Uitlegvideo’s gebruiken om de conversieratio te verhogen

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/adamhayes/" target="_self" rel="noopener">Adam Hayes</a>‘  data-lazy- data-et-multi-view=

Adam is hoofd content bij Wyzowl. Adam leidt een getalenteerd, onverschrokken team van schrijvers en houdt van video, groeimarketing, merkverhalen vertellen en naar zichzelf verwijzen in de derde persoon.

Een van de algemeen aanvaarde wijsheden van moderne online marketing is dat er een aantal ‘touches’ nodig zijn om een ​​klant te koesteren tot aan de conversie. Ik herinner me zelfs dat ik een oude statistiek zag die suggereerde dat gewoon 2% van het webverkeer converteert bij het eerste bezoek.

Als gevolg van deze logica hebben we allemaal onze sales funnel maps, onze nurture-sequenties en onze retargeting-campagnes om het eerste klantverloop te compenseren en het verkeer dat we genereren te optimaliseren.

Maar uitgebreid onderzoek van internetmarketingbedrijf Straight North vertelt een ander, en zeer verrassend verhaal.

In meer dan 2 jaar hebben ze meer dan 300.000 verkoopleads beoordeeld en ontdekten dat een verbluffende 84 procent van de websiteconversies vindt plaats bij het eerste bezoek. De verdeling zag er als volgt uit:

Straight-North-Research-Stats.png

En het zette ons aan het denken.

Eerste bezoekers (en eerste indrukken) zijn nog belangrijker dan we dachten

We hebben altijd geweten dat het belangrijk was om een ​​goede eerste indruk te maken op onze bezoekers. Het is niet bepaald een baanbrekend idee.

Maar als eerste conversies vaker voorkomen dan we allemaal eerder dachten, dan is dit eigenlijk heel belangrijk. We hebben een eerste bezoek van een klant misschien eerder als een formaliteit beschouwd – een voorbode van een veel langer spel. Een kans om hen een idee te geven van waar uw bedrijf over gaat, maar niet veel meer. Dat zou zijn wanneer uw vervolgcampagnes begonnen, met als doel te profiteren van hun eerdere interesse.

Deze gegevens veranderen het spel omdat het suggereert dat hun eerste bezoek je echt kan maken of breken. Per slot van rekening vindt slechts 11% van de conversies plaats bij het 2e bezoek, en verder kijk je inderdaad naar slanke keuzes. Het is misschien een beetje dramatisch om te suggereren dat u alleen uw bezoekers kunt converteren, maar, echt, hoe kunt u deze gegevens anders interpreteren?

De waarde van Explainer Video

Met onze videomarketinghoeden op, vonden we deze gegevens behoorlijk fascinerend. Het onderstreept echt de potentiële waarde van een uitlegvideo op uw startpagina. (Voor niet-ingewijden is een uitlegvideo een korte, 1-2 minuten durende ‘elevator pitch’-achtige video die uitlegt wie je bent, wat je doet en waarom het geweldig is. Het is een fantastische manier om je publiek te boeien en hun begrip van je zaken.) Bijvoorbeeld…

Eigenlijk; als meer dan 8 van de 10 mensen die op uw website kopen mensen zijn die voor het eerst uw website bezoeken, dan moet u uzelf afvragen:

Maak ik het voor nieuwe bezoekers duidelijk dat ze begrijpen wat ik verkoop, terwijl ik er rekening mee moet houden dat hun aandachtsspanne waarschijnlijk ernstig beperkt zal zijn? Maak ik het ze gemakkelijk om het proces daadwerkelijk te doorlopen en overzetten?

Het tweede punt gaat over effectief UX-ontwerp, maar het eerste – dit is waar de uitlegvideo uitblinkt.

Om te begrijpen waarom, moet je begrijpen hoe bezoekers een website bekijken – of, misschien nog relevanter, hoe ze . Er is veel discussie geweest over de gemiddelde duur van een paginabezoek omdat er zoveel variabelen in het spel zijn, maar misschien kwam het meest gezaghebbende antwoord van de Nielsen-Norman Group in 2011. Hun rapport concludeerde: “Gebruikers laten webpagina’s vaak in 10-20 seconden, maar pagina’s met een duidelijke waardepropositie kunnen de aandacht van mensen veel langer vasthouden. Om enkele minuten aandacht van de gebruiker te krijgen, moet je binnen 10 seconden duidelijk je waardepropositie communiceren.”

Hoe netjes je je webpagina ook opmaakt, hoe duidelijk je ook je belangrijkste verkoopargumenten uiteenzet, je hebt nog steeds een venster om de aandacht van je publiek te trekken in plaats van om de aandacht van je publiek te trekken, en ervoor te zorgen dat ze een essentie krijgen van wat je hen aanbiedt.

Maar uit ons onderzoek blijkt voortdurend dat wanneer gebruikers een afspeelknop zien, dit een van de eerste dingen is waarop ze klikken. Het is bijna een aanbod aan uw aandachtsarme bezoeker – geef ons ongeveer 60 seconden en we besparen u het lezen van de rest van onze pagina. Direct begrip.

Dat is de reden waarom zoveel bedrijven ervoor kiezen om hun hele voorpagina rond hun uitlegvideo te bouwen.

Een onderbenutte tactiek?

We zien dat klanten voortdurend genieten van het succes van hun uitlegvideo, maar – misschien verrassend – het wordt nog steeds vrij onderbenut als marketingtechniek.

In onze jaarlijkse videomarketingenquête aan het begin van 2017 vertelde ongeveer 62% van onze zakelijke respondenten ons dat ze een uitlegvideo hebben, waarvan slechts 56% op de startpagina van het bedrijf staat.

Wat duidelijk was, was dat, waar uitlegvideo’s worden gebruikt, succes steevast volgt. 97% van de bedrijven zei dat hun uitlegvideo heeft geholpen om het begrip van gebruikers van hun product of dienst te vergroten. 81% meldde een hogere verkoop en 53% zei dat hun video had bijgedragen aan het verminderen van ondersteuningsoproepen.

En aangezien 79% van de consumenten aangeeft dat ze liever een video bekijken om meer te weten te komen over een product dan tekst op een pagina lezen – en 91% van de totale respondenten zegt dat ze ooit een uitlegvideo hebben bekeken – is het duidelijk dat dit een krachtig hulpmiddel voor de startpagina kan zijn voor bedrijven die hun conversies willen verhogen.

Andere manieren om het meeste uit het eerste bezoek van uw klanten te halen…
Een uitlegvideo is natuurlijk slechts één manier om het meeste uit uw verkeer te halen. Naast het publiceren van deze tot nadenken stemmende gegevens, heeft het team van Straight North ook een SlideShare gemaakt die u door enkele andere ideeën leidt.

0 Shares:
You May Also Like