Tronsmart Element T6 Plus Bluetooth-luidsprekerreview: luid, dreunend, gemakkelijk te gebruiken

Tronsmart Element T6 Plus

$ 69,99

Over het algemeen waren we onder de indruk van het geluid van de audioproducten van Tronsmart – de Element T6 Plus van $ 70 die hier is beoordeeld, verandert daar niets aan. Het verhoogt zelfs het spel van het bedrijf als het gaat om volume en dreun.

Op het gebied van industrieel ontwerp daarentegen; Nou, laten we zeggen dat Apple geen moment heeft geslapen.

Dat maakte het een echte traktatie om de Element T6 Plus uit de doos te halen – het uiterlijk is over het algemeen vergelijkbaar met de duurdere JBL’s en Bose’s van de wereld. Het bedrijf heeft nog steeds een opvallend logo nodig, maar verder is de esthetiek geweldig.

Ontwerp en specificaties

De Element T6 Plus maakt gebruik van de cilindrische behuizing – deze heeft een diameter van 3,23 inch en een hoogte van 8 inch – die gebruikelijk is in het genre van middelgrote draagbare, weerbestendige luidsprekers. Het heeft een IPX6-classificatie voor waterbestendigheid, wat betekent dat het bestand is tegen een sterke waterstraal vanaf een redelijke afstand, maar de fabrikant doet geen beweringen over stofbestendigheid. (U kunt alles over IP-codes en hun betekenis lezen door op de voorgaande link te klikken.)

Er is de gebruikelijke reeks bedieningselementen in het midden, maar er is ook een grote multifunctionele draaiknop aan de rechterkant. Naast het volumeniveau kun je deze draaiknop ook gebruiken voor afspelen/pauzeren; oproepen van een aangesloten telefoon beantwoorden, beëindigen of weigeren; en om de stemassistent van je telefoon op te roepen. Het is een genot – u kunt in een oogwenk een marketingoproep neerslaan.

Helaas, dat maakt het een beetje teleurstellend om terug te gaan naar de gewatteerde, aan de zijkant gemonteerde knoppen voor het vorige/volgende nummer, True Wireless Stereo-modus (met een tweede luidspreker), EQ, ingangsselectie en vermogen.

Een andere opvallende eigenschap van de Element T6 Plus is de mogelijkheid om muziek af te spelen vanaf een microSD-kaart en USB-stick (naast de gebruikelijke 3,5 mm analoge en Bluetooth-verbindingen). Die poorten zijn verborgen onder een rubberen plug in het midden van de bedieningsstrip. Als iemand die de telefoon graag thuis of in de auto laat, is dat een erg leuke functie – je kunt niet het leven van het feest zijn als je constant nummers kiest.

Verkrijgbaar in zowel rood als zwart, de Element T6 Plus heeft twee drivers (het is stereo) en een grote passieve radiator (bas hoor je als richtingloos) aan de onderkant/linkerkant van de behuizing.

Tronsmart T6 Plus-specificaties

Geluid en batterijduur

Sonisch gezien zijn de opvallende aspecten van de Element T6 Plus het overvloedige volume en de bas die het eruit kan pompen – het is zeker dansbaar. Het algehele geluid is middelmatig in het grote geheel, maar best goed voor een weerbestendige draagbare Bluetooth-luidspreker.

Voor de prijs zou je geen klachten moeten hebben, en als je op het strand danst met een fles in je hand… Wat maakt het uit?

De looptijd van de dubbele 3300 mAh-batterijen varieert natuurlijk met het volume. Tronsmart claimt 15 uur bij gemiddeld volume en 20 uur bij ongeveer 70 procent volume. Misschien bedoelden ze eigenlijk 30 procent, of maximaal in plaats van gemiddeld. Ik kan je alleen maar vertellen dat ik ongeveer 6 uur bezig was met nog 65 procent batterij over en luisterde op een zeer bescheiden volume.

De Element T6 Plus ondersteunt True Wireless Stereo (TWS); dat wil zeggen, de mogelijkheid om er twee als rechter- en linkerluidsprekers te gebruiken. Ik ontving slechts een enkele Element T6 Plus, dus ik kon de prestaties op dat punt niet beoordelen. Over het algemeen klinkt TWS echter veel beter dan stereo op een enkele unit. Scheiding doet wonderen. Merk op dat TWS een Bluetooth-functie is, dus het werkt alleen als de audiobron Bluetooth is.

Goed geluid voor een mooie prijs

Al met al vond ik de Tronsmart Element T6 Plus ongeveer gelijk aan de duurdere concurrentie op het gebied van algemeen geluid, en hij is superieur in volume en basweergave.

En in tegenstelling tot veel van de producten van Tronsmart, verlies je niet te veel stijlpunten bij je vrienden. Alles wat je verliest, krijg je terug als de Element T6 Plus begint te bonzen.

Jon is een muzikant, voormalig x86/6800-programmeur en een lange tijd (eind jaren 70) computerliefhebber die in de baai van San Francisco woont.

0 Shares:
You May Also Like