Tronsmart Splash 1 Bluetooth Speaker review: goede audio voor onderweg

tronsmart splash 1 bluetooth speaker

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

IPX7 waterbestendigGoed geluid voor het formaatExtreem betaalbaar

nadelen

Zwakke basweergave Zo-zo geluid in het grote geheel

Ons oordeel

Deze kleine, waterdichte, persoonlijke Bluetooth-luidspreker is misschien niet de beste in zijn soort in sonische termen, maar hij is dichtbij en de helft van de prijs van de merknaamconcurrentie.

Het is geen verrassende onthulling dat een draagbare, IPX7-geclassificeerde Bluetooth-luidspreker genaamd Splash 1 bedoeld is om naar het strand te gaan, een duik in het zwembad te nemen en door de ruige en wollige buitenlucht te trekken. De naam klinkt ook goed, maar wat een beetje verrassend is aan deze waterbestendige luidspreker is de prijs: een belachelijk lage $ 30.

Ontwerp en functies

De Splash 1 is een cirkelvormige puck met een diameter van ongeveer 4,25 inch en een dikte van ongeveer 5 inch. Het drijft en heeft een ingesloten verstelbaar koord dat mijn hoofd maar net kon vasthouden. Aan de andere kant, de luidspreker is ontworpen om aan de arm van een strandstoel, je rugzak, een douchekop of iets dergelijks te hangen in plaats van om je nek, dus geen probleem.

tronsmart splash1 a

Het bovenste gedeelte van het apparaat is de luidsprekergrill, die ook de thuisbasis is van de knoppen voor afspelen/pauzeren en volume omhoog/omlaag. De onderste helft biedt twee meerkleurige spleet-LED’s voor decoratie (ze veranderen ongeveer in de maat van de muziek van kleur), vier kleine LED’s voor de batterijduur, dempen en aan / uit / Bluetooth-paarknoppen, evenals een geborgde stekker die de USB verbergt -C oplaadpoort en de 3,5 mm extra audio-ingang.

Het eerste cijfer na “IP” (Ingress Protection-classificatie) staat voor stofbestendigheid, terwijl het tweede het niveau van waterbestendigheid aangeeft. De “X” in IPX7 betekent dat het apparaat niet is getest of beoordeeld op het binnendringen van deeltjes, en de “7” staat voor maximale weerstand tegen vloeistof, dat wil zeggen dat de luidspreker zal functioneren nadat hij gedurende maximaal 30 minuten in drie voet water is ondergedompeld .

Waarom de “X”? Terwijl water verdampt, blijft kalkachtig spul (zoals iedereen die met fijne deeltjes te maken heeft gehad je zal vertellen) aanhouden als een nachtmerrie. Met andere woorden, gebruik de Splash 1 niet in een talkfabriek en verwacht dat hij voor altijd zal spelen zonder verwijdering van de grill en een grondige reiniging.

Prestatie

Voor een kleine monofone luidspreker klinkt de Splash 1 verdomd goed – concurrerend met luidsprekers die twee keer zoveel kosten. Dat gezegd hebbende, klein en monofoon zorgen niet voor audiofiel geluid, ongeacht de kosten (natuurkunde, mijn vrienden). Voorbehoud terzijde, de prestaties van de Splash 1 zijn meer dan voldoende, vooral op het strand, naast het zwembad of rond de camper.

tronsmart splash1 d

Het belangrijkste nadeel van de Splash 1 (en zijn broeders) is het ontbreken van dreun. Je kunt de basinstrumenten en de kickdrum onderscheiden, maar je zult ze niet voelen, omdat alles onder ongeveer 100 Hz drastisch wordt weggerold. De enige luidspreker in deze categorie waarvan ik weet dat die zelfs maar in de buurt komt van een dreun, is Sony’s SRS-XB13, maar dat is twee keer zo duur en nog steeds niet echt bevredigend in het lage segment.

De midden- en hoge frequenties van de Splash 1 zijn mooi gekozen, hoewel monofone luidsprekers de dingen altijd een beetje modderig maken (afhankelijk van het materiaal natuurlijk). Over het algemeen is de Splash 1 gemakkelijk in de oren, maar niets om over naar huis te schrijven. Zoals de concurrentie.

Tronsmart claimt 24 uur gebruiksduur van een 2200mAh-batterij, en ik was ergens in de buurt van 10 uur met de indicatielampjes nog steeds een halve lading. Kilometerstand zal variëren met het volume (ik luisterde nogal stil terwijl ik werkte).

Gevolgtrekking

De Tronsmart Splash 1 is een goed klinkende persoonlijke draagbare luidspreker, gezien de beperkingen van het ras. Ik zou Sony en Bose misschien eerder beoordelen, maar alleen, en zoals gezegd, vergelijkbare producten van die bedrijven kosten twee keer zoveel of meer. Als je op zoek bent naar een kleine persoonlijke luidspreker die het leven buitenshuis zal overleven, is de Splash 1 een zeer goede deal.

(Merk op dat ik er nog steeds voorstander van ben dat Tronsmart met een sexyer logo komt.)

0 Shares:
You May Also Like