Tv streamen op vakantie: wat snoersnijders moeten weten

Apple TV - remote control

In theorie zou het doorknippen van het kabelsnoer je veel meer vrijheid moeten geven om onderweg tv te kijken. Omdat je niet meer aan een kabelbox gebonden bent, zou je overal live tv moeten kunnen streamen.

Maar met streaming tv-bundels zoals Sling TV, YouTube TV en Hulu + Live TV is dat niet altijd het geval. Afhankelijk van waar je bent, wat je wilt kijken en welke streamingbundel je gebruikt, kunnen kijkbeperkingen van toepassing zijn. Nu de zomer nadert, is dit wat u moet weten over hoe elke streaming-tv-bundel werkt wanneer u op vakantie bent:

Sling TV

Apparaatbeperkingen: Met Sling TV kun je overal in de VS streamen op elk apparaat, met dezelfde gelijktijdige streamlimieten die thuis gelden. (Dat is één stream tegelijk voor Sling Orange-abonnementen, drie gelijktijdige streams voor Sling Blue-abonnementen en maximaal vier streams voor Sling Orange + Blue-abonnementen.)

Lokale uitzendingen: Sling biedt alleen live lokale zenders in een handvol markten, maar als je in een van die markten woont en naar een andere reist, ontvang je lokale uitzendingen vanaf die locatie.

AT&T TV

Apparaatbeperkingen: AT&T TV staat drie gelijktijdige streams van buiten het huis toe.

Lokale zenders en regionale sporten: Deze zijn vergrendeld op uw thuislocatie – op basis van het IP-adres van uw netwerk – ongeacht waar u zich bevindt. U kunt uw thuislocatie maximaal vier keer per jaar wijzigen via de AT&T TV-app onder Instellingen > Voorkeuren > Locatie-instellingen.

YouTube TV

Apparaatbeperkingen: YouTube TV staat drie streams tegelijk toe op elk apparaat, overal in de VS. Je moet één keer per drie maanden thuis inloggen om toegang te behouden, of één keer per 30 dagen voor MLB-spellen.

Lokale uitzendingen: Als YouTube TV beschikbaar is in de plaats die je bezoekt, ontvang je lokale uitzendingen. (Je kunt nog steeds andere kanalen buitenshuis bekijken, zelfs als YouTube TV nog niet op die markt is gelanceerd.)

Regionale sporten: De games van je thuisteam moeten beschikbaar zijn tijdens het reizen, hoewel YouTube zegt dat dit afhankelijk kan zijn van contentrechten.

Hulu + Live TV

Apparaatbeperkingen: Tijdens het reizen staat Hulu twee streams tegelijk toe (of drie met een upgrade van $ 15 per maand), maar op U kunt Hulu’s live-service niet van buiten uw huis bekijken op een tv-apparaat zoals Roku of Amazon Fire TV.

Lokale uitzendingen: Als de plaats die u bezoekt lokale uitzendingen aanbiedt, kunt u deze bekijken.

Regionale sporten: De dekking van uw lokale team moet overal in de VS beschikbaar zijn.

FuboTV

Apparaatbeperkingen: Het basisplan van FuboTV staat twee gelijktijdige streams van overal in de VS toe, maar als iemand anders thuis op tv kijkt, kun je niet op een smart-tv kijken of tv-streamen vanaf een andere locatie.

Fubo’s Unlimited Streams en Family Share + Unlimited Streams-upgrades geven je extra out-the-home streams – twee voor de eerste, drie voor de laatste – maar de beperkingen op tv-kijken zijn van toepassing, ongeacht welk abonnement je kiest.

Lokale uitzendingen: Als de plaats die u bezoekt lokale uitzendingen aanbiedt, kunt u deze bekijken.

Regionale sporten: De dekking van uw lokale team moet overal in de VS beschikbaar zijn.

Philo

Apparaatbeperkingen: Philo staat drie streams tegelijk toe op elk apparaat van overal in de VS.

Lokale en regionale sportzenders: Niet van toepassing, omdat Philo die niet aanbiedt.

Mogelijke oplossingen

Als u onderweg tegen beperkingen aan het kijken aanloopt, kunt u proberen een aantal TV Everywhere-apps te downloaden van de netwerken die u probeert te bekijken. Deze bieden niet altijd live feeds, maar ze zullen u waarschijnlijk in staat stellen de apparaatbeperkingen van uw tv-bundel te overschrijden.

Kijk hieronder voor de TV Overal apps die je bij elke streamingbundel kunt gebruiken. (Houd er rekening mee dat je alleen kunt inloggen op de app als je dat kanaal ontvangt als onderdeel van je service):

Je kunt ook een antenne en wat extra hardware gebruiken om onderweg naar lokale uitzendingen te kijken. De goedkoopste manier om dit te doen is met AirTV, een box van $ 120 die over-the-air-kanalen streamt naar de Sling TV-app op Roku-, Fire TV-, iOS- en Android-apparaten. Dit werkt zowel binnenshuis op maximaal twee apparaten tegelijk, als buitenshuis op één apparaat tegelijk. Je kunt ook een complete draadloze DVR opzetten met Tablo, Plex of Emby, die allemaal out-of-home streaming ondersteunen, hoewel dit waarschijnlijk overdreven is als je tv-bundel al lokale uitzendkanalen biedt.

En als al het andere faalt, ontspan dan gewoon met een on-demand streamingservice zoals Netflix, Amazon Prime of HBO Now, die allemaal vrij zijn van de labyrintische beperkingen van streamingbundels.

0 Shares:
You May Also Like