren, bewegingsdetectie en wifi uit te schakelen en toegang te krijgen tot de andere instellingen van de camera. Het menu Instellingen is de eerste plaats waar u naartoe moet gaan, aangezien u hier de verschillende vormen van AI-detectie en automatisch volgen inschakelt, een videocliplengte kiest (15-, 30- of 60 seconden), een werkschema instelt ( de camera is standaard 24/7 actief) en stel activiteitenzones en objectbewakingsgebieden in.

Het inschakelen van de verschillende detectiefuncties is net zo eenvoudig als het omschakelen van een schakelaar in de app voor elk van hen. Gezichtsherkenning vereist dat u bekende gezichten in een database invoert door vier foto’s te maken van het gezicht van een persoon – twee frontale en een driekwart profiel van de linker- en rechterkant van hun gezicht – en vervolgens hun naam en rol in te voeren (moeder, vader, bezoeker, enzovoort). Om activiteitszones aan te maken, maakt u minimaal drie punten op het scherm door er met uw vinger op te drukken; de app verbindt automatisch alle stippen in een vorm en detecteert alleen activiteit binnen die gebieden. Objectbewaking werkt op een vergelijkbare manier, maar u maakt eenvoudig een selectiekader over het object dat u wilt bewaken door er met uw vinger over te slepen. Daarna zal de app u op de hoogte stellen als het object beweegt of uit dat gebied wordt verplaatst. U kunt er ook voor kiezen om activiteitszones en bewakingsgebieden zichtbaar te maken in de live feed.

Hoewel u de camerafeed kunt bekijken in het streamingvenster van het startscherm, moet u de modus voor volledig scherm openen om de bedieningselementen van de camera te zien. Aan de onderkant bevinden zich knoppen voor het dempen van de luidspreker, het opnemen van video en het maken van schermafbeeldingen, het activeren van de microfoon van de camera en het laten klinken van de sirene van de camera om een ​​indringer af te weren.

U kunt de camera pannen met veegbewegingen op het scherm van uw telefoon. Elke veegbeweging beweegt de camera echter slechts enkele centimeters en er is geen manier om continu te pannen. Dat maakt het gebruik van deze functie een langzame en enigszins luidruchtige aangelegenheid, aangezien de motor van de camera hoorbaar is bij elke veegbeweging.

simcam gezichtsherkenning

Die kleine kritiek was eigenlijk de enige tekortkoming die ik tegenkwam. De slimme detectie en waarschuwingen van de SimCam 1S werkten goed in mijn tests, net als automatisch volgen. Ik heb een objectbewakingsgebied rond het bed van mijn hond gemaakt, zodat ik kan worden gewaarschuwd wanneer hij ervan afdwaalt en de tweerichtingsgesprekfunctie kan gebruiken om hem te vertellen dat hij moet terugkeren. Het werkte perfect. De beeldkwaliteit van de camera was uitstekend, met heldere, nauwkeurige kleuren in de dagmodus en sterk contrast en verlichting in de nachtmodus.

Vonnis

Ik vond de SimCam 1S een veel consistentere prestatie dan de originele SimCam. Hoewel de panning-functie kan worden verbeterd, zijn de AI-functies van topklasse en deze camera is een koopje voor de huidige verkoopprijs. Dat alles plus een uitstekende beeldkwaliteit maakt het gemakkelijk aan te bevelen.

0 Shares:
You May Also Like