Tronsmart Bang-luidsprekerreview: maximaal volume, minimale vervorming

Tronsmart Bang front view 2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Enorm volume voor zijn formaat Aantrekkelijk retro-design Echte stereo Handige bedienings-app voor iOS en Android

nadelen

Niet genoeg basGoed, maar geen geweldige batterijduur

Ons oordeel

Deze party-speaker voor buiten krijgt veel luid met zeer weinig vervorming.

Prijs bij beoordeling

$ 109,99

Beste prijzen vandaag

De Tronsmart Bang-partyluidspreker heeft veel kracht voor een luidspreker van zijn formaat en pompt 60 watt echte stereo uit een robuuste, waterdichte behuizing. De Bang wordt machtig luid zonder te vervormen, waardoor het een geweldige keuze is voor buitenfeesten.

Deze Bluetooth 5.0-luidspreker heeft wat gewicht en weegt bijna 7 lbs. en meet 14,2 x 7,2 x 5,9 inch (BxHxD). De IPX6 waterbestendigheidsclassificatie betekent dat het gemakkelijk opspattend water kan overleven, maar niet noodzakelijk een druppel in het zwembad. U kunt alles over IP-codes leren door op de voorgaande link te klikken.

Ontwerp

Tronsmart heeft een uitstekend logo dat eruitziet alsof het begin jaren tachtig is ontworpen voor een startup in Silicon Valley. Op de voorkant zit een badge met de naam en het logo in een zilveren afwerking. Deze zijn ook in de bovenkant van het handvat gestempeld. Voor degenen die oud genoeg zijn om zich de dagen vóór computerondersteund ontwerp te herinneren, herinnert het Tronsmart-logo u misschien aan de dagen dat bedrijven Letraset-overdrachtsletters naar hun eigen merk gebruikten.

Tronsmart Bang vooraanzicht

James Barber / IDG

De throwback-vibe strekt zich uit tot de luidspreker zelf, die een platte bodem en een gebogen handvat toevoegt aan een sigaarvormige luidsprekerbehuizing. De cilinder zelf is bedekt met een stoffen rooster dat in eerste instantie suggereert dat de Bang een 360-graden mono Bluetooth-luidspreker is. Dat is hier echter niet het geval, aangezien Tronsmart een echte stereoluidspreker heeft ontworpen en de helft van die stoffen bekleding is voor uiterlijk.

Het resultaat is een luidspreker die niet zou misstaan ​​naast vroege personal computers, kantoormachines, cassettespelers of boomboxen uit de jaren 80. Dat ontwerp zal niet voor iedereen werken, maar de retro-vibe van de Bang heeft een duidelijke charme voor mij.

echte stereo

De Tronsmart Bang heeft aan elk uiteinde twee tweeters, twee woofers en een passieve radiator. Hoewel al deze stuurprogramma’s in een relatief klein pakket zijn gepropt, biedt de Bang opmerkelijke stereoscheiding voor een draagbare luidspreker van dit formaat.

Tronsmart Bang geëxplodeerde illustratie

Tronsmart

Een luisteraar moet meestal investeren in een veel grotere luidspreker of twee Bluetooth-luidsprekers die in True Wireless Stereo-modus worden gekoppeld om alles behalve mono te krijgen. Het stereobeeld van de Bang is echt goed.

Ik heb de psychedelische easy-listening LP van Enoch Light & the Light Brigade uit 1969 gestreamd als stereotest. De LP werd opgenomen met overdreven stereoscheiding, zodat audiofielen konden pronken met hun hifi-uitrusting terwijl ze genoten van wat vervormde gitaren met hun instrumentale dinermuziek. Enoch’s versie van ‘Ob-La-Di, Ob-La-Da’ van de Beatles heeft enkele van de meest extreme stereo-effecten die ooit op tape zijn toegepast en de Tronsmart Bang houdt gemakkelijk gelijke tred met de links-naar-rechts (en rechts-naar -links) beweging van de geluiden.

Bediening

Aan de voorkant van de luidspreker bevindt zich een strook bedieningselementen. Als uw apparaat NFC-koppeling biedt, kunt u op het NFC-logo tikken om direct verbinding te maken. Er zijn drie LED’s die het niveau van de batterijlading weergeven.

Met een M-knop (modus) op de voorste strip kunt u van invoermodus wisselen. Als je er twee volle seconden op drukt, activeer je de stemassistent van je gekoppelde apparaten. Er zijn volume-omhoog- en -omlaag-knoppen die ook een nummer vooruit en achteruit kunnen gaan wanneer ze twee keer achter elkaar worden ingedrukt. De Play/Pause-knop kan ook worden gebruikt om oproepen te beantwoorden of de Bluetooth-verbinding te verbreken (met een druk van 3 seconden).

Tronsmart Bang-bedieningspaneel

James Barber / IDG

De aan / uit-knop aan de rechterkant kan ook de verlichtingsmodi schakelen met een enkele druk op de knop. Er is een knop om de basversterkende SoundPulse EQ-instellingen van Tronsmart te activeren en een lampje dat wordt weergegeven wanneer die EQ is ingeschakeld.

De TuneConn-knop maakt het gemakkelijk om Tronsmart’s Broadcast-modus in te schakelen, waarmee u de muziek kunt delen met maximaal 100 Tronsmart-luidsprekers tegelijk. Je kloont het geluid naar een tweede speaker, aangezien de Bang geen TWS (True Wireless Stereo) biedt. Omdat het stereobeeld van de Bang echter zo goed is, is die functie niet echt nodig voor dit model.

Een dikke rubberen hoes aan de achterkant van de luidspreker beschermt een reeks ingangen. Er is een gaatje waarmee je de Bang naar de fabrieksinstellingen kunt resetten. Er is een USB-poort waarmee een gebruiker een mobiel apparaat kan opladen met de batterij van de Bang. Gebruikers kunnen ook een USB-drive met muziek aansluiten en die als afspeelbron gebruiken.

Ten slotte kan een 3,5 mm aux-ingang of een TF-sleuf worden gebruikt die een microSD-kaart als alternatieve audiobron gebruikt. (TF is een acroniem voor TransFlash, de ouderwetse naam voor microSD-flashgeheugenopslag.) Er is een USB-C-ingang om op te laden. De Bang wordt geleverd met een USB-C-chagrining-kabel en een 3,5 mm audiokabel.

Tronsmart Bang-poorten

James Barber / IDG

De Tronsmart-app

Tronsmart heeft een app ontwikkeld voor iOS en Android waarmee de gebruiker zowel de licht- als de EQ-instellingen van de luidspreker kan bedienen. Naast de Sound Pulse EQ-instelling die toegankelijk is via het bedieningspaneel op het apparaat, heeft Tronsmart Deep Bass, 3D, Hi-Fi, Classical, Vocal en Rock EQ-profielen gemaakt. Er zijn geen aangepaste aanpassingen van instellingen, dus je bent beperkt tot de acht die door Tronsmart zijn gemaakt.

Het is gemakkelijk om het verschil tussen elk profiel te horen, maar persoonlijk vond ik het standaardprofiel en de Sound Pulse-opties de enige twee die ik ooit zou kiezen. De Bang is geen luidspreker die is ontworpen voor zorgvuldig akoestisch of klassiek luisteren, dus de stillere EQ-profielen doen niet veel om het geluid van die muziekgenres te verbeteren.

Met de app kun je ook schakelen tussen de vier afspeelmodi van de Bang: Bluetooth, Aux, TF-Card, U Disk. TF-kaart is de microSD-kaartingang en U Disk is voor de USB-drive-ingang. U kunt uitzending ook activeren als u meer Tronsmart-luidsprekers aan uw installatie wilt toevoegen.

U kunt de kleur van de LED-lampjes en hun weergavemodus regelen, solide kiezen, variëren met beats of uit. Ten slotte is er een knop in de app waarmee je de luidspreker kunt uitschakelen en loskoppelen van de telefoonbron. Het is iets eenvoudigs dat in de praktijk van pas komt. De mogelijkheid om uit te schakelen vanaf de andere kant van de kamer lijkt een optie die elk Bluetooth-apparaat zou moeten hebben als je eenmaal de kans hebt gehad om het te gebruiken.

Tronsmart Bang IO-poortafdekking

James Barber / IDG

Batterijduur is goed maar niet geweldig. De batterij van 10800 mAh heeft ongeveer 4,5 uur nodig om volledig op te laden via een USB-C-poort en biedt ongeveer 8 uur afspeeltijd met de lichtshow ingeschakeld. Je kunt nog een paar uur uit een lading knijpen als je de lichten uitdoet. Het gebruik van een USB-drive of een microSD-kaart als muziekkeuze in plaats van Bluetooth verlengt ook de levensduur van de batterij.

De Tronsmart Bang is een goede prijs

Er zijn nogal wat redelijk geprijsde luidsprekers die zijn ontworpen om het volume in een feestomgeving eruit te pompen, maar de prijzen gaan meestal omhoog als je vraagt ​​om stereobeeld dat bij het volume past. De Tronsmart Bang levert op beide fronten.

Ik heb een dag met de Bang doorgebracht op een bouwproject in een LP-opslagmagazijn, zowel binnen muziek sorteren als buiten planken bouwen. De luidspreker was een geschenk, luid genoeg om boven al het gebons en gehamer uit te horen, en het stereobeeld hield stand, ongeacht de afstand of hoeveel platen met platen het audiopad blokkeerden. Als je iets wilt dat niet te groot is, maar toch een stapje hoger is dan de standaard Bluetooth-buitenluidspreker, is de Tronsmart Bang het bekijken waard.

0 Shares:
You May Also Like