Twijfel je over het doorknippen van snoeren? Deze gratis tool zal helpen

Coax cord being cut

Een van de grootste beslissingen die u moet nemen bij het snijden van kabels, is of u een bundel met betaal-tv-zenders in uw streaming-opstelling wilt opnemen.

Hoewel livestreambundels zoals YouTube TV, Hulu + Live TV en Sling TV veel van dezelfde kanalen bieden als kabel, zijn ze ook veel duurder dan zelfstandige diensten zoals Netflix, die geen traditionele kabelkanalen aanbieden. helemaal niet. Als je het goed vindt om die kanalen op te offeren, kun je veel meer geld besparen.

Daarom is MyBundle.TV zo’n interessante bron. Net als andere bundelkiezers zoals The Streamable’s Matchmaker en Suppose.TV, is MyBundle een gratis website waar je je favoriete kanalen kiest en een lijst krijgt met streaming-pakketten die overeenkomen. Het verschil is dat MyBundle ook a la carte alternatieven voorstelt op basis van jouw voorkeuren.

Een paar jaar geleden schreef ik voor het eerst over MyBundle.TV, kort na de eerste lancering. Sindsdien is de site veel gepolijster geworden en zijn er enkele nieuwe functies toegevoegd om je abonnementen te helpen beheren. Aangezien de kosten van live tv-streaming blijven stijgen, is de ontbundelde aanpak de moeite waard om nog een keer te bekijken.

Wel of niet bundelen?

MyBundle.TV bundelkiezer

Jared Newman / IDG

De bundelkiezer van MyBundle.TV werkt grotendeels hetzelfde als een paar jaar geleden:

Bezoek de site en klik op de knop ‘Vind mijn bundel’. Beantwoord een paar basisvragen over uw kijkvoorkeuren en eventuele streamingapparaten en -services die u al heeft. Kies de gewenste kanalen uit de lijst. (Je kunt ook naar specifieke kanalen zoeken of ze op genre filteren.)

De site zal dan een paar aanbevelingen uitspugen: de topkeuze spaart geen kosten en bevat al je favoriete kanalen – ervan uitgaande dat ze zonder kabel beschikbaar zijn – terwijl een tweede “waarde” -optie sommige kanalen schraapt om grotere besparingen te realiseren.

Bundelaanbevelingen van MyBundle.TV

Jared Newman / IDG

Onder die opties wordt het interessant, aangezien MyBundle goedkopere à-la-carteopties suggereert op basis van de kanalen die je hebt gekozen. Discovery+ wordt bijvoorbeeld een alternatief voor Food Network of Discovery Channel, terwijl Peacock een alternatief wordt voor NBC. Als je al je lokale zenders aanvinkt, raadt de site zelfs aan om een ​​antenne te gebruiken in plaats van te betalen voor een dure streamingbundel.

MyBundle.TV met à-la-carteopties

Jared Newman / IDG

een startpunt

De tool van MyBundle is nog steeds niet perfect. Ik was verrast dat Paramount+ of Noggin niet werd voorgesteld, zelfs niet toen Nickelodeon op mijn kanaallijst stond, en het is niet voldoende duidelijk wat je opoffert door de ontbundelde route te gaan. Peacock heeft bijvoorbeeld geen live-feed van NBC, en de programmering op ESPN+ is meestal anders dan wat je op ESPN’s kabelkanaal krijgt, maar MyBundle legt geen van beide waarschuwingen uit.

Toch werken geautomatiseerde tools zoals deze altijd het beste als startpunt, in plaats van one-stop-shops. En MyBundle biedt, tot zijn verdienste, enkele aanvullende hulpmiddelen om uw onderzoek verder te brengen.

Tv-programma's en films van MyBundle

Jared Newman / IDG

In het gedeelte ‘Shows en films’ van de website kun je bijvoorbeeld naar specifieke programma’s zoeken om te zien op welke streamingdiensten ze staan. Als u een account op de site aanmaakt, kunt u ook programma’s toevoegen aan een volglijst, die u kan helpen beslissen voor welke diensten het waard is om voor te betalen.

En als u zich zorgen maakt over de kosten van al deze abonnementen, kunt u in het gedeelte ‘Mijn apps’ van de site een lijst maken van al uw services en de totale kosten weergeven. U kunt ook de prijs van elke service bewerken, wat handig is om rekening te houden met promoties en freebies.

MyBundle.TV's Mijn Apps-menu

Jared Newman / IDG

Wat is het volgende

Hoe verdient MyBundle hier geld aan? Zoals de meeste sites in zijn soort, verzamelt het partnerkosten wanneer u zich via zijn website abonneert op streamingdiensten. Maar de startup werkt ook samen met kabelbedrijven om een ​​co-branded versie van de dienst aan te bieden, vertelde CEO Jason Cohen me in een recent interview. (CenturyLink biedt bijvoorbeeld de tool voor het kiezen van bundels rechtstreeks op zijn website aan.)

Hoewel je misschien denkt dat kabelaanbieders niet willen dat je het snoer doorknipt, is internetservice sowieso veel winstgevender voor hen dan tv-service. Nu ze het schrijven aan de muur voor traditionele tv hebben gezien, helpen ze klanten liever bij het bedenken van een streamingplan, vooral als ze een deel van de verkoopcommissies kunnen krijgen.

Cohen heeft ook nog meer ideeën in petto. MyBundle zal binnenkort voor sommige diensten directe facturering aanbieden – hij weigerde te zeggen welke – zodat klanten abonnementen kunnen beheren zonder de site te verlaten, en het zal een catalogus met gratis films en shows (met advertenties) toevoegen als alternatief voor sites zoals Pluto TV en Tubi. Native mobiele apps zijn ook onderweg, gevolgd door apps voor het streamen van tv-platforms, vergelijkbaar met die van Reelgood en JustWatch. Het schijnbare doel is om een ​​allesomvattende service te bouwen om erachter te komen hoe je het snoer kunt doorknippen, je abonnementen kunt beheren en kunt beslissen wat je wilt kijken.

Toch zal het veel werk vergen om die visie te realiseren. Ik zou het bijvoorbeeld geweldig vinden als de MyBundle uw kijkgedrag zou kunnen analyseren om u te helpen beslissen welke services u wilt toevoegen of verwijderen, en de Mijn Apps-pagina zou er veel baat bij hebben om links naar de accountpagina’s voor elke service te hebben. Zelfs de functie voor het maken van kernbundels kan worden verfijnd met betere uitleg over wat elke streamingdienst te bieden heeft.

Voor nu is het echter nog steeds een nuttige eerste stap in het begrijpen van uw opties voor het doorsnijden van kabels, omdat het erkent dat u misschien toch geen grote tv-bundel nodig heeft.

Jared Newman behandelt persoonlijke technologie vanuit zijn afgelegen buitenpost in Cincinnati. Hij publiceert ook twee nieuwsbrieven, Advisorator voor technisch advies en Cord Cutter Weekly voor hulp bij het weggooien van kabel- of satelliet-tv.

0 Shares:
You May Also Like