Tronsmart Studio review: deze Bluetooth-luidspreker overtreft de verwachtingen

tronsmart studio 6

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer goed geluid voor de prijs Stevig gebouwd met een compact design App met EQ-presets (mooi 3D) microSD-kaartslot voor direct afspelen

nadelen

Niet helemaal audiofiele kwaliteitGeen middelen voor het maken van aangepaste EQ-instellingenLogo doet afbreuk aan industrieel ontwerp

Ons oordeel

Deze verrassend luide en sonore desktop Bluetooth-speaker is stevig gebouwd, compact en heeft alle standaardfuncties die je nodig hebt. Er is zelfs een SD-kaartsleuf voor direct afspelen en een app met tal van EQ-presets, waaronder een verrassend effectieve 3D-modus.

Als u op zoek bent naar een kleine, goed klinkende luidspreker voor op uw bureau of nachtkastje, kunt u veel slechter doen dan de Tronsmart Studio. Dit Bluetooth-model levert verrassend veel dreun, en het faux 3D-geluid is veel beter dan je zou verwachten van een luidspreker van $ 70.

Ontwerp en functies

Voor een eenheid die slechts 8,13 x 2,28 x 2,76 inch (BxHxD) meet, inclusief een grote rubberen basis, is de Tronsmart Studio verrassend fors met ongeveer twee pond. Dat getuigt meestal van kwaliteitsconstructie, en daar hou ik van.

Ik hou ook van de ronde, schuine rechthoekige styling. De Studio leent schijnbaar stijlelementen uit een ander decennium – op een prettige manier. Het grote Tronsmart-label is begrijpelijk, als het maar een beetje groot is en – om eerlijk te zijn – ongelukkig. Kom met een hip logo, jongens.

De Studio beschikt over twee kleine (ongeveer 2-inch) full-range speakers en veel porten. Als je door de grill aan de voorkant kijkt, kun je door de poorten kijken die door de diepte van de luidspreker reizen. Er komt in totaal 30 watt uit het apparaat, dus ik reken op 15 watt per luidspreker, wat nogal wat is voor een Bluetooth-luidspreker die zo klein is. Er zijn twee 2600 mAh-batterijen aan boord voor een geclaimde looptijd van 15 uur.

tronsmart studio 3

De Bluetooth is 5.0, er is een 3,5 mm aux-audio-ingang, een USB-C-poort om op te laden, en krijg dit: een echte microSD-kaartsleuf voor direct afspelen. Ik heb deze slots alleen gezien op audio-units die bedoeld zijn voor gebruik in combinatie met autoradio’s, en het is een handige manier om je eigen bibliotheek te creëren zonder je telefoon of computer erbij te betrekken.

De bedieningselementen bevinden zich in het midden bovenop de luidspreker en bestaan ​​uit volume min/vorige nummer, afspelen/pauzeren, volume plus/volgende nummer, aan/uit, Bluetooth-koppeling, uitzending (uitzending met meerdere luidsprekers) en de SoundPulse (verdiepen/ EQ) effect. Tronsmart beweert te koppelen met maximaal 100 extra luidsprekers, maar er is geen stereokoppeling van slechts twee.

Er is ook een app (hieronder weergegeven) waarmee je verschillende EQ-presets kunt toepassen.

tronsmart-app 1

Helaas kon ik geen aangepaste EQ vinden, hoewel er een preset is die geschikt is voor zowat elke smaak en elk genre. Vooral de 3D-instelling maakte indruk op me, en ik bleef er grotendeels bij voor mijn luistersessies toen ik het eenmaal probeerde.

Geluid

Helaas heeft Tronsmart me geen tweede Studio gestuurd om de uitzendfunctie te testen. Van wat ik heb gelezen, herhaalt elke extra luidspreker gewoon het originele stereosignaal; dat wil zeggen, er is geen splitsing van een stereosignaal tussen twee luidsprekers voor een L/R-effect. Tronsmart noemt extra luidsprekers “vice”-luidsprekers. Vice-president, denk ik. Ik hoop.

tronsmart studiokabel2

Dat gezegd hebbende, was ik verrast door de diepte van het geluid van de Studio. Toen ik de 3D EQ-preset koos, zoals gezegd, spitsten mijn oren zich. Ik was niet voorbereid op hoe ruimtelijk het effect zou zijn en hoe het de artefacten vermijdt die deze technologie soms plaagt. Tot deze modus was ik lauw over het algehele geluid. Niet geweldig, maar niet slecht; en er was geen gebruikers-EQ-instelling die ik naar smaak kon aanpassen. Nadat ik de 3D-modus had gebruikt, merkte ik dat ik de Studio veel langer dan de testperiode gebruikte. Ik gebruik het nog steeds. De looptijd was voor mij ongeveer 8 uur afspelen en anderhalve week downtime met een resterende batterijduur van 30 procent.

Hoewel de Studio misschien niet de best klinkende luidspreker is die ik heb gehoord, is hij erg goed voor de prijs, en hij pompt veel meer low-end en volume uit dan men voor deze prijs mag verwachten.

Gevolgtrekking

De Tronsmart Studio is mijn nieuwe favoriet in de categorie kleine desktops. Grotendeels vanwege het prachtige 3D-effect, hoewel de bas en het volume ook factoren zijn. Voor $ 70 is het een koopje.

0 Shares:
You May Also Like