Tv-antennemarketing wordt steeds slordiger

Dubious TV antenna claims

Wist je dat je met de juiste over-the-air antenne kunt kijken free tv-stations uitzenden vanaf de overkant van de Atlantische Oceaan?

Het is waar, tenminste als je de marketing gelooft van antennemakers op sites als Walmart en eBay, die prominent reclame maken voor binnenantennes die zogenaamd uitzendingen van duizenden kilometers afstand opvangen. De situatie is niet veel beter op Amazon, waar gewetenloze verkopers “langeafstands”-binnenantennes met een bereik van honderden kilometers verhandelen.

Antenne-experts zeggen dat in werkelijkheid zelfs de beste richtantennes voor buiten waarschijnlijk geen signalen van meer dan 70 mijl afstand zullen opvangen. Maar geef niet alleen de slordige antenneverkopers de schuld van hun opgeblazen claims. Misleidende antennemarketing is een systemisch probleem dat mogelijk wordt gemaakt door de huidige uitgestrekte online marktplaatsen, waar strikt toezicht bijna onmogelijk is.

Ik weet dit omdat ik in 2019 over dit exacte probleem heb geschreven en sindsdien is er weinig veranderd. Als er iets is, wordt het probleem alleen maar erger.

Bewijs van slordige tv-antennemarketing

Een paar jaar geleden waren de ergste overtreders op Amazon reclame voor hun binnenantennes van ongeveer 100 mijl, wat nog steeds veel verder is dan wat gebruikers zouden verwachten. Die beweringen lijken bijna eerlijk in vergelijking met wat antenneverkopers nu adverteren.

Als u bijvoorbeeld op Amazon zoekt naar ‘OTA-antenne’, wordt een gesponsord resultaat weergegeven met een geadverteerd bereik van ‘380+ Miles’.

380+ Mile-antenne op Amazon-zoekpagina

Jared Newman / Gieterij

Op de productpagina van die antenne vindt u ook een hele reeks gerelateerde vermeldingen die ontvangst beloven vanaf meer dan 400 mijl afstand.

Amazon-gerelateerde producten met antennes met een bereik van meer dan 400 mijl

Jared Newman / Gieterij

Op andere sites zijn antenneverkopers nog verder gegaan.

Op eBay is het topzoekresultaat voor ‘antenne’ een gesponsorde vermelding voor een indoor flatpanel-model dat adverteert met een bereik van 3.600 mijl, ongeveer gelijk aan de vliegafstand van New York naar Madrid. Deze antenne is volgens de openbare gegevens van eBay meer dan 3.000 keer verkocht.

eBay-zoekresultaat met antenne van 3600 mijl

Jared Newman / Gieterij

Ondertussen adverteert eBay’s derde niet-gesponsorde resultaat met een bereik van 5.600 mijl, en dezelfde verkoper heeft ook meer dan een dozijn copycat-aanbiedingen.

De topzoekresultaten van Walmart voor “antenne” zijn niet zo overdreven, met het topgesponsorde resultaat dat een bereik van 130 mijl belooft, hoewel het ook een andere slordige marketingzonde begaat: de promotiefoto suggereert dat ESPN over-the-air beschikbaar is . Het is niet.

Walmart-antenne die ESPN als kanaal adverteert

Jared Newman / Gieterij

Een andere lijst verderop op de pagina toont een antenne van 960 mijl met kabelzenders ESPN, CNN en Fox Business in zijn promotiekunst. Als je maar hard genoeg zoekt, vind je ook antennes van 5.600 mijl.

Voor alle duidelijkheid, ik ben niet zomaar voorbeelden aan het plukken. Deze antennes verschijnen prominent in de zoekresultaten, en in sommige gevallen zijn het betaalde vermeldingen die bovenaan worden gefactureerd. Zoek naar een antenne op deze sites en je zult wild opgeblazen bereikclaims tegenkomen.

Richard Schneider, de president en oprichter van Antennas Direct, zegt dat zelfs de beste buitenantennes een bereik van 70 mijl niet overschrijden, en binnenantennes bereiken onder perfecte omstandigheden een top van 60 mijl. Een antenne op de eerste verdieping zonder obstakels, zegt hij, zou op zijn best een bereik van 30 mijl bereiken. Hij adverteert niet met ontvangst buiten dat bereik, en is verbitterd over het verlies van zaken aan bedrijven die dat wel doen.

“We zijn in het nadeel omdat we niet kunnen liegen”, zegt hij.

Reacties van online verkopers op dubieuze antennemarketing – of het gebrek daaraan

Amazon heeft nog geen commentaar gegeven op de laatste ronde van slordige antennemarketing. De laatste keer reageerde het bedrijf door enkele (maar niet alle) aanstootgevende vermeldingen te verwijderen.

Een vertegenwoordiger van eBay vroeg om productlinks om te zien of deze het beleid van het bedrijf zouden schenden, maar heeft verder geen commentaar gegeven. Walmart heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar. We zullen dit verhaal bijwerken als deze bedrijven reageren.

Walmart-antenne met een bereik van 5600 mijl

Jared Newman / Gieterij

Zelfs als deze bedrijven enkele van de betreffende vermeldingen verwijderen, is het niet duidelijk hoe ze ervoor kunnen zorgen dat soortgelijke vermeldingen niet terugkomen. Amazon, eBay en Walmart exploiteren allemaal enorme marktplaatsen vol onafhankelijke verkopers, en antennes zijn nauwelijks een vlekje op hun radars.

Overheidsregelgevers lijken het probleem evenmin op te lossen. Vorig jaar schikte de Federal Trade Commission wel een zaak met een in New York gevestigd bedrijf wegens misleidende marketing, maar die zaak ging over claims die niet direct verband hielden met het bereik van kilometers. (De verkoper zou bijvoorbeeld verkeerd hebben voorgesteld welke kanalen snoersnijders in de lucht zouden kunnen krijgen en de productrecensies van andere bedrijven als zijn eigen productrecensies doorgaven.)

Jared Newman / Gieterij

Schneider is van mening dat de FTC terughoudend is geweest met het vervolgen van antennefabrikanten op basis van beweringen over opgeblazen bereik, omdat het exacte bereik van een antenne moeilijk te meten is. Het bureau zal verkopers eerder vervolgen voor kortzichtige overtredingen, zoals impliceren dat u ESPN en andere niet-uitgezonden kabelkanalen met een antenne kunt bekijken.

(Ondanks zijn rol bij het afdwingen van wetten op het gebied van waarheid in advertenties, zei het Office of Public Affairs van de FTC dat mijn onderzoek beter zou worden gericht aan de Federal Communications Commission, die niet reageerde op een verzoek om commentaar.)

Schneider merkt ook op dat veel gewetenloze antenneverkopers niet in de Verenigde Staten zijn gevestigd, wat de handhaving door de FTC nog moeilijker zou maken. Toch stelt hij een lijst samen van overtreders die hij van plan is om in het agentschap te veranderen, en hij hoopt dat op zijn minst enige handhaving de verkopers eerlijk zal houden.

“Als het werkt, denk ik dat het is alsof je Al Capone krijgt voor belastingontduiking”, zegt hij.

Wat u kunt doen aan valse antenneclaims

Als je op zoek bent naar de beste over-the-air antenne, is mijn advies om in de eerste plaats te voorkomen dat je vastloopt op kilometerclaims. Sluit in plaats daarvan uw adres aan op AntennaWeb.org, waar u een algemene gids krijgt voor de grootte en het type antenne dat u nodig heeft.

Zoals ik de vorige keer schreef, kunt u ook leveranciers belonen die hun assortimentsclaims niet opblazen. Antennas Direct, Channel Master, Winegard en Antop zijn allemaal gerenommeerde merken die overdreven veelbelovend vermijden.

Antennes Direct Infographic toont geen zichtlijn voor 100-mijl antennes

Antennes direct

Maar zelfs onder die merken moet u begrijpen dat hun geschatte mijlbereik het absoluut beste scenario vertegenwoordigt. (Ze worden tenslotte gedwongen om te concurreren met bedrijven die geen probleem hebben met het maken van bizarre claims.) Neem geen geadverteerde ontvangstmogelijkheden voor de nominale waarde.

Je kunt ook winkelen in winkels die geen claims over antennebereik toestaan, waaronder Best Buy-, Target- en fysieke Walmart-winkels. Solid Signal is ook een gerenommeerde online leverancier die beweringen over het bereik in zijn productvermeldingen bagatelliseert.

En als u meer dan 70 mijl van uw dichtstbijzijnde zenders woont, moet u andere manieren overwegen om tv-inhoud op het lokale netwerk te bekijken. Je zult geen draadloos signaal oppikken, wat een willekeurige Amazon- of eBay-verkoper ook te zeggen heeft.

0 Shares:
You May Also Like