TV’s van Sony bieden snellere beeldverwerking en verbeterde audio

z9j 2

Sony maakte geen melding van belangrijke nieuwe technologieën, zoals mini-LED-achtergrondverlichting, voor de tv-serie van 2021, maar het bedrijf heeft tal van andere verbeteringen aangekondigd. Het meest opvallende is dat de nieuwe Cognitive Processor XR-verwerkingseenheid een hogere snelheid combineert met meer gedetailleerde en verwerkingsalgoritmen. Het zal beschikbaar zijn op Sony’s high-end XR-serie smart-tv’s.

Het eindresultaat van XR-manipulatie, waarbij veel nadruk wordt gelegd op het brandpunt van een afbeelding van de kijker, zou volgens het bedrijf betere algemene afbeeldingen moeten zijn met meer detail, minder artefacten en een hogere contrastverhouding. Sony zegt dat zijn 4K- en 8K UHD-modellen ook duidelijk verbeterde opschaling van inhoud met een lagere resolutie zullen leveren.

Sony-audio

Sony heeft al ‘s werelds best klinkende tv’s en het bedrijf zegt dat zijn 2021-modellen nog beter zullen zijn. Herontworpen vlakke drivers die direct het beeldscherm en de rand laten trillen, zouden meer uitstraling produceren, en dankzij meer van hen en verfijnde plaatsing zullen ze zelfs met succes 5.1.2-surroundgeluid reproduceren. Als je nog nooit een high-end Sony-tv hebt gehoord, vooral een OLED, luister dan de volgende keer dat je in een winkel bent – ze klinken beter dan veel soundbars.

x95j 65 2

Naast verbeterde beeldverwerking en audio, zal Google TV zijn weg vinden naar Sony’s XR-serie, en zoals je misschien hebt gemerkt, verliezen de bijnamen een cijfer. Wat ooit een model 950 was, zal een model 95 zijn, enzovoort. Sony heeft een brief overgeslagen en gaat direct van H naar J. We weten niet zeker waarom, hoewel het waarschijnlijk een visueel iets is. “I” kan in sommige lettertypen worden verward met 1.

De nieuwe XR LED-modellen variëren van de 8K Z9J tot de X90J (de X92J op 100 inch genoemd) aan de lage kant. De nieuwe OLED’s zijn de A80J en A90J. Zoals gebruikelijk worden hogere cijfers gebruikt voor duurdere modellen.

0 Shares:
You May Also Like