uHoo Smart Air Monitor review: geweldige sensor, maar een slechte app

uHoo Smart Air Monitor

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Meet ozon en NO2 Nauwkeurig en gevoelig Bruikbare informatie in meldingen

nadelen

Voelt te duurApp-ervaring voelt gedateerd en ongeïnspireerdSlechte smart home-ondersteuning

Ons oordeel

Hoewel hij beschikt over nauwkeurige en gevoelige detectie van verontreinigende stoffen, zit de uHoo Smart Air Monitor opgezadeld met vlekkerige smart home-ondersteuning, een verouderde app en een hoog prijskaartje.

Prijs bij beoordeling

$ 399,99

Beste prijzen vandaag: uHoo Smart Air Monitor

Amazone

$399.00

Free

De COVID-19-pandemie heeft ons een beetje gevoeliger gemaakt voor wat er in onze lucht rondzweeft. Als gevolg hiervan zijn slimme luchtkwaliteitsmonitoren behoorlijk populair geworden – en voor het grootste deel goedkoper. De uHoo Smart Air Monitor is echter allesbehalve goedkoop, en de inflatie maakte dat minder.

Terwijl het apparaat iets meer dan een jaar geleden werd gelanceerd voor een verkoopprijs van $ 329, steeg de prijs deze maand met $ 70, waarschijnlijk om veel van dezelfde redenen waarom anderen de prijzen verhogen: hogere componentkosten. Nu voor $ 399, is het meer dan vijf keer de prijs van Amazon’s nieuwe luchtkwaliteitsmonitor en $ 100 duurder dan de Airthings View Plus, de beste luchtkwaliteitsmonitor die we hebben getest.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste binnenluchtkwaliteitsmonitoren, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Heeft uHoo zichzelf uit de markt geprijsd? Voor een aanzienlijk aantal van ons waarschijnlijk. Dat gezegd hebbende, de Smart Air Monitor is een veel betere en vollediger uitgeruste sensor dan het product van Amazon, en hij biedt functionaliteit die zelfs de Airthings View Plus niet heeft. Maar uHoo’s Smart Air Monitor is een grote sensor waarvoor een stopcontact nodig is, en als u de luchtkwaliteit in verschillende delen van het huis wilt controleren, zou dit onbetaalbaar zijn.

Welke vervuilende stoffen kan de uHoo Smart Air Monitor detecteren?

De uHoo meet typische luchtkwaliteitsniveaus die worden aangetroffen in de meeste geavanceerde monitoren, waaronder temperatuur, vochtigheid, luchtdruk, koolmonoxide, kooldioxide, VOC’s en PM2.5-deeltjes. Hij meet geen radon (de View Plus doet dat wel), maar de uHoo meet wel het stikstofdioxide- en ozonniveau, wat ik nog niet eerder heb gezien bij andere binnenluchtkwaliteitsmonitoren.

Stikstofdioxide kan de bekleding van uw ogen, neus, keel en luchtwegen irriteren, terwijl hoge ozonniveaus ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken, vooral bij astmapatiënten.

uHoo Smart Air Monitor-schermafbeeldingen

Ed Oswald/Gieterij

uHoo berekent ook een ‘Virus Index’ uit uw luchtkwaliteitsmetingen. Deze tienpuntsschaal beoordeelt de luchtkwaliteit in termen van hoe goed door de lucht verspreide virussen gedurende langere perioden kunnen overleven.

Hoewel uHoo niet onthult wat er in deze beoordeling zit, denk ik dat het kijkt naar temperatuur, fijnstof en vochtigheidsniveaus, aangezien die twee factoren de grootste rol spelen bij de overdraagbaarheid in de lucht (behalve wind natuurlijk).

Hoe stel je de uHoo Smart Air Monitor in?

Zoals ik in het begin al zei, deze sensor is groot. Met een lengte van zes centimeter en een breedte van bijna drieënhalve centimeter is het niet zo eenvoudig om je te verstoppen als andere monitors voor luchtkwaliteit. Het vereist ook een stopcontact in de buurt, dus houd daar rekening mee. Hoewel het lijkt alsof je dit zou kunnen aansluiten op een free USB-poort om het van stroom te voorzien, uHoo vermeldt dat niet als een optie, en ik riskeer het niet op een apparaat van $ 400.

Je moet de app downloaden en je registreren voor een account (de link staat rechtsboven in het inlogscherm) om het meeste uit de uHoo te halen. De app vereist een minimaal wachtwoord van 14 tekens en er zijn geen opties om in te loggen met Apple, Google of Facebook, wat teleurstellend is.

Voorbij de wachtwoordvereisten, is de installatie eenvoudig. Je sluit de uHoo aan, gaat naar de app, volgt de instructies en zolang je een 2,4 GHz wifi-netwerk hebt, ben je in minder dan vijf minuten klaar.

uHoo raadt 48 uur aan om het apparaat te laten acclimatiseren. De kooldioxidesensor heeft 48 uur nodig om te stabiliseren, terwijl de VOC- en ozonsensorgegevens na ongeveer 24 uur nuttig zijn. Het duurde ongeveer 10-15 minuten voordat de gegevens tijdens mijn tests in de app verschenen.

De VOS- en ozoncijfers leken iets sneller te stabiliseren dan de doelen van uHoo, maar de CO2-metingen leken kunstmatig hoog tot ver in de tweede dag, dus neem vroege metingen met een korreltje zout. Drie dagen later leek alles correct te werken.

Heeft de uHoo Smart Air Monitor een app?

uHoo biedt wel een app die bij zijn Smart Air Monitor past, maar deze is niet zo gebruiksvriendelijk als andere apps voor binnenluchtkwaliteit die ik heb geprobeerd.

Hoewel het er misschien niet mooi uitziet, geeft de app je wel toegang tot alle metingen vanaf een enkel scherm (ik gaf de voorkeur aan de “raster” -weergave). Als u op een van deze metingen tikt, verschijnt er een grafiek die u kunt bekijken op een dagelijks, wekelijks of maandelijks tijdsbestek.

De uHoo-virusindex is te vinden in een banner boven de metingen op het startscherm. Als u hierop tikt, wordt de beoordeling weergegeven, evenals de metingen van de luchtkwaliteit die abnormaal zijn.

De app stuurt ook meldingen naar uw apparaat wanneer het specifieke problemen met de luchtkwaliteit detecteert, samen met tips voor verbetering.

uHoo Smart Air Monitor-meldingen op iPhone

Ed Oswald/Gieterij

Werkt de uHoo Smart Air Monitor met Alexa of Google Assistant?

De smart home-ondersteuning van uHoo is een puinhoop, om het luchtig te zeggen. Amazon Alexa-ondersteuning, die op de doos wordt geadverteerd, bestaat niet; de nodige uHoo-vaardigheid is weg.

Ondersteuning voor Google Assistent zou in orde moeten zijn, omdat de vaardigheid live lijkt te zijn in de bibliotheek van Google. Maar ik maak me zorgen over het aantal negatieve recensies dat de Google-vaardigheid heeft ontvangen, en ik vraag me af of dat misschien de reden is waarom Amazon Alexa-ondersteuning niet werkt. Wat de reden ook is, dit zou niet mogen gebeuren.

Over het algemeen zijn de app en de smart home-ondersteuning voor de rest zwakke schakels in een verder hoogwaardige sensor. En met bijna $ 400 zouden dit soort problemen niet moeten bestaan.

Hoe zijn de prestaties van de uHoo Smart Air Monitor?

Voorbij de teleurstellende app en hoge prijs, zijn er niet veel negatieve dingen die ik kan zeggen over de sensor zelf. Met mijn kantoor/slaapkamer op een verbouwde zolder was ik helemaal voorbereid op slecht nieuws over mijn luchtkwaliteit.

In de zomer moeten we de leefbare ruimtes luchtdicht houden en een airconditioner op hoog laten draaien om de temperatuur laag te houden. Als gevolg hiervan hebben we problemen met de luchtkwaliteit. En ook al zijn er slaapkamers hier, het is nog steeds een stoffige zolder, hoe hard we ook proberen om het schoon te houden. Dit is een perfect testbed voor een luchtkwaliteitsmonitor.

Het toevoegen van ozon en stikstofdioxide is een welkome aanvulling op de uHoo. De temperatuur- en vochtigheidssensoren kwamen goed overeen met de weersensoren die ik hier heb. De meeste metingen buiten de CO2-niveaus waren snel bruikbaar.

De Virus Index is een leuke extra functie, zo niet een beetje gimmicky. Het is echter iets dat ik denk dat onze immuungecompromitteerde lezers bijzonder nuttig zouden kunnen vinden.

Zelfs als de app serieuze problemen heeft, vond ik de meldingen nuttig. Veel sensoren geven u een meting of dat uw luchtkwaliteit “slecht” is. Hier is het veel nuttiger in gewoon Engels. Dit is iets wat uHoo goed doet.

Is de uHoo Smart Air Monitor het geld waard?

Hoewel de luchtkwaliteitssensor een van de beste is die we hebben getest, wordt de uHoo Smart Air Monitor opgezadeld met een gedateerd ogende app, slechte smart home-ondersteuning en een te hoog prijskaartje. Kortom, het is te duur voor wat je krijgt.

0 Shares:
You May Also Like