Tribit QuietPlus 50 hoofdtelefoon review: goedkope actieve ruisonderdrukking

tribit quietplus hero

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Super betaalbare actieve ruisonderdrukking Aantrekkelijk industrieel ontwerp Goed geluid met ANC uitgeschakeld

nadelen

Actieve ruisonderdrukking annuleert ook sommige high-end frequenties Oorschelpen draaien niet voor comfort

Ons oordeel

Deze over-ear koptelefoon klinkt goed, maar je verliest wat top-end als je de actieve ruisonderdrukking inschakelt. Maar gezien de prijs zijn we waarschijnlijk overdreven kieskeurig.

Tribit’s QuietPlus 50-koptelefoon van $ 60 klinkt goed in de normale modus, en ze kunnen goed ruis onderdrukken wanneer actieve ruisonderdrukking (ANC) is ingeschakeld. In tegenstelling tot duurdere ANC-hoofdtelefoons, berooft ruisonderdrukking echter een beetje van de topfrequentierespons in het proces. Gezien het feit dat die duurdere producten vele malen zoveel kosten, kunnen sommige luisteraars de kleine drop-off leefbaar vinden.

Ontwerp en functies

De QuietPlus 50 wordt geleverd in een basic flat black op flat black. Persoonlijk vind ik ze aantrekkelijk, maar ik ben niet bezig met mode. Als dat iets voor je betekent, bestudeer dan de afbeelding zorgvuldig.

De oorschelpen zijn comfortabel, maar net als bij andere Tribit-headsets die ik heb geprobeerd, vind ik de standaard pasvorm een ​​beetje knus. Dat helpt wel bij de passieve ruisonderdrukking, maar de cups draaien niet mee, waardoor de pasvorm niet perfect is als je ze uitschuift. Dat gezegd hebbende, ben ik zeker minder comfortabele headsets tegengekomen.

Het grote kenmerk van de QuietPlus 50 is natuurlijk de actieve ruisonderdrukking, die effectief is – met de bovengenoemde kosten in hoge tonen. Er zit een microfoon in elke beker voor het ANC. De linkerbeker bevat een USB-C-oplaadpoort; een 3,5 mm audio-aansluiting; een tuimelschakelaar voor volumeregeling en volgende track/vorige; een multifunctionele knop voor aan/uit, beantwoorden/ophangen en het oproepen van Siri); en knoppen voor het in- en uitschakelen van ANC. Tribit bevat zowel een 9-inch USB-oplaadkabel als een 3,5 mm stereo analoge audiokabel van 3 voet in de doos.

Geluid en batterij

De QuietPlus 50 klinkt goed met ANC uitgeschakeld. Ik had geen problemen om een ​​paar uur achter elkaar te luisteren tijdens het testen. Maar er is dat verlies van high-end met het ANC erbij. Het is niet genoeg om de deal te verpesten, en je merkt het misschien niet eens met alle witte ruis in een vliegtuig, maar de verandering is merkbaar.

Als je nauwelijks waarneembaar getrouwheidsverlies wilt, heb je iets meer nodig in de trant van Sony’s WH-XB900N of de Phiaton 900 Legacy die ik zojuist heb besproken.

tribit Quietplus held

De 40 mm drivers van de QuietPlus 50 genereren behoorlijk wat bas. Geen Sony Extra-bas hoeveelheden, maar meer dan genoeg voor de gemiddelde luisteraar. De high-end is redelijk (zonder ANC), hoewel niet helemaal sprankelend zoals ik het graag heb. Middenklasse is eveneens voldoende gedefinieerd, maar niet zo pittig als betere blikjes. Aan de andere kant is punchy vermoeiend. Tribit claimt 30 uur speeltijd van de QuietPlus 50. Ik zat nog steeds op ongeveer 10 uur.

Hoe ik een koptelefoon test

Ik evalueer alle draadloze headsets via Bluetooth en met een kabel als zo’n verbinding beschikbaar is. Luistermateriaal omvat AC/DC’s “Thunderstruck;” Jerry Goldsmith’s titelthema uit Star Trek First Contact; Toto’s “Afrika;” Green Day’s “minderheid”; Young Jeezy’s “Put On;” Vladamir Ashkenazy speelt Chopin’s Etude nr. 5 in G-flat; en Mars, uit Gustav Holsts The Planets, uitgevoerd door Pierre Boult en het London Symphony Orchestra.

Naast muziek speel ik roze ruis, witte ruis, bruine ruis, lage/hoge frequentie-uitbarstingen, verschillende pulsen en frequentiesweep-bestanden om de respons te controleren en meningen te onderbouwen die zijn gevormd tijdens muziekluistersessies. Ik gebruik Windows Media Player en iTunes als mediaspelers en een Honor V-smartphone.

Om de latentie te evalueren, sluit ik een Soundcast VGtx Bluetooth-zender aan op een 43-inch TCL 5-serie smart-tv en kijk ik naar instrumentale uitvoeringen, waarbij vingerbewegingen problemen met het uitvallen van soundtracks aan het licht brengen.

Een goede deal voor de prijs

Aangezien de QuietPlus 50 slechts $ 60 kost – en op het moment van deze recensie $ 10 minder kostte – beschouw ik ze als een goede deal. Qua geluid of comfort zijn ze niet van de bovenste plank, maar voor af en toe een vliegreis moet je geen klachten hebben. En zoals ik al zei, ik had er geen problemen mee om een ​​paar uur met hen door te brengen zonder ANC. Dat gezegd hebbende, denk ik dat de Wyze Noise Cancelling-koptelefoon van Wyze Labs een nog betere deal is.

0 Shares:
You May Also Like