Twinkly Strings 250 LED’s Multicolor review: oogverblindende lichtslingers

twinkly led string lights 1

Slimme kerstboomlampjes doen over het algemeen niet veel meer dan je ze met spraakopdrachten aan en uit te laten zetten, maar de lichtslingers van Twinkly brengen de slimheid naar een nieuw niveau. De lichtsnaren van Twinkly zitten boordevol enkele tientallen effecten plus de mogelijkheid om uw eigen lichtsnaren te creëren en kunnen een aantal werkelijk indrukwekkende lichtshows leveren met behulp van een app die de positie van elke individuele LED in kaart brengt. Naast de Twinkly mobiele app kun je de Twinkly-lampen ook bedienen met Alexa en Google Assistant, zij het op een teleurstellend beperkte manier.

De LED-kerstverlichting van Twinkly bestaat eigenlijk al een paar jaar, maar mijn interesse was gewekt toen ik ze eindelijk in actie zag op de CES van vorig jaar, waar Ledworks, eigenaar van het verlichtingsmerk Twinkly, zijn nieuwe Twinkly Music-dongle liet zien. Ik heb voor deze review zowel het Twinkly 250-LED-lichtsnoer als het nieuwe muziekaccessoire getest.

Specificaties en ontwerp

Twinkly biedt haar lichtslingers aan in maten variërend van 100 LED’s tot 600 LED’s. Het merk biedt ook “Gold Edition” dimbare witte LED-lichtslingers, ijspegel- en “cluster”-stijl lichtslingers, gordijn-LED-verlichting en zelfs voorverlichte kunstmatige kerstbomen. Twinkly’s LED-lichtslingers zijn veel dingen, maar goedkoop is daar niet een van; de 250-LED-string die ik heb getest, kost bijvoorbeeld $ 120 bij Best Buy, terwijl de 600-LED-versie Niet-productlink verwijderen een coole $ 200 oplevert.

De Twinkly-snaar heeft een traditioneel ontwerp van gevlochten donkergroene draad, met de RGB-LED’s (die tot 16 miljoen kleuren kunnen weergeven) op iets meer dan vijf centimeter van elkaar. De LED’s zelf voelen relatief stevig aan en ze zijn ontworpen met een diffuse platte lens voor “uniforme diffusie” van de uitgezonden kleuren. Met een in-line controller aan het einde van de snaar kun je door lichtmodi bladeren door herhaaldelijk op een knop te drukken, en de snaar eindigt in een stevige 24V-voedingsadapter.

twinkelende leds

De Twinkly-lampen zijn IP44-gecertificeerd, wat betekent dat ze beschermd zijn tegen vaste voorwerpen groter dan 1 mm en waterspatten uit alle richtingen; met andere woorden, ze zouden buiten prima moeten zijn, zelfs in regen en sneeuw. In dit verhaal lees je meer over IP-codes.

Opstelling

Ik had niet veel moeite om de Twinkly-lichtslingers met mijn wifi-netwerk te verbinden. De eerste stap is om een ​​Twinkly-account aan te maken; als je wilt, kun je inloggen met Facebook of Apple (helaas niet Google), of je kunt een account maken met je e-mailadres. Vervolgens druk je op de knop op de Twinkly-controller totdat de ingebouwde status-LED groenachtig blauw wordt, en dan zoekt de Twinkly-app naar je lichten. Zodra het ze heeft gevonden (het proces werkte de eerste keer voor mij), kun je met de app een wifi-netwerk in de buurt kiezen voordat je om je wachtwoord wordt gevraagd.

Nadat je de Twinkly-lampen om je boom hebt gedrapeerd, aan de buitenkant van je huis (je kunt tot 10 strings of tot 4.000 LED’s groeperen), of waar je maar wilt, is het tijd om de lichten te scannen met de Twinkly-app . Als je de lampjes op een perfect vlakke ondergrond laat hangen, kun je kiezen voor de optie 2D-scannen, waarbij je de telefoon van je camera op de lampjes richt en de app alle leds laat scannen.

twinkelende led-scan

Als de lampen over een boom, een boekenkast of (in mijn geval) langs de onderkant van het bovenste bed van het stapelbed van je dochter zijn gedrapeerd, kun je kiezen voor 3D-scannen, waarbij je de app de LED’s vanuit meerdere hoeken laat scannen. Het proces duurt slechts ongeveer 10 seconden (of 10 seconden per scan, als je de 3D-scanoptie kiest), en de app slaagde erin om de LED’s met een indrukwekkende mate van nauwkeurigheid in kaart te brengen.

Functies en functionaliteit

Nu komt het leuke gedeelte. Met behulp van de app kun je een van de ongeveer tien vooraf ingestelde animaties kiezen, van “sneeuw” en “slang” tot “diagonaal” en “vintage”, of je kunt gratis animaties downloaden van de Twinkly Effects Store. De animaties lopen uiteen, van willekeurige patronen van veelkleurige fonkelende lichtjes en vallende sneeuw tot dansende harten of zelfs een geanimeerd vleermuissignaal.

twinkelende effecten

Al die kleurrijke, gecoördineerde kleurstrepen die over je boom marcheren, kunnen een beetje opzichtig zijn, maar ze zijn onmiskenbaar indrukwekkend en oogverblindend. En hoewel sommige van de meer uitgebreide animaties (zoals het vleermuissignaal) uit elkaar vielen op een enkele Twinkly-snaar, zouden ze er waarschijnlijk veel beter uitzien op installaties met meerdere snaren.

Naast de vooraf ingestelde animaties, kun je ook je eigen Twinkly-effecten maken door op een diagram van je lichten in de Twinkly-app te tikken en te vegen. Je kunt de lichten schilderen met brede, dunne of sprankelende penseelstreken en je kunt kiezen uit zes basiskleuren of je eigen kleurenpalet samenstellen. Nog beter, je kunt zowel statische als geanimeerde effecten maken.

U kunt niet alleen individuele effecten toepassen op de Twinkly-lampen, u kunt ook afspeellijsten maken die door maximaal 10 effecten bladeren met tussenpozen van één seconde tot 10 minuten. Je kunt echter maar één afspeellijst tegelijk opslaan en als je terug wilt naar een enkel effect, wist je de afspeellijst die je had gemaakt.

twinkelende led-regenbak

Als je je Twinkly-lampjes wilt synchroniseren met een aantal deuntjes, kun je dat doen met de eerder genoemde Twinkly MusicRemove niet-productlink, een $ 30 USB-dongle met een ingebouwde microfoon.

Twinkly Music maakt via Bluetooth verbinding met je lichten en laat de lichten pulseren met elk geluid dat de microfoon oppikt. Als je de tijd neemt om Twinkly Music te verbinden met je wifi-netwerk, kun je ook het patroon van de lichten regelen door een van de acht “stuurprogramma’s” te kiezen, waaronder “Beat Hue”, “Red Line”, “Psychedelica”, ” Sparkle’ en ‘VU-meter’. De Twinkly Music-dongle heeft mijn Spotify-afspeellijst goed gesynchroniseerd met de lichten, en de verschillende muziekstuurprogramma’s waren handig, met name de Beat Hue- en VU Meter-stuurprogramma’s.

De Twinkly-app biedt een basistimer die je Twinkly-lampen op bepaalde tijden in- en uitschakelt, maar het kan het effect of de helderheid of je lichten niet veranderen, en je kunt ook geen wekelijkse of maandelijkse schema’s instellen. Ook ontbreekt een optie voor zonsopgang / zonsondergang.

Smart home-integraties

Twinkly-lampjes ondersteunen zowel Alexa als Google Assistant, en je kunt spraakopdrachten gebruiken om je Twinkly-snaar aan of uit te zetten, de helderheid aan te passen of primaire kleuren te wijzigen. Je kunt ook de Twinkly-lampjes toevoegen aan Alexa- en Google Assistant-routines, wat betekent dat je uitgebreidere schema’s kunt maken met zonsondergang / zonsopgang-triggers.

Helaas kunnen noch Alexa noch Google Assistant de geanimeerde effecten van Twinkly bedienen, dus als je een van de assistenten gebruikt voor het plannen van je Twinkly-lampen, ben je beperkt tot een relatief eenvoudig kleurenpalet. Als Alexa en Google Assistant de animaties van Twinkly zouden kunnen behandelen als lichtscènes die je in routines zou kunnen opnemen, zouden we echt iets hebben.

Waar het op neerkomt:

De stevige en kleurrijke LED-lichtslingers van Twinkly zorgen voor een indrukwekkende en oogverblindende vakantiedecoratie, met animaties die de buren zeker zullen verbazen. Maar de lichten zijn niet goedkoop, slimme thuisintegratie is maar zo-zo, en we zouden willen dat de timerfunctie vollediger was gebakken.

0 Shares:
You May Also Like