Tripp Lite AVR900U UPS review: de verkeerde set functies

tripp lite avr900u front 2xl

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Betaalbaar voor line-interactieve stroomback-up, maar onnodig zonder pure sinusgolfuitgang Twaalf stopcontacten, met enkele ver uit elkaar geplaatst

nadelen

Geen Mac-besturingssoftwareWindows-software vereist JavaGebrek aan pure sinusgolfuitgangTe duur per watt voor back-up van netwerkhardware

Ons oordeel

Hoewel de AVR900U van Tripp Lite een goed gemaakt apparaat is met een goede batterijduur, maakt een gebrek aan pure signaalgolfoutput het niet geschikt voor moderne computers.

De Tripp Lite AVR900U met 12 stopcontacten is de verkeerde kruising van perfect fijne afzonderlijke functies in een verder goed gemaakt model. De redelijke batterijcapaciteit kan een misleid computersysteem met meerdere beeldschermen en randapparatuur gedurende enkele tot enkele minuten ondersteunen tijdens een stroomstoring. De lijn-interactieve benadering die in het ontwerp is verwerkt, zorgt voor een snelle overschakeling (zo snel als een paar milliseconden) samen met constante stroomconditionering om kleine fluctuaties te corrigeren zonder de interne batterij te verslijten.

Aan de andere kant vertrouwt de AVR900U op gesimuleerde stroomschakeling in plaats van een “pure” sinusgolf. Dat betekent dat het niet de juiste keuze is voor computers met actieve vermogensfactorcorrectie (PFC). Een gesimuleerde of getrapte sinusgolf die in een actieve PFC-voeding wordt ingevoerd, kan een hoog piepgeluid veroorzaken en de componenten voortijdig verslijten of zelfs defect raken.

Actieve PFC-voedingen zijn efficiënter dan eerdere ontwerpen en maken ook spanningsadaptatie mogelijk voor wereldwijde verkoop. Maar ze zijn kieskeurig over de soepelheid van de wisselstroom die erin wordt gevoerd, en het is de prijs niet waard om je computer te repareren in plaats van een beter geschikte UPS te kopen met een zuivere sinusgolfuitgang die zo soepel is als netstroom.

Voor ongeveer $ 40 meer, kunt u in plaats daarvan de CyberPower CP850PFCLCD kopen, een lijninteractieve UPS die ook een zuivere sinusgolfuitgang en vergelijkbare stroomcapaciteit heeft. (We hebben de CyberPower CP1000PFCLCD met iets hogere capaciteit beoordeeld, die zich in dezelfde serie UPS-modellen bevindt.)

tripp lite avr900u top

De AVR900U heeft misschien gelijk om thuisnetwerkapparatuur van stroom te voorzien in het geval van stroomuitval, aangezien de batterij ongeveer 20 W aan stroomverbruik van de apparatuur kan ondersteunen gedurende maximaal twee uur en 100 W gedurende maximaal 30 minuten. (Controleer de specificaties van uw breedbandmodem, Wi-Fi-gateway en andere vermogensspecificaties voor solid-state communicatieapparatuur om het totale benodigde vermogen te berekenen.) De royale 12 stopcontacten zijn opgesplitst in een set van zes die alleen wordt ondersteund door overspanningsbeveiliging en nog eens zes die extra zijn aangesloten door lijnconditionering en de batterij. Twee uitgangen aan weerszijden zijn 1,75 inch uit elkaar van vier strak gegroepeerd in het midden, des te beter om DC-adapter “muurwratten” toe te voegen.

Maar voor de prijs van de AVR900U is de line-interactieve stroomconditionering die een premie heeft, het niet waard. Overweeg in plaats daarvan een UPS met een stand-by-ontwerp, wat prima is voor netwerkapparatuur zonder draaiende schijven of kieskeurige voedingen. Een standby-UPS kan vaker op de batterij tikken als de lokale stroomvoorziening routinematig onregelmatig is en onder of boven de standaardspanning daalt. Als u deze problemen in uw regio heeft en een UPS wilt gebruiken om ze op te lossen terwijl u een back-up van netwerkhardware maakt, is de prijsverhoging de moeite waard.

Ik raad de AVR900U in geen enkel geval aan, niet vanwege een fout in het product zelf, maar omdat het niet de juiste jeuk veroorzaakt. Andere producten van Tripp Lite en andere UPS-fabrikanten hebben een betere mix van functies die elkaar op een nuttige manier kruisen. We houden bijvoorbeeld van de Tripp Lite SmartPro SMC1000T, een 600W-eenheid die ideaal is voor stroomconditionering en ondersteuning van computersystemen.

De AVR900U heeft een aantal andere kleine gebreken. Het mist een vrij standaard multifunctionele elektrische foutdetector voor aardingen, kortsluitingen en andere problemen die wijzen op een probleem met de elektrische bedrading waarvoor u onmiddellijk een elektricien aan de telefoon zou moeten hebben. Het is een goede functie om een ​​nieuwe UPS te installeren of om te zien of er na verloop van tijd een probleem is.

Het mist programmeerbare functies via knoppen. U moet downloadbare software gebruiken wanneer u via USB met een meegeleverde kabel op een computer bent aangesloten. De software wordt genoemd in de handleiding en je moet op de site jagen om hem te vinden – alleen om te ontdekken dat de besturingssoftware alleen onder Windows werkt en Java vereist. U kunt echter automatische herstart, geplande en andere ingebouwde UPS-functies in Windows en macOS gebruiken zonder de software te installeren.

tripp lite avr900u voor 2xl

Tripp Lite bevat geen garantie-informatie in de doos, maar op de verpakking staat een $ 100.000 en 3 jaar garantie inbegrepen. De handleiding heeft een link naar productregistratie en generieke garantiedetails; blijkbaar krijgt u de details van de garantie voor uw apparaat pas als u zich registreert.

Alleen de oorspronkelijke koper is gedekt en claims moeten binnen 30 dagen na een incident worden ingediend. Tripp Lite’s verzekering merkt op dat het zou kunnen aanbieden om tot $ 100.000 aan beschadigde apparatuur te repareren, maar het zou het kunnen vervangen op een “pro rata” basis, wat ik interpreteer als de afgeschreven huidige waarde, in plaats van de werkelijke vervangingskosten.

Waar het op neerkomt:

Tripp Lite draaide de knoppen op zijn productmatrix verkeerd om met de AVR900U te komen, maar laat dat je niet ontmoedigen om de andere producten van het bedrijf te onderzoeken. De zorg voor de fabricage en de kwaliteit van het ontwerp zijn niet in het geding, alleen de geschiktheid voor het doel en de kosten per watt voor mogelijk geschikt gebruik.

0 Shares:
You May Also Like