Tribit XSound Mega Bluetooth-luidsprekerreview: deze zal een feestje opvrolijken

Tribit X-Sound Mega on industrial pipe

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Leuke lichtinstellingen Stevige constructie geclassificeerd als IPX7 Audioboek EQ-instelling is verrassend handig voor podcasts

nadelen

Ondersteunt alleen Bluetooth-codecs met een lagere resolutie Duur voor wat wordt geleverd

Ons oordeel

De Tribit XSound Mega Bluetooth-luidspreker is erg leuk om onderweg te luisteren. Het is een zeer goede keuze als u op zoek bent naar de dingen die het goed doet.

Prijs bij beoordeling

$ 109,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 99,99

Free

De Tribit XSound Mega Bluetooth-luidspreker is ontworpen voor duurzaamheid en draagbaarheid, met enkele hypnotiserende lichten om de feestvibe te versterken. De capsulevormige luidspreker van $ 110 klinkt het best bij een hoog volume, dus beschouw het als een optie voor buitenshuis of onderweg, meer dan één die is ontworpen voor kritisch thuisluisteren.

Ontwerp

Het is het ontwerp dat hier opvalt. De luidspreker van 3,42 x 10,66 x 3,14 inch (HxBxD) weegt iets minder dan 2,25 pond, dus hij is aanzienlijk voor zijn formaat. Met zijn lichten uitgeschakeld, is het een onopvallend zwart met een Tribit-logo op de grille.

RGB-lampen zijn de beste eigenschap van de Tribit XSound Mega. Er is een instelling die een regenboogcirkel geeft die in de maat van de muziek rond de rand van het voorpaneel beweegt. Dat is de meest aantrekkelijke verlichtingsoptie, maar iedereen die ooit gefascineerd is geweest door VU-meters, zal de optie waarderen die van links naar rechts springt naarmate de muziek intenser wordt. Er is een derde setting met lichtvlekken die over de randen racen als auto’s op een circuit.

Tribit X-Sound Mega front met verlichte LED's

Tribit

Een andere geweldige functie zijn de duidelijk gelabelde bedieningselementen aan de bovenkant van de luidspreker. Voeding, Bluetooth-koppeling, afspelen/pauzeren, volume verlagen, volume verhogen, lichtinstellingen en EQ zijn allemaal gemakkelijk te zien vanaf een afstand. De volumeregelaars hebben een verhoogde plus en min om ze gemakkelijk te gebruiken, zelfs als je het niet duidelijk kunt zien.

De luidspreker heeft een IPX7-waterdichtheidsclassificatie, wat betekent dat hij gedurende 30 minuten onderdompeling in maximaal 3 voet water kan overleven. Het is veilig voor gebruik in het zwembad en onder de douche. U kunt meer details over IP-codes lezen op de voorgaande link.

Batterijduur en EQ

Tribit belooft 24 uur afspelen op een volledig opgeladen batterij, en die claim is tijdens het testen uitgecheckt. Een volledige batterijlading via USB-C duurt 3,5 uur. Je kunt de XSound Mega gebruiken om tot twee andere apparaten tegelijk op te laden via USB-A en USB-C. Beide zijn 5V 2A-poorten en blijven droog onder een rubberen hoes aan de achterkant van de luidspreker. Android-gebruikers kunnen verbinding maken via NFC.

De Tribit XSound Mega heeft drie verschillende EQ-instellingen. Als je alleen of in een kleine groep luistert, is de standaardinstelling Muziek waarschijnlijk de eerste keuze. De XBass EQ helpt de kleine luidspreker veel luider te klinken dan zijn formaat doet vermoeden wanneer je hem in een drukke kamer gebruikt.

Bovenaanzicht van de Tribit XSound Mega

Tribit

De meest interessante optie is de Audiobook EQ. Gebruik die instelling niet tijdens het afspelen van muziek, want door de intense compressie klinken studio-opnames verschrikkelijk. Audioboek- en podcastbestanden met een lage resolutie profiteren daarentegen echt van diezelfde compressie, waardoor de instelling aanzienlijk helderder wordt. Het is een instelling die andere luidsprekerontwerpers zouden moeten onderzoeken.

Speel luid

De luidspreker maakt gebruik van Bluetooth 5.0 en je kunt voelen free om met je telefoon weg te dwalen, want de XSound Mega blijft tot 30 meter verbonden. Als je een oude MP3-speler wilt aansluiten, heeft Tribit je gedekt met een Aux In-poort naast de USB-poorten aan de achterkant van de luidspreker. Je kunt de speaker koppelen met andere compatibele speakers om het volume op een feestje te verhogen.

Tribit X-Sound Mega met bandolier

Tribit

De XSound Mega is een 30W mono speaker die het best luid klinkt. Het verwerkt geen hi-res of lossless codecs, maar het is niet gericht op een audiofiele markt. De luidspreker kan een afspeellijst met actuele hits op Spotify laten horen zonder te vervormen en de lichten zorgen altijd voor entertainment.

De luidspreker wordt geleverd met een draagbare riem met clips van goede kwaliteit voor bevestiging aan de uiteinden van de luidsprekers. Neem het feit dat het de moeite waard is om de kwaliteit van de clips te vermelden als een bewijs van de ongelooflijk slechte karabijnhaken die bij zowat elke luidspreker lijken te komen die zichzelf op de markt brengt voor gebruik buitenshuis. Je krijgt ook een extra audiokabel en een USB-C-oplaadkabel.

Conclusie

De XSound Mega is een partyspeaker die is ontworpen om op de achtergrond te entertainen. Tribit is niet bedoeld om audiofielen aan te spreken die een apparaat nodig hebben om kritisch te luisteren, alleen gebruikers die iets nodig hebben dat draagbaar en meer dan een beetje leuk is.

0 Shares:
You May Also Like