U by Moen slimme kraan review: zowel slim als praktisch

u by moen kitchen faucet

Spraakbesturing, met behulp van Alexa of Google Assistant, is de topattractie van de slimme kraan van U by Moen, maar nadat ik dit keukenhulpmiddel enkele maanden heb getest, ben ik tot de conclusie gekomen dat de functie voor gebarenbediening veel nuttiger is.

Begrijp me niet verkeerd. Spraakbesturing is geen gimmick, zoals je zult zien als ik inga op alle dingen die je kunt doen met spraakopdrachten. Maar de taken waarvoor ik de kraan het vaakst gebruik – mijn handen wassen, afwassen, een gieter voor mijn kamerplanten vullen en dergelijke – de enige technologie die ik nodig heb, is met mijn hand over de kraan zwaaien om het water te laten stromen, en dan weer om het te stoppen.

u door mo geïnstalleerd

Maar dat kan zijn omdat ik in een landelijke omgeving woon en mijn water uit een put haal. Mijn bronwater bevat een zeer hoog gehalte aan calcium en andere opgeloste mineralen (in de gebruikelijke terminologie levert mijn bron zeer hard water), dus kopen we bronwater uit lokale bronnen om te drinken. Als je kraanwater gebruikt om te drinken en te koken, maar ook om je handen en de afwas te doen, vermoed ik dat stembediening veel nuttiger zal zijn. Als er niets anders is, is het nerd leuk en een geweldige manier om indruk te maken op bezoekers van uw slimme huis.

De U installeren door Moen

Het installeren van de slimme kraan van U by Moen is niet wezenlijk anders dan het installeren van een conventionele kraan. Het grootste verschil is dat deze wordt geleverd met een schakelkast en een stroombron (een plastic doos waarin u zes D-batterijen plaatst, die in de doos worden meegeleverd). U sluit de toevoerleidingen voor warm en koud water onder uw gootsteen aan op de schakelkast en sluit vervolgens de enkele toevoerleiding die uit de kast komt aan op de kraan (warm en koud water wordt gemengd in de bedieningskast, dus er hoeft maar één leiding te worden gebruikt) aan te sluiten op de kraan).

u door moen batterybox

Je moet ook een stroomkabel van de schakelkast naar de voeding aansluiten, en een datakabel van de schakelkast naar de kraan. Standaard klikt de schakelkast vast aan de beugel voor de neerklapbare slang van de kraan, die op zijn beurt op de schroefdraadschacht van de kraan wordt gemonteerd.

Dit ontwerp vormde een probleem voor mijn installatie omdat mijn keuken een gootsteen van vuurvaste klei heeft die 173 pond weegt. Om dat gewicht te dragen, is de kast waarin hij is geïnstalleerd, versterkt met extra verstevigingen en rust de gootsteen zelf op een dikke laag multiplex. Tussen al dat hout, de afvalverwijderaar en de 1,5-inch dikke muren van de gootsteen, is er niet veel ruimte om daaronder te werken, vooral aan de achterkant van de gootsteen waar de schakelkast aan de kraan zou hangen.

u by moen muurbevestiging en stroomadapter

Gelukkig biedt Moen een optionele beugel (zie hierboven) waarmee je de bedieningskast aan de muur kunt bevestigen in plaats van hem aan de kraanas te hangen. Moen stuurde die beugel samen met een optionele AC-adapter en stroomsplitter die het batterijpakket omzet in een back-upvoeding. Omdat de stopcontacten onder de meeste gootstenen gesplitst zijn, met één altijd-aan-uitlaat voor uw vaatwasser en een schakelaar-gestuurde uitlaat voor uw afvalverwijderaar, wilt u een uitlaatsplitter onder de gootsteen installeren. U kunt in plaats daarvan een stekkerdoos gebruiken, maar die kan nat worden en problemen veroorzaken als uw gootsteen, waterleidingen of vaatwasser lekt.

U by Moen accessoires zijn niet goedkoop. De catalogusprijs voor de montagebeugel is $ 51, en de stroomadapter/splitter kost $ 136. Het goede nieuws is dat je misschien geen van beide nodig hebt. De montagebeugel is alleen voor situaties zoals de mijne, waar er niet voldoende ruimte achter de gootsteen is. En Moen zegt dat de zes D-batterijen twee jaar meegaan, op voorwaarde dat er een sterk 2,4 GHz wifi-signaal is op de locatie waar de schakelkast moet worden geïnstalleerd (de kraan kan geen verbinding maken met 5 GHz wifi).

Je moet ook de Moen-app installeren om alle functies van de kraan in te schakelen.

u door moen app 1

De U by Moen gebruiken met spraakopdrachten

Je bedient de slimme kraan van U by Moen met spraakopdrachten van Alexa of Google Assistant. Hoewel ik beide systemen in mijn huis heb, gebruiken we voornamelijk Alexa voor slimme huisbediening, dus ik zal Alexa-commando’s gebruiken in mijn onderstaande voorbeelden. Google Assistent-opdrachten werken op dezelfde manier. Zoals ik hierboven al zei, als je gewoon het water aan en uit wilt zetten, is het sneller en gemakkelijker om met je hand over de sensor in de nek van de kraan te zwaaien dan tegen je slimme luidspreker te praten. Maar dat is echt alles wat die sensor kan doen. Als je de temperatuur van het water wilt aanpassen, moet je sowieso naar het handvat grijpen, hoewel de app wel wat opties geeft, die ik straks zal uitleggen.

Je kunt Alexa dus natuurlijk vragen om de kraan aan of uit te zetten, maar je kunt Alexa ook vragen om water af te geven op een generieke temperatuur (“heet” of “koud”), of je kunt het water laten voorverwarmen tot een bepaalde temperatuur voordat het wordt uitgegeven. U kunt zelfs twee commando’s in één combineren om een ​​precieze hoeveelheid water op de gewenste temperatuur te krijgen.

u door moen app 2

Spraakopdrachten zijn superhandig als je kraanwater gebruikt om te bakken of koken, omdat je de kraan kunt vertellen dat hij een precieze hoeveelheid water moet afgeven – 1 eetlepel, 1 kop, 12 ons of wat dan ook – bij een specifieke temperatuur. Zeg bijvoorbeeld “Alexa, vertel Moen om 1 kopje water van 100 graden te gieten”, en ze zal antwoorden: “Eerst zal ik het water op temperatuur brengen. Wacht tot het water stopt. Als het licht constant is, kun je over de sensor zwaaien voor 1 kopje water van 100 graden.” Terwijl ze antwoordt, gaat de kraan open totdat het water dat eruit komt 100 graden bereikt. Wanneer het lampje constant brandt en het water uitgaat, zwaai je met je hand over de sensor en de kraan zal de gevraagde hoeveelheid water op de gewenste temperatuur afgeven en vervolgens automatisch uitschakelen.

Bovendien kunt u uw eigen aangepaste voorinstellingen maken, met opties zoals de hoeveelheid water die u wilt verstrekken (met imperiale of metrische maateenheden), de temperatuur van het water en de snelheid waarmee het water zal stromen (op een schaal van 50 tot 100 procent). Voorinstellingen kunnen handig zijn voor routinematige, repetitieve taken zoals het bereiden van havermout of het opnieuw samenstellen van babyvoeding. Zodra je de parameters van de preset hebt gedefinieerd, kun je gewoon een pan of een andere container onder de kraan plaatsen en “Alexa, start oatmeal” zeggen om de kraan de gevraagde hoeveelheid water te laten afgeven. Als u een temperatuurparameter opneemt, moet u wachten tot het water die temperatuur heeft bereikt en de kraan is uitgeschakeld. Dan zet je het bakje onder de kraan en zwaai je met je hand over de sensor.

u door moen temp indicatie

De U van Moen gebruiken met gebaren

Je hand over de kraan zwaaien om de waterstroom te starten en te stoppen is lang niet zo sexy als praten met een slimme luidspreker, maar het gaat veel sneller als je geen specifieke hoeveelheid water nodig hebt of als het water een bepaalde temperatuur. De sensor bevindt zich bovenaan de hals van de kraan, boven de uittrekbare sproeier, en er is een LED die van kleur verandert met de temperatuur: blauw voor koud en verschillende tinten rood voor warm tot warm water. De uittrekbare veldspuit heeft overigens drie knoppen: de ene schakelt de standaard beluchte straal om naar een straal, de tweede schakelt terug naar een straal en de derde verhoogt de intensiteit van het water dat uit de sproeier komt. Wanneer u het water uitzet, keert de kraan de volgende keer dat u hem aanzet terug naar een normale intensiteit.

Je kunt de temperatuur regelen met de hendel aan de onderkant van de kraan, maar ik vond het het handigst om de hendel in de “warme” stand te laten staan, aangezien het water er koud uit komt totdat de kraan water uit de boiler trekt. Je kunt de hendel ook gebruiken om het water aan en uit te zetten, maar wat is daar nou zo leuk aan? Ik ben zo gewend geraakt aan het gebruik van gebaren om het water aan en uit te zetten dat ik vaak merk dat ik zwaai naar de gootsteenvoorbereidingskraan naast mijn fornuis, de gootsteen bij mijn natte bar en de gootstenen in mijn badkamers. Ik merkte dat ik het zelfs deed in de keuken van mijn reisaanhanger tijdens een recente kampeertrip.

De U by Moen-app

Wie had gedacht dat je ooit een app voor je kraan nodig zou hebben? Nou, je hoeft niet per se de app van Moen te gebruiken om de kraan te gebruiken, maar de app heeft wel zijn toepassingen – veel zelfs.

U kunt de kraan programmeren om de temperatuur van heet water te beperken; stel het in om automatisch uit te schakelen na een verstreken tijd (van 1 minuut tot 60 minuten), met verschillende waarden voor de hendel-time-out en stem- en sensor-time-outs; en stel de standaard watertemperatuur in op basis van de handgreeppositie, zo koud mogelijk, zo heet mogelijk of een gelijke mix, ongeacht de handgreeppositie.

Als u in een zeer koude omgeving woont en bang bent dat uw leidingen zouden kunnen bevriezen, kunt u de kraan zelfs zo instellen dat er een kleine hoeveelheid water doorstroomt als preventieve maatregel (dit is gebaseerd op de omgevingstemperatuur in de kast waar de besturingseenheid is geïnstalleerd ). De app geeft ook staafdiagrammen weer die de hoeveelheid water weergeven die de kraan heeft afgegeven per dag (per uur), de week (elke dag van de week), maand (ook elke dag van de maand) en jaar (elke maand van de maand). jaar).

u door moen temp nozzle

Is de U van Moen een goede waarde?

Moen produceert de U by Moen kraan in een breed scala aan stijlen en afwerkingen. De eenheid die voor deze beoordeling werd gestuurd, was de Sleek Spot Resist Stainless Steel (modelnummer 7864EVSRS), met een adviesprijs van $ 709,60 (Moen’s catalogusprijzen zijn vreemd specifiek). Het bedrijf verkoopt een vrijwel identiek model zonder een van de slimme functies (Moen-modelnummer 7864SRS) voor $ 466,90, en een versie met alleen de handsfree-technologie (het Moen MotionSense-modelnummer 7864EWC) voor $ 567,70, dus spraakbesturing voegt een aanzienlijk bedrag toe tot de totale kosten.

De straatprijzen voor alle drie de modellen zijn echter een stuk lager dan de adviesprijs; Ik vond het U by Moen-model bij Amazon voor $ 450, het MotionSense-model voor $ 360 en de domme versie voor $ 272. Houd ook rekening met de garantie van Moen: deze biedt een beperkte levenslange garantie op de sierdelen, maar de digitale componenten zijn slechts 5 jaar gedekt.

Hoewel ik heb ontdekt dat ik veel vaker gebaren gebruik dan spraak, zou ik de extra $ 142 betalen om over te stappen van het MotionSense-model naar het U by Moen-product, omdat je meer krijgt dan alleen spraakbesturing. U krijgt ook controle over de hoeveelheid en temperatuur, automatische uitschakeling, het bijhouden van het waterverbruik en bescherming tegen bevriezing. Dus ja, ik zou zeggen dat de U van Moen een goede prijs is. En het was zeker leuk om te pronken met mijn (gevaccineerde) huisgasten.

0 Shares:
You May Also Like