Turbolock TL88 Bluetooth-vingerafdrukslot review: Basic Bluetooth

turbolock tl88 black 04

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Gestroomlijnd hardware-ontwerp Solide prestaties van de vingerafdruklezerBetaalbaar

nadelen

Bouten kunnen gemakkelijk worden verwijderd tijdens de installatie Plaatsing van de batterij zorgt voor moeilijke toegang Beperkte configureerbaarheid

Ons oordeel

Dit slot in vergrendelingsstijl bevat een hoogwaardige vingerafdruklezer, maar het is kort op tweakbaarheid.

Het nieuwste slimme slot van Turbolock heeft geen wifi en gebruikt alleen Bluetooth voor zijn draadloze connectiviteit. Voor Turbolock is dat geen fout, het is een functie: omdat dit een zogenaamd “Non-Wi-Fi-enabled (NWE)” slim slot is, kan het volgens het bedrijf niet via internet worden gehackt. (Er is ook geen fysiek sleutelgat, dus het slot kan ook niet worden geopend.)

In tegenstelling tot de meeste slimme sloten op de markt, is de TL88 geen nachtschoot, maar eerder een hefboomslot met een standaard vergrendeling. Alle smarts zijn ingebouwd in elektronica die rechtstreeks in de handgrepen is vastgelopen.

Hoewel het het ontwerp stroomlijnt, zorgt het wel voor een licht uitdagende fysieke installatie. De TL88 bestaat uit slechts drie hoofdonderdelen (binnenhendel, buitenhendel en interne grendel), zonder platen of rozetten om mee te kampen, en de hele zaak wordt bij elkaar gehouden met slechts twee bouten (plus de twee schroeven die nodig zijn om de grendel te verbinden met de deur).

turbolock tl88 zwart 01

Het maken van deze verbinding is echter een beetje lastig, mede omdat een van de bouten achter de deurkruk is geplaatst. Je kunt de hendel naar beneden trekken om toegang te krijgen tot deze bout, maar dit legt veel druk op het mechanisme en maakt de bouten, die al moeilijk te draaien zijn, nog resistenter. Nadat ik uiteindelijk alles had aangesloten, werden de boutkoppen (die niet in de eindmontage zijn afgedekt) gedeeltelijk gestript en verre van esthetisch aantrekkelijk.

Vier AAA-batterijen (niet meegeleverd) voeden het systeem, waarvan Turbolock zegt dat het tot 12 maanden meegaat. Helaas is een andere uitdaging dat de batterijen onhandig zijn opgeborgen in de binnenste handgreep, onder een deksel aan de achterkant van het handvat dat is vastgezet met twee minuscule schroeven, waarvan ik er één onmiddellijk verloor toen ik het deksel voor de eerste keer verwijderde. De batterijen op hun plaats krijgen zonder eruit te vallen terwijl het handvat aan de deur is bevestigd, is ongelooflijk moeilijk, dus neem je geduld mee. (Er is een micro-USB-poort ingebouwd in de buitenhandgreep als u noodstroom nodig hebt als de batterijen leeg raken.)

turbolock-app

Zodra de hardware op zijn plaats is, is het tijd om de Turbolock-app te installeren en het slot in te stellen. Dit is het gemakkelijkere deel van het proces, maar houd er rekening mee dat de handleiding die ik heb ontvangen niet klopt met de app, waarschijnlijk omdat deze voor een oudere versie is geschreven. Omdat het een slot met alleen Bluetooth is, is de registratie eenvoudig: de app vond mijn testslot onmiddellijk en alles was binnen enkele seconden klaar voor gebruik, hoewel het slot een fabrieksreset nodig had voordat het opdrachten zou accepteren. Dit gaat in ieder geval snel en eenvoudig binnen de app.

U hebt slechts twee opties om toegang te krijgen via een deur met Turbolock: gebruik de app of gebruik uw vingerafdruk. Voor de eerste ben je slechts een snelle tik verwijderd van toegang, en toegang (permanent of tijdelijk) kan worden gedeeld met andere gebruikers door voor hen een gebruikersaccount aan te maken dat aan hun telefoonnummer is gekoppeld. Ik ben blij te kunnen melden dat de vingerafdrukscanner van Turbolock ook een technologie van de bovenste plank is, hoewel deze in totaal slechts de opslag van 20 vingerafdrukken ondersteunt.

Vingerafdrukken kunnen snel en naadloos in de app worden geregistreerd, met slechts drie voorbeeldscans van een vingertop. Vreemd genoeg zijn alle vingerafdrukken in de tijd beperkt, maar er is geen beperking op hoe ver die beperking kan zijn: het systeem ondersteunt vervaldatums tot 2098, wat voldoende tijd lijkt. Ik had een slagingspercentage van ongeveer 85 procent om Turbolock mijn vingerafdrukken te laten herkennen, en slechts zelden waren er meer dan twee pogingen nodig om mijn cijfers te scannen.

turbolock tl88 zwart 05

Door de deur met succes te ontgrendelen via app of vingerafdruk kan de grendel eenmalig worden gedraaid. Zodra de hendel wordt gedraaid en losgelaten, wordt de deur binnen een seconde of twee onmiddellijk weer vergrendeld. Er is geen manier om dit gedrag te veranderen, en Turbolock-gebruikers zullen moeten wennen aan het idee dat dit een deur is die in wezen altijd op slot is, tenzij je het slot handmatig in een tijdelijke “doorgangsmodus” zet via de app. Anders is er geen manier om de instellingen van Turbolock te wijzigen, zoals of het lampje op de vingerafdrukscanner moet worden uitgeschakeld of de hoorbare pieptonen moeten worden uitgeschakeld. De enige opties in het instellingenmenu zijn om het slot te hernoemen, de firmware te upgraden of de fabrieksinstellingen te herstellen.

Verkrijgbaar in uw keuze van geborsteld nikkel of matzwart, beide voor slechts $ 90, de Turbolock TL88 is een beslist betaalbare optie voor een apparaat met een vingerafdrukscanner. Als je het ontbreken van wifi (of een nachtslot) niet erg vindt, en de beperkte configureerbaarheidsopties je niet storen, is het een beslist redelijke optie om op je lijst met overwegingen te zetten.

0 Shares:
You May Also Like