Tribit StormBox Pro speaker review: compact en weerbestendig.

tribit stormbox pro lifestyle

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekende constructie onder alle weersomstandigheden Solide geluidskwaliteit, vooral buitenshuisCompact en redelijk lichtgewicht ondanks een stevige batterij en een grote subwoofer

nadelen

Relatief duur voor wat wordt geleverd Klinkt duidelijk beter met zijn Xbass-modus actief

Ons oordeel

Deze Bluetooth-speaker is ondoordringbaar voor de regen, maar je vindt betere waarden als je op zoek bent naar een indoor entertainer.

Met een lengte van 2,1 pond en 7 inch maakt Tribit’s nieuwe StormBox Pro Bluetooth-luidspreker zeker geen dramatisch fysiek statement, maar het is het bewijs dat grote dingen in kleine pakketten komen en indrukwekkend omnidirectioneel geluid bieden in een weerbestendig vat.

Ontworpen voor gebruik buitenshuis (en compleet met een stevige rubberen handgreep), is de Bluetooth 5.0-luidspreker IP67 waterbestendig, wat indrukwekkend is beoordeeld voor bescherming tegen onderdompeling in 1 meter water gedurende 30 minuten en ook volledig stofdicht is (u kunt lezen alles over IP-codes in dit artikel).

Het systeem verpakt veel in een klein pakket, met een totaal vermogen van 40 watt verdeeld over twee luidsprekerdrivers van 40 mm die elk 7,5 watt krijgen, en een 3-inch naar beneden gerichte subwoofer van 25 watt. Er is ook een paar passieve radiatoren aan boord. De hoofdluidsprekers zijn in tegengestelde richtingen gericht, waardoor het apparaat ruimtevullend is, ongeacht hoe u het plaatst. Uiteraard werkt de luidspreker op batterijen en laadt hij de 10.000 mAh-batterij op via een USB-C-kabel, die wordt meegeleverd, hoewel een AC-muuradapter dat niet is. Het bedrijf zegt dat de batterij bij normaal gebruik tot 24 uur meegaat, hoewel ik hem niet zo lang heb getest.

stormbox pro-product 3

Het apparaat zelf is eenvoudig, met slechts drie rubberen knoppen aan de bovenkant, twee voor het volume en een multifunctionele knop die functies voor afspelen/pauzeren/overslaan afhandelt. Het kan ook worden gebruikt om Siri op een iPhone te activeren of inkomende telefoontjes te beantwoorden. Extra knoppen voor aan / uit, Bluetooth-koppeling en een zelfverklarende “Xbass” -knop zijn ook beschikbaar. De enige andere extra functie is een USB-A-poort naast de USB-C-oplaadpoort; dit kan worden gebruikt om andere mobiele apparaten op te laden met de interne batterij van de Tribit.

Het apparaat presteerde goed in mijn audiotests, hoewel de gespecificeerde frequentierespons van 60 tot 20.000 Hz een beetje zwak is aan de baskant. Misschien vond ik audio daarom over de hele linie het beste klinken met de Xbass-functie geactiveerd. Het geeft je misschien een boost van 10 procent aan lage frequenties, wat net genoeg is om het geluid te verrijken en het een stevigere, vollere textuur te geven. Andere luidsprekers die ik de afgelopen maanden heb getest, waaronder de Tronsmart Mega Pro, waren helderder, maar ik merkte dat het omnidirectionele ontwerp van Tribit hem effectiever maakte in buitenomgevingen, zelfs bij een iets lager wattage.

Net als veel van de huidige Bluetooth-luidsprekers ondersteunt de StormBox Pro de aptX-codec voor draadloze audio met een hogere resolutie, en twee units kunnen worden gekoppeld om in stereo te werken. Ik ontving echter slechts één eenheid voor mijn testen, dus ik kon niet experimenteren met de stereofunctie.

Het prijskaartje van $ 120 van Tribit is misschien wel het enige echte nadeel van dit apparaat, een prijs die het beslist aan de hoge kant plaatst in vergelijking met andere apparaten in dit vermogensbereik. Als u op zoek bent naar een apparaat dat voornamelijk voor gebruik binnenshuis is, is een goedkoper model waarschijnlijk een betere keuze.

0 Shares:
You May Also Like