Tribit Soundbar review: deze goedkope 2.1-kanaals soundbar is geen koopje

The Tribit Soundbar.

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Betaalbaar prijskaartje USB-poort ondersteunt het afspelen van mp3-bestandenVeel ingangen voor oudere tv’s

nadelen

Vreselijke audioprestaties Vervormde bas bij hogere volumes Volumeniveaus lopen veel te snel op

Ons oordeel

Met zo slechte audioprestaties is de Tribit Soundbar het gewoon niet waard, ongeacht de prijs.

Prijs bij beoordeling

$ 119,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 119,99

Vrij

Budget-audiomerk Tribit heeft producten gemaakt die we hebben bewonderd, waaronder de recente QuietPlus 72 ANC-hoofdtelefoon, maar de eerste soundbar van het bedrijf hoort daar niet bij. De alles-in-één Tribit Soundbar levert misschien behoorlijke virtuele geluidseffecten met zijn array met zes drivers, maar deze 2.1-kanaals luidspreker laat de bal vallen bij hoge frequenties, wat resulteert in doffe, modderige audio. Erger nog, de ingebouwde woofers veroorzaken onaangename trillingen in de kast als je het volume te hoog zet, een probleem dat wordt verergerd door een slecht ontworpen volumeregeling.

Voor $ 119,99 zou je kunnen beweren dat je krijgt waar je voor betaalt met de Tribit Soundbar, maar je kunt eigenlijk behoorlijk wat meer krijgen voor deze prijs. Ik denk aan de Roku Streambar, onze tweede keus voor budget-soundbars, die solide audioprestaties, Dolby-verwerking, AirPlay 2-ondersteuning en een ingebouwde Roku-streamingspeler biedt, allemaal voor dezelfde catalogusprijs. Je kunt de Streambar zelfs upgraden met extra luidsprekers voor surround sound, een eigenschap die de Tribit Streambar niet deelt.

De Tribit Soundbar wordt geleverd met veel legacy-ingangen voor oudere tv’s en wordt geleverd met zowel een HDMI- als een optische kabel (hoewel geen batterijen voor de afstandsbediening). Maar met deze slechte audioprestaties is de nieuwe soundbar van Tribit het gewoon niet waard, ongeacht de prijs.

Specificaties:

De Tribit Soundbar heeft een 2.1-kanaalsconfiguratie, met een paar 2,25-inch mid-tweeters die audio leveren aan de linker- en rechterkanalen en twee ingebouwde 3-inch woofers die de lagefrequentie-effecten leveren.

Hoewel Tribit zegt dat zijn soundbar DSP-aangedreven “3D surround sound”-effecten biedt, bevat hij niets in de weg van gevirtualiseerde Dolby Atmos of DTS Virtual:X-audio. Inderdaad, voor zover ik weet (ik heb contact opgenomen met Tribit voor meer details), ondersteunt de Tribit Soundbar helemaal geen Dolby- of DTS-decodering aan boord. Het is vrij ongebruikelijk dat een soundbar met een merknaam zelfs Dolby Audio-verwerking overslaat, maar het komt wel goed zolang je Dolby- en DTS-decoderingstaken overdraagt ​​aan je tv of andere videobronnen (als je ze instelt om meerkanaals PCM-audio uit te voeren, volstaat het truc).

Zoals veel (maar niet alle) soundbars in deze prijsklasse, heeft de Tribit Streambar geen wifi-connectiviteit, hoewel hij wel Bluetooth 5.0 ondersteunt.

Met afmetingen van 37,2 x 4,9 x 2,9 inch (BxDxH) en een gewicht van 8,5 pond, is de Tribit Soundbar vrij omvangrijk en zwaar, en met een hoogte van bijna 15 cm kan hij een stukje van de onderkant van uw tv-scherm blokkeren (hij deed het in de behuizing van mijn laaghangende LG C9 OLED-tv). Je kunt de soundbar echter wel onder je tv aan de muur monteren met behulp van het meegeleverde montagemateriaal.

Ingangen en instellingen

Onder de verschillende ingangen van de Tribit Soundbar bevindt zich een enkele HDMI-ARC-poort. Als je een tv hebt die HDMI-ARC ondersteunt (wat, als je je tv in de afgelopen tien jaar hebt gekocht, hoogstwaarschijnlijk ook zo is), kun je eenvoudig de HDMI-ARC-poort van je tv aansluiten op de bijpassende connector op de soundbar met behulp van de meegeleverde HDMI-kabel. Zodra dat is gebeurd, stuurt je tv audio van elke bron (inclusief aangesloten videostreaming-apparaten, Blu-ray- of gameconsoles, of zijn eigen over-the-air tuner of smart TV-apps) naar de soundbar.

De audio-ingangen van de Tribit Soundbar.

Ben Patterson / IDG

De Tribit Soundbar biedt geen extra HDMI-ingangen, waardoor je niet direct een videobron op de soundbar kunt aansluiten en vervolgens zowel de video als audio naar de tv stuurt. Dure soundbars worden vaak (maar niet altijd) geleverd met een of meer HDMI-ingangen samen met de HDMI-ARC-interface.

Naast HDMI-ARC heeft de Tribit Soundbar ook een optische (Toslink) ingang, een coaxiale aansluiting en een 3,5 mm aux-aansluiting. Met die reeks ingangen zou je de soundbar op vrijwel elke tv moeten kunnen aansluiten, inclusief oudere pre-HDMI-sets met optische of RCA-achtige audio-uitgangen. Zowel HDMI- als optische kabels worden meegeleverd in de doos.

Er is ook een USB-poort die audiobestanden kan afspelen die zijn opgeslagen op een externe schijf. Ik slaagde erin om MP3-, WAV- en Ogg Vorbis-bestanden af ​​te spelen vanaf een USB-stick, maar een FLAC-bestand weigerde te werken.

Rechts van de audio-ingangen van de Tribit Soundbar bevindt zich een connector voor het ongeveer anderhalve meter lange netsnoer. Net boven de stroomaansluiting bevindt zich een tuimelschakelaar die het stroomverbruik van de soundbar volledig kan afsnijden.

Knoppen, indicator en afstandsbediening

Aan de rechterkant van de soundbar bevinden zich zes knoppen voor aan/uit, volume omhoog, volume omlaag, ingangsbron, EQ-modus en Bluetooth-koppeling.

Zijknoppen op de Tribit Soundbar.

Ben Patterson / IDG

Een relatief groot LED-display aan de voorkant van de soundbar vertelt je welke ingang is geselecteerd, en het kan ook het volumeniveau en de EQ-modus weergeven (tijdens het aanpassen van de relevante bedieningselementen). De LED is redelijk helder, maar dimt na een paar seconden inactiviteit tot een redelijk onopvallend niveau. Er is ook een kleine rode LED die oplicht wanneer de soundbar in de stand-bymodus staat.

Het LED-display van de Tribit Soundbar.

Ben Patterson / IDG

De afstandsbediening die bij de Tribit Soundbar wordt geleverd, is vrij eenvoudig; het bevat demp- en bronknoppen bovenaan, een vijfwegs navigatiepad waarmee je het volume kunt aanpassen en nummers kunt afspelen, pauzeren en overslaan. Onder de pad kun je met een viertal knoppen schakelen tussen de vier EQ-modi (film, game, muziek en nieuws/stem), terwijl een laatste knop de Bluetooth-koppelingsmodus activeert. Er zijn met name geen bedieningselementen voor het aanpassen van de bas- of surround-niveaus, afgezien van de EQ-presets. Ik was ook geïrriteerd dat de twee vereiste AAA-batterijen voor de afstandsbediening niet in de doos zitten.

De afstandsbediening van de Tribit Soundbar.

Ben Patterson / IDG

Prestatie

Ik kom er gewoon uit en zeg het: de Tribit Soundbar is een van de slechtst klinkende soundbars die ik ooit heb getest, ongeacht de prijsklasse.

Om eerlijk te zijn, de spreker heeft zijn goede punten. De virtuele surround-effecten in de Movie EQ-modus zijn behoorlijk solide, met het hectische Battle of Hoth-hoofdstuk verspreid over een indrukwekkend breed geluidsbeeld. Ook – en op voorwaarde dat je heel voorzichtig bent met volumeniveaus – is de basrespons diep en pittig, waarbij het gebrul van de Millennium Falcon-motoren vol en toch strak klinkt.

Dat gezegd hebbende, lijdt de Tribit Soundbar aan een aanzienlijk gebrek aan hoogwaardige details, waarbij de score van John Williams eerder modderig dan helder klonk, terwijl het gesis van ijsregens van het verpletterde plafond van de rebellenbasis teleurstellend gedempt klonk.

Met een sprong naar de jaren 1978, leed de “whoosh” van de openingstitels opnieuw aan een gebrek aan scherpte. Erger nog, de bovenkant van de Tribit-kast begon te trillen van de diepe bas, wat resulteerde in hoorbare vervorming, beginnend bij niveau 7 van de 16-staps volumeregeling. De vervorming stak zijn lelijke kop weer op tijdens de lanceringsreeks van , dit keer bij volumestap 6.

Over de volumeregelaars van de Tribit Soundbar gesproken, de volumestappen lopen te snel op. Er is een grote sprong in volume tussen stap 2 en 3 op de draaiknop, wat betekent dat het volume in slechts een paar klikken van zeer stil naar gemiddeld niveau gaat, en bij stap 7 of 8 wordt het volume (in ieder geval in mijn oren) ) onaangenaam luid. Ik heb het volume niet hoger gezet uit angst om de soundbar of mijn trommelvliezen op te blazen.

Ik probeerde ook een aflevering van , en ik werd meteen getroffen door de luide maar modderige dialoog, evenals de gedempte score tijdens de openingscredits. Door over te schakelen van de film- naar de nieuws- (of spraak) modus, dook de audio in ronduit slecht gebied, met de surround- en baseffecten volledig verwijderd en de dialoog zo warrig als een AM-radio-uitzending. Ugh.

Toen ik overschakelde naar de muziekmodus, draaide ik Bruce Springsteen’s “The Ghost of Tom Joad” (gestreamd van Spotify via Bluetooth), en nogmaals, ik was teleurgesteld door het gebrek aan hoogwaardige details, terwijl “Oxytocin” van Billie Eilish af en toe last had van momenten van basvervorming. Ten slotte klonk Bertrand Chamayou’s uitvoering van Maurice Ravels solo pianowerken gewoon verschrikkelijk, wat illustreert hoe slecht de Tribit Soundbar omgaat met hoogfrequente audio.

Waar het op neerkomt:

Tribit heeft al eerder winnaars bedacht als het gaat om goedkope home-audioproducten, en misschien is de volgende soundbar een waardige kanshebber. Helaas is de huidige Tribit Soundbar een blindganger, zelfs gezien de budgetprijs.

0 Shares:
You May Also Like