Tronsmart Trip Bluetooth-luidsprekerreview: waar is de bas?

Tronsmart Trip

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

IPX7 weersbestendigheidTWS voor koppelen in stereoGemakkelijk mee te nemenLeuk uiterlijk

Prijs bij beoordeling

$ 29

Beste prijzen vandaag: Tronsmart Trip Bluetooth-luidspreker

Amazone

$ 29,99

Free

Tronsmart levert over het algemeen mooi klinkende Bluetooth-luidsprekers tegen zeer betaalbare prijzen. De Tronsmart Trip van $ 29 die hier wordt beoordeeld, voldoet zeker aan de laatste criteria, maar schiet tekort in de eerste.

Het is een mooie luidspreker – als je het extra grote logo niet erg vindt – en hij zal een dag rond het zwembad overleven. En een paar ervan kan werken als een draadloos stereopaar, dankzij ondersteuning voor Qualcomm’s TrueWireless Stereo (TWS)-technologie. Maar het ontbreken van een echte dreun zal zelfs de minst kritische luisteraar teleurstellen.

Tronsmart Trip-ontwerp en functieset

De Tronsmart Trip is in feite een rechthoek die aan de boven- en onderkant iets naar buiten buigt met een ritme van ongeveer een achtste van een inch. De ronding is nauwelijks waarneembaar, maar geeft het apparaat een uniek karakter. Met afmetingen van 6,7 x 3,2 x 1,9 inch (BxHxD) is het een luidspreker die comfortabel in je rugzak past. En aangezien het minder dan 12 ons weegt, zal het een onbeduidende last zijn om mee te nemen. Een IP X7-classificatie geeft aan dat het bestand is tegen onderdompeling in maximaal 3,3 voet water gedurende 30 minuten, maar de fabrikant maakt geen aanspraak op bescherming tegen deeltjes. Het kan dus een betere zwembadgenoot zijn dan een strandmaatje. (De volgende link vertelt u alles wat u moet weten over IP-codes.)

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste Bluetooth-luidsprekers, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Verhoogde knoppen aan de bovenrand van de Trip control power, Bluetooth/TWS-koppeling, volume verlagen, afspelen/pauzeren en volume verhogen. De luidspreker staat op twee rubberen antislipvoetjes aan de onderkant.

Een geborgde stekker aan de rechterbovenkant verbergt een statuslampje, USB-C-oplaadpoort, een 3,5 mm aux-ingang. U vindt een ongewoon dik en stevig koord aan de linkerkant. De hele deal is bedekt met gekleurde twill-stof met verhoogde letters in een complementaire tint voor het Tronsmart-logo en de knopen.

Tronsmart mag trots zijn op zijn kleurthema’s, want het bedrijf stuurde één Trip in elk van de vier beschikbare kleuren: roodachtig/roze, donkerblauw/lichtblauw, grijs/aqua en houtskoolzwart/grijs. Ik vind ze allemaal leuk, een pluim voor de kleurenkiezer.

U vindt een USB-A-naar-USB-C-oplaadkabel en een 3,5- tot 3,5 mm-hulpkabel in de doos, maar u moet uw eigen AC-adapter leveren (ik weet zeker dat u er genoeg hebt).

De Tronsmart Trip zal bassheads tekort doen

Ik heb geen mysterie achtergelaten over de grootste zwakte van de Trip. De fabrikant claimt “indringende bas” van zijn SoundPulse-technologie, maar het is alleen bas volgens de meest losse definities. Terwijl ik de Trip tegen mijn romp hield, voelde ik alleen de kleinste hint van de vibratie die je zou krijgen met een echt bas-y-luidspreker; dat wil zeggen, er was weinig sonische penetratie.

Er is net genoeg signaal op 100 Hz zodat je weet dat er een kickdrum en bas speelt, maar het is meer een hint dan een definitieve uitspraak. Wat de meeste mensen beschouwen als bas en dreun live onder de 100 Hz en dat is gewoon niet de kracht van de Trip. Het kwam bij me op dat mijn testeenheid misschien atypisch was; maar zoals ik al zei, Tronsmart stuurde alle vier de kleuren en ze hadden allemaal dezelfde sonische kenmerken.

Tronsmart-reiskoord

Jon L. Jacobi

Ik zal zeggen dat twee Trips die zijn gekoppeld in de TWS-modus veel beter klinken. Aan de andere kant doen de meeste sprekers dat ook. Er is weinig tot geen scheiding tussen links en rechts in een enkele unit, en het stereo-effect dat in de jaren zestig opkwam, is er een waarvan zowat iedereen het erover eens is dat het de luisterervaring verbetert.

Ook aan de positieve kant: de luidsprekerproducten maken hoge frequenties en duidelijk gedefinieerde middentonen helder, en de versterker van 10 watt levert behoorlijk wat volume. Luisteren naar de Trip is nauwelijks een onaangename ervaring, het is gewoon een enigszins teleurstellende ervaring.

De Tronsmart Trip is goedkoop en mooi, maar dat is niet genoeg

Ik vind het niet leuk om een ​​betaalbaar, weerbestendig, goed uitziend product te kloppen dat de meeste Bluetooth-luidsprekerboxen aanvinkt. Maar het ontbreken van echte bas is merkbaar en vervelend, vooral gezien de beweringen van het bedrijf over het product. Ondanks zijn verder goede staat van dienst, miste Tronsmart het sonische merkteken op deze.

0 Shares:
You May Also Like