Tweede generatie Apple TV 4K met nieuwe processor, opnieuw ontworpen Siri-afstandsbediening

img 0147

Apple heeft een Apple TV 4K van de tweede generatie aangekondigd met een nieuwe en ondubbelzinnig ontworpen Siri-afstandsbediening – eindelijk is het niet meer nodig om de afstandsbediening op de verkeerde manier vast te houden! De nieuwe streamer wordt aangedreven door Apple’s A12 Bionic-processor, die HDR met hoge framesnelheid (hoog dynamisch bereik bij 60 frames per seconde) mogelijk maakt op streamingdiensten die dit aanbieden.

De nieuwe Siri-afstandsbediening en een intrigerende functie voor kleurbalans die deel uitmaakt van tvOS 14.5, zullen ook beschikbaar zijn op de eerste generatie Apple TV 4K en de Apple TV HD.

Een ding dat niet is veranderd aan de nieuwe Apple TV 4K, is de prijs: ja, het is nog steeds maar liefst $ 199 voor het 64 GB-model en $ 179 voor de 32 GB-versie, met de bijgewerkte modellen gepland voor verzending in mei na een pre- besteldatum. De nieuwe Siri-afstandsbediening kost $ 59, of hij kan worden gekocht met een Apple TV HD voor $ 149 – dat is ongeveer $ 50 hoger dan de duurste 4K-spelers van Amazon, Roku en andere concurrenten. Het is natuurlijk vermeldenswaard dat die concurrenten geen slimme thuishubs hebben.

De nieuwe Siri-afstandsbediening heeft een aluminium ontwerp uit één stuk en een vijfvoudig klikpad dat het platte touchpad op de oude afstandsbediening vervangt. Het aanraakgevoelige clickpad bevindt zich in de bovenste helft van de afstandsbediening, waardoor het duidelijk wordt welke kant zich op de opnieuw ontworpen staaf bevindt.

Apple onthult de volgende generatie appletv4k Siri-afstandsbediening 042021

Ook al is het platte touchpad van de oude Siri-afstandsbediening verdwenen, je kunt nog steeds over het nieuwe clickpad vegen om door de Apple TV-interface te navigeren, terwijl je met een cirkelvormig gebaar heen en weer kunt ‘schrobben’ op de video die je aan het bekijken bent.

De meeste andere knoppen op de nieuwe Siri-afstandsbediening zijn bekend, inclusief de knoppen voor afspelen/pauzeren, dempen en het volume, maar nu is er een aan/uit-knop waarmee je je HDMI CEC-compatibele tv aan en uit kunt zetten. Ondertussen is de Siri-knop nu verbannen naar de rechterrand van de afstandsbediening, waardoor de iPhone-ervaring wordt gedupliceerd.

Met zijn herontwerp is de Siri-afstandsbediening niet langer een haalbare gamecontroller voor Apple TV, wat interessant is gezien Apple’s recente focus op het veranderen van de settopbox in een gameconsole, dankzij zijn Apple Arcade-gameabonnementsservice. In plaats daarvan moedigt Apple gamers aan om hun PlayStation- en Xbox-controllers aan te sluiten op Apple TV, een functie die is toegevoegd in tvOS 13.

Apple liet ook een handige nieuwe functie zien die gebruikmaakt van je iPhone (ervan uitgaande dat je een iPhone hebt natuurlijk) om de Apple TV te helpen de onnauwkeurige kleurbalans op je tv-scherm te compenseren.

img 0140

Met behulp van aanwijzingen op het scherm houdt u uw iPhone op een aangewezen plek op uw tv, terwijl de camera en nabijheidssensoren van de iPhone u naar de juiste locatie leiden. De Apple TV gebruikt vervolgens de lichtsensor van je iPhone om de kleurbalans van je tv te scannen en vergelijkt deze met de industriestandaarden die door cinematografen worden gebruikt. Als Apple TV onnauwkeurigheden detecteert, past het de video-uitvoer aan om te compenseren. Best netjes, hoewel de functie natuurlijk niet veel goeds zal doen als je een Android-gebruiker bent, en deze kleurbalanstruc zal niets doen om de kleur van je tv te kalibreren wanneer deze andere bronnen dan een Apple TV weergeeft.

Apple noemde de HomeKit-functionaliteit van de Apple TV 4K slechts terloops. Het is echter vermeldenswaard dat een Thread-radio nu wordt vermeld op de specificatiepagina voor de nieuwe Apple TV TK. Dat maakt de bijgewerkte settopbox het tweede Apple-apparaat dat verbinding kan maken met Thread-compatibele smart home-apparaten, naast de HomePod mini.

Last but not least, goed nieuws voor fans: een nieuw seizoen van de hitkomedie staat gepland voor 2 juli, dus zet het in je agenda.

0 Shares:
You May Also Like